Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11284
View
119
Reply

Doakan Saya Pergi Dalam Keadaan Husnul Khatimah - Wafa Abdul Kadir

[Copy link]

Author: lanesra    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-2-2019 10:27 AM | Show all posts
Aaminnn..aminnn.. semoga Allah merahmati, mengampuni dan mempermudahkan segalanya tuk Wafa Abd Kadir.  tak berapa kenal dia sgt..tapi tgk keadaan seseorang yg btul2 ready menghadapi maut macam nie buat i tersentuh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 10:41 AM | Show all posts
HannahMontana replied at 6-2-2019 10:27 AM
Beginilah manusia dan dunia .bila masa cantik ,cantik saja ,kelpas habis cantik ,berpenyakit pula ,  ...

What  Allah stores for us, nobody knows.  Setiap orang itu ada bahagian masing2 sedangkan manusia tetap tidak mengharapkan kesusahan dn penderitaan dlm hidup mereka. Apa yg Allah beri dan yg kita dapat, destini hidup kita lain2. Menjadi orang kaya, ternama, tersanjung, terkucil akhlak atau imannya, hidup yg sekadar mampu seadanya.....semua itu ada ujian, pesanan dn renungan untuk dijadikan iktibar dlm hidup keseharian. Perlu selalu bersyukur, muhasabah diri,berusaha dn sentiasa berdoa kpd-Nya. Rezeki itu sudah ditentukan oleh Yg Maha Esa: drp Dia kita datang dn kpd Dia kita pulang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Best advice... Stop semua gula... Even buah-buahan.... Cos sugar is still sugar dalam bentuk apa pun... Stop grains... Macam roti tu semua....grains kebanyakan toxic... Control carbo...jgn makan carbo terlalu banyak... Makan natural food bukan processed food.... Cuba2 la untuk puasa 24 jam seminggu sekali.... Cell badan rosak dapat dimakan dan digantikan dgn yg baru... Insya Allah...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
fadbulous replied at 7-2-2019 12:37 AM
Office mate saya.. Bila diagnosed by a doctor .. kna 4 kanser sekali gus..masa tu dah merebak taha ...

Kadang2 over stressing the body pun tak bagus. Terlalu banyak exercise pun leh damage the body... Tak semesti makan nasi tak sihat... Boleh makan cuma kena control carbo... Paling bagus amalkan puasa... Lebih lama lebih bagus... Sebab bila berpuasa cell badan rosak akan dimakan dan cell baru akan tumbuh... Macam renovation gitu... Leh Google intermittent fasting... Dah menang Nobel prize pun... Cuma org kita jer tak tau... Padahal semua agama sarankan berpuasa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 11:24 AM | Show all posts
applemy replied at 6-2-2019 02:02 PM
Ai ada pengalaman in-person dgn org yg mengidap kanser (dah arwah).

Prevention yg paling pentin ...

Saya sukacita berkongsi pendapat erti hidup ini atas kapasiti peribadi.  Sbg seorang Islam, dlm setiap solat dn bacaan doa iftitah yg kita baca.."inna solati, wanusuki, wamah yaya, wamamati, lillahi robbil 'alamin". Merangkumakan maksudnya, muslimin menyerah dn menyandar hidup ini atas rahmat dn ehsan Allah swt, semoga segala ibadah yg dilakukan diterima oleh-Nya dn dibalas dgn segala kebaikan. Itulah doa, doa yg sering muslimin iringkan setelah selesai solatnya.


