JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
540
View
6
Reply

Cevical imflammation.

[Copy link]

Author: Owlknight    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-2-2019 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam semua. Sy baru buat pap smear dan result show that ade cervical imflammation. So i have to do the test in 6 months time.

Sy nak tanya kalau2 ade forummers lain pernah alami ini? Ada pemakanan tertentu kena ikut atau tak? Doc punya appointment pun lagi 6 bulan. So tak sure bagaimana.

So far sy google2 kata nya kalau biaq boleh jadi agak merbahaya. Which the imflammation akan ke bahagian lain pula.

Please feel free to share anything related to this.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:51 PM | Show all posts
Salam,

Your Dr concern tak pasal result ni?
Ask your Dr buat colposcopy/biopsy pulak, pap smear harintu dgn Test HPV sekali ke?

Inflamed cervix you sebab apa ek? HPV? Cervicitis?

I pun ada inflamed cervix tapi my Dr ckp jgn risau sgt dan i kena retest evry 6 month, hopefully not serious

Pergi community www.inspire.com ada byk ladies kongsi cerita mereka pasal HPV, inflammed cervix and such


Take care!!
Apa2 update je kat sini, hope you tak susah hati

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Owlknight at 11-2-2019 07:28 AM
introuble replied at 8-2-2019 02:51 PM
Salam,

Your Dr concern tak pasal result ni?


Same like me. Doc macam tak concern in an urgent way lah. She just made another appointment for me in 6 months time. Tapi i risau la sebab nak buat 2nd cycle of IVF after 1 cycle of unsuccessful IUI & 1 cycle of unsuccessful IVF.

The test was for HPV as well. This is my usual triennial pap test. Before this no prob. But due to the invasive treatment for infertility, i kena yeast infection, vaginitis etc. Swab test were done and Alhamdulillah semua memang just masalah infection of yeast je la.

And masa buat pap test tu memang my yeast infection was bad. Doc prescribed flagyl. And now Alhamdulillah nampak no more discharge.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:35 AM | Show all posts
kalau pemakanan kan, kena byk minum green tea, green leaf and all makanan yg sihat.

inflamation you sebab yeast infection..
bukan sebab ada HPV kan?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:30 PM | Show all posts
STI check ada buat jugak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
introuble replied at 11-2-2019 12:30 PM
STI check ada buat jugak?

Semua dah. Alhamdulillah nothing else.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2019 03:28 PM | Show all posts
Owlknight replied at 21-2-2019 03:07 PM
Semua dah. Alhamdulillah nothing else.

ada apa2 symptoms lain? gatal2 ke?
when in doubt, gi je jumpa Dr
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.113809s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list