Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
18143
View
286
Reply

Say No to Azmeer sbg Juri AJL

[Copy link]

Author: Orix    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 5-2-2019 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 5-2-2019 01:08 AM
Sapa lupa Hh ke dayang

Dayang............
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 5-2-2019 01:10 AM
Dayang............

Owh xperasan


Gamaknya juri pun xperasan
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 5-2-2019 01:07 AM
Exactly!! Pasni mcm tt ckp tu,sila lah buat lagu berlirik bodoh2 mcm bunga tu...pstu pasni kakmitc ...

Xpyh dh panggil retis perform atas stage. Just mainkan playback mtv atau mp3 sudeh next time
Bg iols, kalau nk nilaikan juara lagu, nilaikan masa akhir
Dengar masa akhir smbil baca lirik dia

Xguna la ade y ubah musik arrangement last menet dgn okestra mini tapi rupenya dorg dengar dari cd pastu decide sape juara awal2

Sedih
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni kita suruh AJL ambik Nazril Irham bin Nazmul Irphan jadi juri ya Orix
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:22 AM | Show all posts
but to be fair to azmeer, mmg vokal dek pian melewehhhh pun dlm versi studio lagu tu
dan aku mampu paham ngapa jika dinilai dr versi studio lagu bunga taik ayam tu kedudukan lagi baik dr sampai bila, dr segi komposisi lagu ara tu bunyinya lebih terkini, lagu acik samihah tu mcm citarasa muzik 10 tahun lepas....sedap memang sedap tapi tak berapa current bunyinya
kalu dr segi persembahan semalam, mmg ler langsung tak layak si ara tu menang, elok sikitttt jah dr selingan seribu impian yg hauk to the max tuh    
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 5-2-2019 12:56 AM
Iols mmg xpnh gemar lagu2 heols. Bile iols dgr mcm pelik, bizzare, mcm xngam walaupn dinyanyikn oleh ...

Sepatutnya x pyh ketua juri dah... semua juri bagi markah lpstu tambah so ikut la markah sapa plg tinggi menang... kan mudah mcmtu. Cuma kena telus lah tp ntahlah dah xleh pcaya dah sume ptandingn hiburan skg ni...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Haram tu okay je menang. Sampai bila pun selayaknya lah nombor tiga muzik dia bukan fresh sangat standard ballad macam 10 tahun lepas je. Lagu Ara tu yang pelik. Dengan lirik ulang ulang campur Ara nyanyi macam teran taik. Lagu teran taik pun boleh dapat nombor 2.

Apa pun Azmeer ni aku rasa murah sebabtu tv3 suka ambik dia. Astro taknak try buat award lagu bagi saingan AJL yang makin lama makin tak ketahuan apa diorang cari ni ke? At least Tok Ram walaupun kadang kadang bias tapi dia tahu apa dia nak. AJL ni tahun lepas bagi alasan Hael menang sebab lagu tu popular tahun ni lagu paling popular 2018, Di Matamu tak dapat placing langsung pun. Juri pun tak tahu apa diorang nak last last kasi je alasan ikut apa terlintas dalam otak.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Orix at 5-2-2019 01:37 AM
hzln replied at 5-2-2019 01:22 AM
but to be fair to azmeer, mmg vokal dek pian melewehhhh pun dlm versi studio lagu tu
dan aku mampu  ...


Lagu Ara tu jujurin ya iols igtkan lagu tu lagu remake Shima bila pertama kalo dgar sebab Shima pun ada lagu Setelah Aku Kau Miliki..... lagu ara tu pulak mmg ada bunyik mcm lagu rock Shima pulaktu lirik setelah ku dimiliki lagilah iols igt tu lagu Shima. Rupanya oh bukan..........
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
inspektoremos21 replied at 5-2-2019 01:21 AM
Lepas ni kita suruh AJL ambik Nazril Irham bin Nazmul Irphan jadi juri ya Orix

Awwwwwwww
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols tertarik kat vokal kemek tu... kelakar sangat
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 5-2-2019 01:20 AM
Xpyh dh panggil retis perform atas stage. Just mainkan playback mtv atau mp3 sudeh next time
Bg i ...

Yesssssss....x gunaa jugak nyanyi sungguh2 tp last2 juri nilai drpd studio version...

Kalau gtu next time just nyanyi flat and sila lpe lirik semua..tp pastikn lirik ulang2,komfem dpt placing top 2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
af_mania replied at 5-2-2019 01:57 AM
Iols tertarik kat vokal kemek tu... kelakar sangat

Kemek kemek pun 2x dpt msuk AJL...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 02:02 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 5-2-2019 12:51 AM
nah utk tt..hahahhahaha..ku tepek sekali lagi di sini..merata dah jaja bnde ni..

Well,dia ni ta ...

Esok iols sambung lahar ! Nk tido dlu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 02:11 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 4-2-2019 04:51 PM
nah utk tt..hahahhahaha..ku tepek sekali lagi di sini..merata dah jaja bnde ni..

Well,dia ni ta ...

Dia lecturer seni muzik kt uitm
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
aireen24 replied at 5-2-2019 02:11 AM
Dia lecturer seni muzik kt uitm

Lecturer seni muzik kt uitm?tp xnmpk mcm berkaliber dah lately..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 5-2-2019 12:10 AM
Ajl ni sbb brand dia kukuh  gila. Penjurian mcm xde basis je. Wang kememangan pon sejemput je. Xreti ...

AIM lagilah xda wang tunai. Tp artis2 msia ni sgt dambakan trofi ajl/aim sbg pelengkap port folio depa. Wang tunai tu hanyalah bonus. Tp nama pemenang tu akan ttp terpahat dalam sejarah ajl utk berpuluh2 tahun lamanya
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 02:15 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 4-2-2019 06:12 PM
Lecturer seni muzik kt uitm?tp xnmpk mcm berkaliber dah lately..

Para lecturer pun ade gak yg sedikit confused disitu..
Siap smlm ade tu ckp make uitm proud please...
Lepas tu result... Hah?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 02:18 AM From the mobile phone | Show all posts
aireen24 replied at 5-2-2019 02:15 AM
Para lecturer pun ade gak yg sedikit confused disitu..
Siap smlm ade tu ckp make uitm proud pleas ...

Hahahahaha...msti malu gilerrrr kan..dia dean ke ape?or sekadar lecturer biase je?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 4-2-2019 06:18 PM
Hahahahaha...msti malu gilerrrr kan..dia dean ke ape?or sekadar lecturer biase je?

Lecturer biasa. Dia masuk under razak mohaideen.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 02:25 AM From the mobile phone | Show all posts
aireen24 replied at 5-2-2019 02:19 AM
Lecturer biasa. Dia masuk under razak mohaideen.

Same spesis ke?hahahahaha
Razak tu lg ler..prof tp film semua flop
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.541314s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list