JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
14756
View
286
Reply

Say No to Azmeer sbg Juri AJL

[Copy link]

Author: Orix    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 5-2-2019 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 5-2-2019 12:10 AM
Ajl ni sbb brand dia kukuh  gila. Penjurian mcm xde basis je. Wang kememangan pon sejemput je. Xreti ...

Duit semua dh perabih buat semi final 3 round semata yg takde makna tu.. itupn xtau la penyanyi yg perform kt semi ad dpt bayaran ke x utk perform
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:18 AM | Show all posts
Jap nak tanya... barisan juri Semi-Final Musik-Musik adalah sama dengan juri AJL ker?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:21 AM | Show all posts
Kalau tak silap, program Musik-Musik ni ikut carta mingguan kan? So pengadilan nya tak sama dgn AJL? Ke camne?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 4-2-2019 11:55 PM
So lepas ni ramai la retis pakai auto tune khuenss nak bagi seimbang dgan muzik katanyahhh bak kat ...

mohon pasangan autotune, fazfattah masuk pencaloban ajl34. kalau ikut dlm album, lagu. faz buleh dpt top 3 kot. international sgt lagu tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
miracle_forever replied at 5-2-2019 12:30 AM
mohon pasangan autotune, fazfattah masuk pencaloban ajl34. kalau ikut dlm album, lagu. faz buleh d ...

Usahkan mekjura, lepasni emma maembong, neelofa, zahirah mcwilson, sharifah shahira, sakinah tu semua pun dh boleh join AJL. Apa ada hal. Guna jah auto tune. Juri nilai pun based pada studio version jah katanya
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 5-2-2019 12:36 AM
Usahkan mekjura, lepasni emma maembong, neelofa, zahirah mcwilson, sharifah shahira, sakinah tu se ...

Mohon Safiey calonkan Syinta Gila jugak
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada sape2 lupa lirik ke
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Kan ada adibah noor gitau.. juara memang dah ditentukan.. cuma juara vokal ngan show je dinilai mlm tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 5-2-2019 12:36 AM
Usahkan mekjura, lepasni emma maembong, neelofa, zahirah mcwilson, sharifah shahira, sakinah tu se ...

Setujuk

Kalo konsep bangang ni guna lagi thn dpn
Confirm nabil pun boleh jd juara ajl
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 5-2-2019 12:16 AM
Yg lawaknya kata penilaian pd studio version, masa semi yg dpt lagu terbaik lagu sampai bila, sema ...

Sesuatu sgt rasanya keputusan tahun nie.... yg terbaik i nmpk smpi bila je...suara bgs..penuh emosi kak mitch nyanyi...n lirik pun puitis..lgu ara tu mmg tkleh nk terima nom 2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 5-2-2019 12:45 AM
Kan ada adibah noor gitau.. juara memang dah ditentukan.. cuma juara vokal ngan show je dinilai mlm  ...

Dhtu apa kejadahnya Azmeer cakap lagu Di Matamu x dpt top 3 sbb vokal kemek ? So kiranya lepasni retis semua boleh guna auto tune studio version la utk AJL
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Screenshot_20190204-204158_1.jpg
nah utk tt..hahahhahaha..ku tepek sekali lagi di sini..merata dah jaja bnde ni..

Well,dia ni taw kondem jaa,ape kelulusan dia ek smpaikn bleh jd ketua juri and ditched tokwah n tokhzani?

And kalau betul dinilai berdasarkan studio semata,didn't they know that we have a thing called Autotune?and segala fx nak boost kan vokal seseorg?

And to hell with lirik laguu y duk ulang seribu kali jd naib juara?kalau gitu,nyanyi lagi twinkle lil star pn boleh laa sbb bagus ape lagu tu..worldwide lg..

Azmeer stupid!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
no_el replied at 5-2-2019 12:46 AM
Setujuk

Kalo konsep bangang ni guna lagi thn dpn

Usahkan nabil, tok vida, toklip, sajat pun boleh jd juara chuolssss kalo berbekalkan auto tune studio version
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Unexpected is ara
Hauk betul dia nyanyi
Mumbling xpaham aku patah2 perkataan nyanyian ara
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
hanahani replied at 5-2-2019 12:44 AM
Ada sape2 lupa lirik ke

Juara Lagu yg lupa lirik hurkeh
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:56 AM | Show all posts
lazim replied at 5-2-2019 12:02 AM
Aku pon xtau nk komen . Dulu pon lagu keliru mng. Ank rafali pon mng. Pndek kata. Klu lagu tu juri ...

jgn dilupa, juara paling mengarut, aizat yg lagu tribute to yasmin ahmad tuh....ohemgee sangat...tau la ko (read: boss besar tibitiga serta 2-3 ketul juri kroni yasmin ahmad) sedih org tu baru meninggal, terus kasi juara terus
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols mmg xpnh gemar lagu2 heols. Bile iols dgr mcm pelik, bizzare, mcm xngam walaupn dinyanyikn oleh top retis

Dunno la..tp kalu juri juri ade favour mana2 penyanyi who knows kan..penyanyi tu pnh mntk lagu dgn dia, pnh recording dgn dia vs penyanyi bbnu y xpernah jmpe dia

So sistem juri local ni xleh percaya takut wujud prejudis dn bias. Elok amik juri pakar musik obersea jah atau buat sistem pemarkahan yang tak kan tertakluk kepada sesiapa. Setakat kau duduk meja juri dgn juri2 lain, pastu borak2 pasal satu lagu..memasing ade y xsetuju dgn pendapat masing2..kemudian akan ade arguement

Bile arguement, korg akan bg hujah dan try persuade y xsetuju td jd setuju. So sama jah..org lain still kene ikut decision kau in the end. Jadi ape perlu letak juri ramai2 mcm tu, elok letak kau sorg je sbg juri
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 5-2-2019 12:51 AM
nah utk tt..hahahhahaha..ku tepek sekali lagi di sini..merata dah jaja bnde ni..

Well,dia ni ta ...

Kan..nmpk kebodohan kt situ. Kau gi komen pasal vocal tapi pertandingan ni Juara Lagu bkn Juara Vocal. Kau patut nilaikan lagu, bkn kritik vokal dia nk ckp dia xlayak menang no 1 atau 2 atau 3

Lain la kalau pian menang vocal terbaik, pastu kau menjerit kritik vocal dia kemek, xwajar menang vocal terbaik..iols setuju la jgk

Tp kau bising dia xlayak dpt no 1 atau 2 dn 3 sbb vocal kemek..kemon
Kau ni judge juara lagu berdasarkan lagu dan lirik, atau berdasarkan vocal ekceli?
Kau faham xmaksud juara lagu is not juara vocal?

Fail
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 5-2-2019 01:01 AM
Kan..nmpk kebodohan kt situ. Kau gi komen pasal vocal tapi pertandingan ni Juara Lagu bkn Juara Vo ...

Exactly!! Pasni mcm tt ckp tu,sila lah buat lagu berlirik bodoh2 mcm bunga tu...pstu pasni kakmitch,sarah,jac,xyah lah join ajl ni..sbb prestige dah kurg..

Juri sendiri buta,kata nilai lagu tp terang2 studio version mmg dah selamat dituned pn lagu tu...

Next year msti lagu ayda mat aris jd juara..xpun anak2 bbnu lain y suara cm shit...hilang sudah my trust kpd juri2 ajl..i tot this year would be different,would be more telus,tp........lagi teruk!
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 5-2-2019 12:53 AM
Juara Lagu yg lupa lirik hurkeh

Sapa lupa Hh ke dayang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.108810s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list