Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
18141
View
286
Reply

Say No to Azmeer sbg Juri AJL

[Copy link]

Author: Orix    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-2-2019 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 4-2-2019 11:52 PM
Part last tu mmg obvious sgat sumbang nya. Iols oke lagi kalau lagu Bunga Ara tu puitis n komposis ...

Hausss di ambang tahun babi sgt vokal arapeng mlm tu.. bukan nynyi pun, duk menjeritt mcm kena kejar babi smpai sudahh
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Zamani nyanyi lagu pian sedap je.
Dh mmg suara pian penyek. Tu yg jd cacat skit lagu tu.
Apa2 pun haram dah menang!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Orix at 5-2-2019 11:59 AM
zehra2 replied at 5-2-2019 11:55 AM
Zamani nyanyi lagu pian sedap je.
Dh mmg suara pian penyek. Tu yg jd cacat skit lagu tu.
Apa2 pun  ...


Tu lah. Next year mohon Zamani jah nyanyi lagu Temberang Ayda Jebat, knowing Ayda nyanyi live pun on off. Alyah pun sama. Lagu Jutaan Purnama suruh Zamani jah nyanyi. Eh senang citer semua lagu la suruh Zamani nyanyi. Juri pn adili studio version. Boleh la Zamani nyanyikan semua lagu finalis AJL tahun depan. Tak gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:13 PM | Show all posts
tahun depan mohon zamani jadi ketua juri sampailah ke cacai alihkan pelamin
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
terpaku replied at 5-2-2019 12:13 PM
tahun depan mohon zamani jadi ketua juri sampailah ke cacai alihkan pelamin


Jadi hos la sekali. Zamani jadi hos, zamani menyanyi, zamani jd juri. Semualah Zamani.

Anyway yg kata Zamani nyanyi Di Matamu sedap sgat tu dpt 4M views jah after 2 months ? Dekpian 2 hari jah nak cecah 3 juta dah. Kalau Zamani nyanyi sedap sgat awat ramai yg view performance dekpian yg katanya vokal kemek tak sesuai dgan lagu tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:30 PM | Show all posts
Dah tiba masanya pemarkahan kena wat cam grammy ke apa..

Kena bagi ramai orang nilai.....so juri kena banyak. Setiap juri ke bagi markah.
Certain juri nilai aspek lagu....certain juri nilai aspek lirik...certain juri nilai etc etc...

Paling kurang kena ada 50 juri.....lagi banyak lagi bagus......mungkin 20% dtg dr komposer luar negara.

Semua tue nanti markah akan di campur campurkan.
Lagi 30%...dinilai pada malam persembahan. 15% vokal...15% persembahan.
Kalau hauk sangat......dan markah tak jauh beza dgn no.2.....akan tewas juga

So...kalau dah ramai yg menjuri....kalau condemn celah mana pun susah juga.



p/s : Kalau skrg ni la cara menjuri....Elite dulu pon berpeluang ke final...tak terkandas di semi, Lagu Ziana yg lupa lirik tu akan masuk final jua....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 5-2-2019 11:57 AM
Tu lah. Next year mohon Zamani jah nyanyi lagu Temberang Ayda Jebat, knowing Ayda nyanyi live pu ...

Yg heran xde plk komposer nk bt lagu baru utk legend
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh gini caranya
Kalau gini sohai & inanaim pun boleh menang
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 5-2-2019 12:50 PM
Yg heran xde plk komposer nk bt lagu baru utk legend


Tgh tggu lagu ciptaan FT tuk zamani niee arr.. Dh record katanyaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
cikmouse replied at 5-2-2019 01:35 PM
Tgh tggu lagu ciptaan FT tuk zamani niee arr.. Dh record katanyaaa..

Ok .. thn dpn leh masuk ajl. Maaf la penyanyi lain korang kena nyanyi sendrik. Legend ada lagu baru la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 5-2-2019 01:39 PM
Ok .. thn dpn leh masuk ajl. Maaf la penyanyi lain korang kena nyanyi sendrik. Legend ada lagu bar ...


Habislah semua Zamani tapau. Vokal terbaik, persembahan terbaik n Juara Lagu

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 5-2-2019 01:39 PM
Ok .. thn dpn leh masuk ajl. Maaf la penyanyi lain korang kena nyanyi sendrik. Legend ada lagu bar ...

Kah3x.. Sabo jerrr laaaaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 5-2-2019 01:43 PM
Habislah semua Zamani tapau. Vokal terbaik, persembahan terbaik n Juara Lagu

{:1_55 ...

Lupa lirik slh key pon no problem. Judge studio version jah
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sokmogitu at 5-2-2019 01:55 PM
mohdcrow replied at 5-2-2019 06:53 AM
La...no wonder la asik org yg sama je masuk ajl...pastu org yg sama je menang...politik jugak rupa ...


Kena faham Rocketfuel (hael, ara, syamel) dan indigital (dayang, sarah) ni sykt local yg dipunyai oleh rakan2 seindustri..maybe serpihan media prima juga.

Berbanding artis2 naungan sykt rakaman antarabangsa spt misha, alif satar, malique, sonaone yg mana governance practice diorg lebih professional, transparent dan xde hanky panky.

Zmn 90an sykt antarabangsa (emi, bmg,sony, warner) bersaing cara adil...klu nk main hanky panky tgk sykt local starting dr SRC kemudian NAR,lps tu mai Maestro/Astro Etertainment ..ni lah zmn pemenang AJL dah start main politik
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:53 PM | Show all posts
Edited by Rhyno at 5-2-2019 01:55 PM
lazim replied at 5-2-2019 12:50 PM
Yg heran xde plk komposer nk bt lagu baru utk legend

single baru Zamani bertajuk Aduh ciptaan Faizal Tahir akan release hujung bulan 2 yach!

and Zamani juga akan record lagu ciptaan Asfan Shah utk single ke 2.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 4-2-2019 11:50 PM
Nk byr tok ram mhl. Pusing2 azmeer je lah. Rega timbng kati

Wishlist juri aku

1) Dato Wah Idris
2) Dato Mokhzani
3) Tengku Irfan
4) Irwan simanjuntak
5) Anuar Zain
6) mas idayu
7) Soimah  (indon)
8) Jose Mari Chan (phi)
9) tohpati (indon)
10) kun yie (thailand)
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 5-2-2019 11:57 AM
Tu lah. Next year mohon Zamani jah nyanyi lagu Temberang Ayda Jebat, knowing Ayda nyanyi live pu ...

Stuju uols.... Biar zamani je tapau smua.. puas hati pencacai mani ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
lampor replied at 5-2-2019 02:04 PM
Stuju uols.... Biar zamani je tapau smua.. puas hati pencacai mani ni

Kempunan nk penyanyi kesayangan jd juara GV lepas tak kesampaian, tu merempan smpai ke cni psal Zamani punya kehebatan
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Uols cuba kaji balik lirik lagu harom... Mcm something kan?? Cerita hubungan terlarang ke apa citer dia? Yg part rahsiakan cinta ini.... Wadehel kalau cinta suci nak rahsiakan... Pastu part kita saja tahu... Motip... Nak rahsiakan dari orang...unless.... Hahahaha.... Lagi satu kita saja tahu tu mcm tema people like us je.... Mateylamak speku....  Mcm mana lagu ni boleh jadi juara...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kalah tu.. kalah laaa.. ini adat bertanding.. tgk ler thn dpn kalo suara doraemon baby pian boleh menang.
Belum rezeki la tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082059s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list