Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
18146
View
286
Reply

Say No to Azmeer sbg Juri AJL

[Copy link]

Author: Orix    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-2-2019 03:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagu One Avenue Band n lagu Selamat Tinggal Sayang dikqieqie agak snubbed yach!
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 04:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagu Bunga tu lagu bodoh yg iolls pernah dgr ... Asyik bodoh je lirik , lama2 boleh jd bodoh hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Masukkan tokram jela tv3 oi.lumayan sih!
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 06:11 AM From the mobile phone | Show all posts
IMO Azmeer ni dah x relevant jadi juri AJL. Ajai pun please la mereput skali. Helok amik Tok Ram & Tok Mokhzani je ganti diorg.

Nama anugerah dah AJL patutnya fokus utama lebih kepada lirik & gubahan lagu. Selebihnya baru la menilai kt vocal. Kalau dah heboh sgt x mo vocal kemek / flat baik ko buat Anugerah Juara Vokal.

Lagu Haram kononnya menang sbb fresh & unique. So lepas ni wt lagu lirik cm hanat pun xpe asalkan music fresh. Baik ko bg Sapee / Tok Vida / Sajat & Toklip yg menang. Klw cmtu lagu yg melodi ala2 classic, ballad, & rock lepas ni x leh menang la eh? Lagu pop & hiphop je leh menang?

Kalau nak sgt lagu berentak fresh menang, baik pilih lagu Bunga by Altimet je jadi juara. Lirik sgt bagus sbb sindir pasal bunga & riba'. Even lagu nasyid pun xde buat pasal riba' yach. Melodi lagu pun best & leh diterima semua lapisan masyarakat. Tu baru betul. Lirik strong + ada message. Composition pun fresh. Vocal masa studio version pun energetic.

Point seterusnya diorg pun ada menilai dari studio version gak selain live version. Kalau cmtu baik ko judge semua lagu based on studio version lepas tu post je award kt rumah retis yg menang tu. X yah pening2 nak wat malam finale. Wt penat jah retis tu nak pikey idea utk performance + nak bayar dancers / pak pacak bagai.

Selagi Azmeer bodoh lembam tu jadi ketua juri & selagi sistem penjurian AJL cm hanat, selagi tu la lagu2 kt Malaysia ni susah nak berkembang & ada variety. That's y retis lejen cm Tokti & Pejal Tahir pun da mls join AJL. Baik ko hapuskan je AJL tu drpd sakitkan hati semua pihak
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 06:29 AM | Show all posts
[youtube]uRwoVORU41M[/youtube]

This azmeer yang selalu will hide the his left arms bila buat persembahan?


Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 4-2-2019 11:58 PM
Juri sendiri bebal nilai lagu. Lagu Ara tu sendiri obviously lirik duk ulang2 dari mula smpai habi ...

lagu ni ada 2 rangkap,
ulabg je rangkap tu smpai mampus, pun blh menang,
bab* betul..

tahun bila tah prnah gak dayang menang lagu yg x memrable dab sing along langsung  sial btl...(lagu tema 7hr mencintaiku) tp x best lgsung lagu tu...

kalu ni lagu haram pn sama mcm haram je bunyi nya...lirik dan tajuk mnjurus kepada salah laku perbuatan cinta terlarang pun blh menang???
bodoh!
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 06:45 AM | Show all posts
ajl kali ini mmg ade x puas hati tp dah tutup tirai dah.
..so next 34th ajl pls..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerstir replied at 5-2-2019 06:29 AM
This azmeer yang selalu will hide the his left arms bila buat persembahan?

Patut la lagu Ara Lirik Ulang2 Johari dpt no. 2. Lagu ni pun duk ulang lirik bkali2
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 06:49 AM | Show all posts
offwhite replied at 5-2-2019 06:45 AM
ajl kali ini mmg ade x puas hati tp dah tutup tirai dah.
..so next 34th ajl pls..

[youtube]JZzPldJo4eM[/youtube]

Juara ajl34......


Kampong siot......

Kahkahkhakhkahkhakahkah
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 06:53 AM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu replied at 4-2-2019 11:47 PM
Misha Omar  kena rompak semalam.

Aku saspek ada kaitan dgn Rocketfuel ni... Ara, Hael mmg artis r ...

La...no wonder la asik org yg sama je masuk ajl...pastu org yg sama je menang...politik jugak rupanya...lagu mcm hakiem ngan syamel tu pun boleh masuk ajl...antara beribu2 lagu?..wth??...siap boleh buat perbandingan lagi...dulu A menang,tahun lepas B menang,tahun ni A duet ngan B terus menang...hurmmm
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 07:20 AM | Show all posts
Azmeer dan ajai dua2 aku x minat lagi2 kalu jadi juri
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 07:21 AM | Show all posts
Patut misha menang,nyanyi bagai nak rak,adeh
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
hzln replied at 5-2-2019 12:56 AM
jgn dilupa, juara paling mengarut, aizat yg lagu tribute to yasmin ahmad tuh....ohemgee sangat...t ...

Uols takkan tak faham... Ajl ni kan ikut tema nak bagi juara.... Tahun ni tahun babi.... So lagu haram yang paling layak dengan tema
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 5-2-2019 01:01 AM
Kan..nmpk kebodohan kt situ. Kau gi komen pasal vocal tapi pertandingan ni Juara Lagu bkn Juara Vo ...

Kan... Situ pun dah nak nampak failnya heols dan juri2.... Nak judge lagu judge je la lagu.. apahal nak kaitkan dengan suara kemek. Satu lagi sistem skrg mmg dah kena ubah tak leh samakan dgn zaman dulu2. Zaman dulu2 mmg la studio version tu almost betul2 ori... Tp sbb teknologi skrg.... Autotune la... Rakam by part la... Mmg la dengar sedap... Tapi bila nk live haram tak leh bawak... Contoh senang tergantung sepi... Studio version bapak gempak... Padahal realitinya haram nak capai note tu... Mcm lagu ara  bunga tu... Dlm studio version dgr perfect je boleh capai high note... Bila live... Haramjadah nak capai..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerstir replied at 5-2-2019 06:29 AM
This azmeer yang selalu will hide the his left arms bila buat persembahan?

He got an accident made his hand deformed....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
lampor replied at 5-2-2019 07:29 AM
Uols takkan tak faham... Ajl ni kan ikut tema nak bagi juara.... Tahun ni tahun babi.... So lagu h ...

Win sangat..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
X sedap langsung lagu yg menang tu..org kata lupa lirik tapi ramai yg x tau sbb mmg bukan lagu yg org suka blh ulang2 nyanyi
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak follow azmeer dont know his academic background and international achievements yg bolehkn he jd ketua utk pertandingan lagu paling atas kat msia...
lagu hit ciptaan dia yg hebat pun berapa je?

for ajl pls jgn bagi in house juri tv3 boleh tak? Music director pun.
Jaga sikit prestige pertandingan tu yg dah puluh2 thn established.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 5-2-2019 12:10 AM
Ajl ni sbb brand dia kukuh  gila. Penjurian mcm xde basis je. Wang kememangan pon sejemput je. Xreti ...

netul..maharaja lawak lagi besar wang kemenangannya
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 5-2-2019 12:56 AM
Iols mmg xpnh gemar lagu2 heols. Bile iols dgr mcm pelik, bizzare, mcm xngam walaupn dinyanyikn oleh ...

bila ko cakap gini, teringat muzik2 tahun 1996 dulu, yg tahun siti lijah juara utk jerat percintaan, rasanya klu tak salah, tahun tu juri2nya campur2 dari negara luar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075554s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list