JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
11633
View
583
Reply

Borak2 forumers Gosip Personaliti Media No.7

[Copy link]

Author: nut.legacy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-1-2019 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
opie5662 replied at 24-1-2019 11:09 PM
I dlu mmg selalu kat dagu n tepi rahang. Plg byk tepi rahang tu smpi hitam2 kesan die. I stress sg ...

You,  blh bagitau details x Keihl's range mana you pakai?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
rolypoly replied at 24-1-2019 09:51 AM
iols baru terjebak dengan vlog pasal produk2 kecantikan dari Noel Faizal. Kagum iols lelaki pun ada  ...

Noe Faizal dulu kerja Sephora dkt Singapore tu yg banyak knowledge pasal product. Tp dia bagus kan, semua review dia jujur sejujurnya sampai ada ponderr sentap
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 01:46 PM | Show all posts
Eh baca Kosmo rini.

Founder TO mmg dh commit suicide kan Isnin ritu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
nafizzz replied at 25-1-2019 07:17 PM
Kalau nak buat laser treatment, kena pi kat yang betul2 doctor. Setengah medispa tu, assistant yan ...

Meols setuju yang ni,kawan meols buat treatment dekat hannan tu,pakej 10 kali tu,lepas treatment naik jerawat batu teruk sangat,then bila tanya orang spa tu,boleh pulak cakap tu maknanya tindak balas la tu,meols cakap lepas ni takyah dah la percaya,buat terus dekat aesthetics clinic,jumpa doc kulit,biar puas hati
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
orkedkecik replied at 27-1-2019 02:26 PM
Meols setuju yang ni,kawan meols buat treatment dekat hannan tu,pakej 10 kali tu,lepas treatment n ...

Ewww. I mmg pLing benci klo gune produk pstu kuar jerawat pastu ckp tu biase. Tindak bls. Bodo nye. Pastu kene gune jgk. Gile ke. Watpe nk ternak jerawat plak.. Bodoh nye..ni la pengalaman i gune produk msia oem. Lol. Tobat lepas tu. First n last. I gune drug store produk x de pn jadi kuar jerawat dulu ke ape
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
solarlunar replied at 27-1-2019 01:46 PM
Eh baca Kosmo rini.

Founder TO mmg dh commit suicide kan Isnin ritu.

lah, dlm byk drama dia tu

u, bila nak bukak benang baju raya
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 27-1-2019 03:11 PM
Ewww. I mmg pLing benci klo gune produk pstu kuar jerawat pastu ckp tu biase. Tindak bls. Bodo nye ...

Masalahnya buat dekat hannon medispa tu chuols,siap la katanya buat ice laser la jadahnya tu,last sekali meols suruh pakai cetaphil oil cleanser,serum kiehls/face shop,helok dah mukanya tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 04:09 PM | Show all posts
hotmak replied at 27-1-2019 03:22 PM
lah, dlm byk drama dia tu

u, bila nak bukak benang baju raya

Uish, sis.

Baru bulan 1 nie . Tp ade butik yg dh wt pre-order.

Ramadhan tinggal 100 hari je.

Insha allah next month. Tggu byk skit.


Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
solarlunar replied at 27-1-2019 04:09 PM
Uish, sis.

Baru bulan 1 nie . Tp ade butik yg dh wt pre-order.

dah nak dkt puasa ke??? ganti pun belum lg huaaaa!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
orkedkecik replied at 27-1-2019 03:54 PM
Masalahnya buat dekat hannon medispa tu chuols,siap la katanya buat ice laser la jadahnya tu,last  ...

Eww nye hannan nie. Tp die byk cawangan kan.. Kt shah alam pon ade i tgok..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Uols sume x suke ke shopping kt hermo.. I kadang sebulan 2x 3x lol. Lagi2 klo tgh sale.. I suke beli mask. X thu la dtg saka ape. Asek nk bi mask je. Lol. Yg i suke kite leh add to cart dulu. N simpan dulu. Even harga da naik.tp harga mase kite add to cart tu stay je. Tp kene tgok jgk kot2 nk expired cart. Lau da nk expired i add je ape2 bg cart mase lame lg lol. Tp i mmg gile shopping kt hermo. All genuine jgk.. Klo sale up tp 70 80 % jgk la.. Kiehls mcm xde je..  Cite pasal mask aritu i pakai mask secret nature strawberry punye. Tros muka i naik merah2. Terkejut i haaha. Sblom i pakai green tea punye ok je. I rase kulit klo da usia sket mmg byk prolem timbul hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
shashalala replied at 26-1-2019 10:04 AM
I suka bawal cornskin. X jarang tp i rasa simple sgt sbb kosong camtu heheheh.. nk bentuk pun sena ...

