Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
966
View
9
Reply

Red Blood Cell dalam Urine Erythocytes

[Copy link]

Author: introuble       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-2-2019 03:21 PM | Show all posts |Read mode
Salam,


Baru-baru ni saya ada buat urine test dan resultnya ada red blood cell dalam urine, tinggi pulak tu, Dr suruh retest balik bila dah 2minggu period. RISAU


URINE FEME
Chemistry
Protein : Trace
pH : 6.5
Glucose : NIL
Ketones : NIL
S.G : 1.021
Blood : +++


Leucocytes = 0   x 10⁶/L   ( <10 )
Erythocytes = 81 x 10⁶/L  ( <10 )
Epithelial Cell  = NIL


No cast or crystal seen
Possible Haemolysis of red cells








Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2019 03:37 PM | Show all posts
bacaan pada tahun 2017 & 2018  : 0
tapi tahun ni pulak mencanak naik...

ke sebab saya baru ambik supplement dan ubat2an? antibiotic sejak Sep18? mempengaruhi tak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ke blood from your mentrual flow? Sebab tu doc advice repeat test after 2 weeks.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2019 09:05 PM | Show all posts
Masa ambik blood test ni saya belum period lagi, lagi beberapa hari nak period,
dr mcm terkejut sebab tinggi sgt bacaan nya

Tu yang dia suruh retest lagi..

Bulan Dec lepas saya ada jugak ambik urine sample masa saya buat surgery tapi warna urine saya jernih, yang kali ni mcm gelap sikit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-2-2019 02:14 AM | Show all posts
Isnin ni ada appointment dengan urologist.. saje nak jumpa, nak tunjuk report kat dia huhuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2019 11:54 AM | Show all posts

Semalam retest urine
There is no red blood cell in my urine and for urine culture, result will be out on friday..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2019 04:30 PM | Show all posts
Salam,

On monday saya pergi jumpa urologist, buat ultrasound kidney and bladder, dalam scan jumpa bladder wall thickening... takut ada infection.

hari ni ambik urine results...
Update, saya dah retested urine..
urine dah clear, no more blood, bacteria,crystal and all..

All good. alhamdulillah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 03:35 AM | Show all posts
introuble replied at 22-2-2019 04:30 PM
Salam,

On monday saya pergi jumpa urologist, buat ultrasound kidney and bladder, dalam scan jumpa ...

waalaikumussalam

saya baru bukak thread Cystitis
bacalah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2019 11:42 AM | Show all posts
ipes2 replied at 27-2-2019 03:35 AM
waalaikumussalam

saya baru bukak thread Cystitis

dah baca dah terima kasih.

Adakah pengambilan suppliment & antibiotic penyumbang kepada red blood cell jadi tinggi?
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2019 03:07 AM | Show all posts
introuble replied at 27-2-2019 11:42 AM
dah baca dah terima kasih.

Adakah pengambilan suppliment & antibiotic penyumbang kepada red blo ...

sy lupa AB mana yg boleh cause RBC jadi byk
tapi supplements kita tak tahu lah
sebab kita tak tahu apa depa taruk dalam tyu..entah apa tah depa letak

ditaruknya testosterone kalu, maka kita rasa power dan confident manjang.. dan RBC dan Hb mula lah naik.. bila cukup tinggi, kena lah stroke
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081939s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list