JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
4167
View
209
Reply

[Dunia] SUPER-MODERATING SERVICE UTK C.I.

[Copy link]

Author: ipes2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-1-2019 01:43 AM | Show all posts |Read mode
Edited by ipes2 at 19-1-2019 01:45 AM
Salam to all,
Super Moderators yang terlibat untuk dikacau oleh Moderators C.I. yang ganas2 ini adalah:
@AceHand
@carisupport
@ipes2
@winamp05

Adalah lebih elok, untuk kurangkan perselisihan, agar tidak semua kes dirujuk pada Super Moderators; mungkin, yang dikira boleh memecahkan berpaduan yang lebih dari 2 Forumers sahaja. A Group Disagreement akan di bincang bersama. Racism quotes, religious intolerance and sexual discrimination are amongst the areas yang kami kira as Group Disagreements.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Sy nk bergaduh dgn supermod ipes2 je. Boleh?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2019 04:57 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 19-1-2019 08:15 AM
Sy nk bergaduh dgn supermod ipes2 je. Boleh?

boleh!
sy dah siap sising lengan baju
dan letak doorknobs dalam sarung bantal

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 19-1-2019 04:57 PM
boleh!
sy dah siap sising lengan baju
dan letak doorknobs dalam sarung bantal

Sy rase langsung x takut.
Sy tahu kelemahan awk ye.
Awas.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 01:42 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 19-1-2019 05:09 PM
Sy rase langsung x takut.
Sy tahu kelemahan awk ye.
Awas.

ngan aku ko tak nak gadoh ke ?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
winamp05 replied at 20-1-2019 01:42 AM
ngan aku ko tak nak gadoh ke ?

X berani boh.
Izinkan i jd mod bod sejarah pun mujur.
U dunno how long i mohon dr acehand.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2019 02:38 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 20-1-2019 01:53 AM
X berani boh.
Izinkan i jd mod bod sejarah pun mujur.
U dunno how long i mohon dr acehand.

jaga la bod tu bebaik ye....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2019 12:57 PM | Show all posts
winamp05 replied at 20-1-2019 01:42 AM
ngan aku ko tak nak gadoh ke ?

Diorg gaduh2 manja jah sis.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 09:10 PM | Show all posts
macam mana nak jadi moderator ?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2019 09:11 PM | Show all posts
macam mana nak dapat kredit banyak lepastu jadi moderator ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2019 01:12 AM | Show all posts
OttoVonBismark replied at 22-1-2019 09:10 PM
macam mana nak jadi moderator ?

kena show commitment pada forum
kena nampak ada hemah dan tak gaduh2
biasanya, kena faham dgn selok belok forum dulu

also, the longer u dah guna forum, the more likely u akan dapat dilantik
kekadang ada application form, juga ada org yg bagi cadangan agar u jadi Mod

mcm sy, memang moderate group doctors yg bergaduhan setiap hari, dan beberapa groups pulak tu
juga, sy dlm forum di negara luar, so ada experience dgn selok2 byk jenis forum

good luck

jaga behaviour dan jaga apa yg awak tapi

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2019 01:13 AM | Show all posts
OttoVonBismark replied at 22-1-2019 09:11 PM
macam mana nak dapat kredit banyak lepastu jadi moderator ?

carilah tacang di kuiz2
byk sgt kuiz2 merata tempat

buka lah thread yg berguna
be aktif tetapi jgn lah buang masa
sy anggap Forum sebagai tugas social saya
jadi, sy ambil berat

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 01:32 AM | Show all posts
ipes2 replied at 23-1-2019 01:12 AM
kena show commitment pada forum
kena nampak ada hemah dan tak gaduh2
biasanya, kena faham dgn se ...

susah ah gini. aku nak bagi kredit kat orang je banyak banyak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 01:32 AM | Show all posts
bagi la kredit sikit kat aku. nanti boleh jadi legend.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2019 01:40 AM | Show all posts
OttoVonBismark replied at 23-1-2019 01:32 AM
susah ah gini. aku nak bagi kredit kat orang je banyak banyak.

tapi begitu lah laluan nya buat masa ni
sebenarnya, Mod dan SMod pon ade rules dalam beri credits
mcm sy sendiri, dah jadi member dan contributing since 2006 lagi.

pegi lah masuk kuiz..
ada kuiz pictures, jokes, pantun, medical quiz etc

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 01:45 AM | Show all posts
ipes2 replied at 23-1-2019 01:40 AM
tapi begitu lah laluan nya buat masa ni
sebenarnya, Mod dan SMod pon ade rules dalam beri credits ...

otak aku bebal sikit pasal kuiz kuiz ni. kalau pasal debat ke, pasal bebel ke ok lah jugak. tak pe lah. aku kumpol je la pelan pelan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 01:46 AM | Show all posts
macam mana nak daapt loket macam ko tu ? kena jadi orang lama jugak ke ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2019 02:04 AM | Show all posts
OttoVonBismark replied at 23-1-2019 01:45 AM
otak aku bebal sikit pasal kuiz kuiz ni. kalau pasal debat ke, pasal bebel ke ok lah jugak. tak pe ...

ye, kumpul je pelan pelan
slow and steady.
every week masuk 3 kali, masuk setengah jam after work utk tenang jiwa
masa masuk tu, cari boards yg boleh beri kredit
bukak thread best
1 bulan je dah jadi Senior

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2019 02:06 AM | Show all posts
OttoVonBismark replied at 23-1-2019 01:46 AM
macam mana nak daapt loket macam ko tu ? kena jadi orang lama jugak ke ?

tu medal
mcm sy tu, medal SMod

goto ForumNAV, click on Medal to know more

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 02:08 AM | Show all posts
ipes2 replied at 23-1-2019 02:06 AM
tu medal
mcm sy tu, medal SMod

aku ingat loket. medel rupanya. macam macam la. medel la pulak. orang biasa tak ada la medel kan ? tak pe la... aku kumpol pelan pelan je la..... nanti dah banyak aku mintak borang nak isi jadi mod. dapat medel.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.113217s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list