Boleh lah i cuba. I mmg tak suka corak. Suka yg plain je
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
mimz replied at 24-1-2019 09:42 AM
I suke beli dkt ig scentagram..dia quote memurah jugak utk baju gap/old navy/ralph laure etc..so m ...

I pun kirim dr dia...puas hati bila dpt deal extra 40% less ke..merasa la tgk adik abg pakai sepasang mcm2 color RL tshirt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-1-2019 09:04 AM | Show all posts
missyL replied at 27-1-2019 09:10 AM
Uols sume x suke ke shopping kt hermo.. I kadang sebulan 2x 3x lol. Lagi2 klo tgh sale.. I suke beli ...

i tau hermo selalu sale sbb geng kaki shopping skincare suka update beli kt situ tp belum rajin nk menjengah maka x pernah la beli...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-1-2019 09:04 AM | Show all posts
missy_intsy replied at 27-1-2019 11:55 AM
I pun kirim dr dia...puas hati bila dpt deal extra 40% less ke..merasa la tgk adik abg pakai sepas ...

murah eh RL beli dar scentgram tu?? i usha gak ig dia cuma belum rasa nk membeli lg... soon la kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-1-2019 09:06 AM | Show all posts
orkedkecik replied at 27-1-2019 06:26 AM
Meols setuju yang ni,kawan meols buat treatment dekat hannan tu,pakej 10 kali tu,lepas treatment n ...

treatment cmni hit and miss gak sbb x seme org buat menjadi.. sama la i signup amik pakej 20 kali tu nasib x byr full.. tiber after 10 times treatment pn x ok. end up i x g lgsg. husband is my savior sbb masa i nk byr penuh tu hubby i sound
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-1-2019 09:21 AM | Show all posts
potpetpotpet replied at 26-1-2019 10:19 AM
You,  blh bagitau details x Keihl's range mana you pakai?

mind if i share my routine jugak:


daytime:
1. cleanser - calendula
2. toner - calendula
3. moisturiser - gel (tub biru)
4. vic c (The Ordinary) - i recommend pakai vit c kiehls tu sbb i dh try and bagus utk kulit tp now takde duit nk beli lg hahaha sbb mahal gile so tunggu bday utk disc purchase
5. sunblock - kiehls cc cream spf50

night time:
1. sama mcm step 1,2 daytime
2. serum - micro night peel (yg ni BHA so masa i ada jerawat i akan rub extra kt tmpt pimples)
3. midnight recovery concentrated oil
tapi above this i akan alternate dgn step 2& 3 with overnight mask kiehls

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 09:31 AM | Show all posts
solarlunar replied at 27-1-2019 04:09 PM
Uish, sis.

Baru bulan 1 nie . Tp ade butik yg dh wt pre-order.

sebab nampak ada org tulis, tailor dia last hantar kain hujung bulan ni lepas tu nampak kat ig ada hashtag rizalman for zalora 2019, tapi tgk ig rizalman takde apa pun lg
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 28-1-2019 09:06 AM
treatment cmni hit and miss gak sbb x seme org buat menjadi.. sama la i signup amik pakej 20 kali  ...

Itu la,kawan meols terus macam fobia dah nak pergi situ,sheols proceed sampai habis sebab dah bayar full,end up 10 kali treatment memang macam tu jela muka sheols,nasib baik hubby chuols sound kan,kite ni kan kadang tak tergamak nak cakap
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 28-1-2019 09:21 AM
mind if i share my routine jugak:



Vit c kiehls tu berapa harga dia?recce2 jugak ni,kalau mahal boleh menabung
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.112408s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list