Fitrah manusia itu lemah dan sentiasa terdedah dgn hal2 yg tak diingini samada dlm sedar atau pun tidak atau dlm sangkaan 'takes thing for granted'. Yg beringat2 tentu akan sering mengambl langkah berwaspada, ttpi kekadang tetap juga terkena. Itulah takdirnya diuji yg mengajak manusia untuk menyemak semula di mane salah kita berkira2 atau apakah yg tak kena. Ada ketika kita tak jumpa jawapannya, maka di situlah letaknya pasrah kita kpd Yg Maha Berkuasa. Itulah juga ujian keikhlasan kita terhadap apa juga yg Allah tentukan kpd hambaNya. Sesesal apapun muslimin, doa dn harapan tetap harus dipanjatkan kpd-Nya.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 11:29 AM | Show all posts
semoga diringankan sakitnya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 11:36 AM | Show all posts
Allahu sedihnya semasa mendpt perkhabaran ini
moga dikurangkan rs sakit yg dialami oleh kak wafa
suka tgk raut wajah dia yg lembut

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 11:45 AM | Show all posts
semoga dipermudahkan urusan beliau insyaAllah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 11:58 AM | Show all posts
Semoga Kak Long diberikan kesembuhan dan dikurangkan kesakitan yang dialami..
Berat mata memandang, berat lagi bahu yang menanggung..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 01:28 PM | Show all posts
amin... moga dipermudahkan segala urusan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila kita tahu yang kita akan mati x lama lagi....apa pun moga dipermudahkan Allah buat akak ni. ...rasanya dah lama dia tinggalkan dunia artis kan. ...dan moga ada keajaiban kesembuhan. ...amin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 01:33 PM | Show all posts
nolya replied at 7-2-2019 10:41 AM
What  Allah stores for us, nobody knows.  Setiap orang itu ada bahagian masing2 sedangkan manusia  ...

ko ni biawak lah

hari2 berpuitis  ko xletih ke

ko fikir ko sasterawan negara ke??

Biawaknya ko , konon ko fikir rangkaian kata bait-bait komen ko tu boleh di jadikan syair lah...

biawaknya ko mek nlya...biawak terencat sebenarnya ko ni.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:13 PM | Show all posts
allah kesian nya... semoga diberi kesembuhan buat kakwafa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 02:20 PM | Show all posts
HannahMontana replied at 7-2-2019 01:33 PM
ko ni biawak lah

hari2 berpuitis  ko xletih ke

Sdr rasa  puashati menyeranah saya begitu? Bak titisan embun di daun keladi, titisannya bergolek terus jatuh ke tanah tanpa meninggalkan bekas. Saya hanya mengatakan begini: Seseorang itu tidak akan lurus hatinya sehingga lurus lidahnya".

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 03:13 PM | Show all posts
nolya replied at 7-2-2019 02:20 PM
Sdr rasa  puashati menyeranah saya begitu? Bak titisan embun di daun keladi, titisannya bergolek t ...

kalau betul ko persis daun keladi yang miang ituuuuuuuuuuu ,xdenya ko berbalas komen dengan aku persis insan terasa hati tp malu nak mengaku!

Biawaknya ko.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
HannahMontana replied at 7-2-2019 03:13 PM
kalau betul ko persis daun keladi yang miang ituuuuuuuuuuu ,xdenya ko berbalas komen dengan aku pe ...

Sdr silap...untuk apa saya nak terasa hati, tak jadi kudis pun. Cuma disayangkan kalau sdr pergunakan ruang ini untuk menyeranah orang lain atas sebab yg hanya sdr sendiri tau. Alah bisa tegal biasa kata orang.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih nya iols tak boleh la tengok org sakit ni. Rasa sayu & automatik air mata mesti mengalir keluar. Semoga baik2 saja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Actually ni rezeki dia gak..di akhirnya dah tutup aurat elok berubah dan dapat suami yg baik dan sanggup jaga dan tanggung sakit yg amat sangat dah hapus dosa...semoga Allah mudahkan azab sakratulmaut..aaminn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf ni wafaa yg dulu2 tdung ikat belakang tu ye? Rambut kerinting2 penah berlakon filem dgn imuda tu ke? Diharapkan semoga diberikan kemudahan utk segalanya..kurangkanlah kesakitannya dan semuanya baik baik sahaja aminn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah kesiannya, semoga diringankan beban sakitnya & dipermudahkan urusan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079252s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list