Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2939
View
50
Reply

Bapa Kedekut...Bagi Nafkah Anak RM10 Sebulan. Agak-Agak Dapat Beli Apa?

[Copy link]

Author: Cari-Zidni    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2019 03:48 PM | Show all posts
jantan mcm ni bsepah jer...ex boipren aku xbagi nafkah kat anak3 die...ex bini die keje kilang n partime upah buat kuih....selalu aku stalk fb ex bini die..sian tgok meratip anak3 nye rindu kat apaknye..nak naik skolah pun xdi bagi duit..tiap2 bulan nak kena tggu mintak itu pun kalau ade...aku pnah pm ex boi aku ni saje tny hidup die lepas cerai camne..die cite die bg nafkah kat anak bini die 2 k sebulan..die keje truk2 xde mase sbb nak bg nafkah kt anak3 tu...konon bekas bini die tu ade jantan lain..tp smpai skrg janda die xkawin2..die plak dah kawin lain dgn janda jugak...kat fb kemain mcm suci murni postingnye...hipokrit gilerrr...gerammm aku tgok die abaikan anak3 die tu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 04:02 PM | Show all posts
mahalnya replied at 8-2-2019 10:25 AM
Mjawab la spesis bangau ni kat akhirat ye

harapnya kat alam kubur lagi dah kena bantai kaw2

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 04:06 PM | Show all posts
jantan macam ni sila meninggal
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 04:21 PM | Show all posts
i dengar kalau bapak tak bertanggungjawab,nnti jatuh ke family si laki,betul ke? sbb i mcm tak setuju pulak,lainlah bapak tu mati kan baru family bapa bertanggungjawab

Kalau dh biawak hidup takkan family pulak nk tanggung?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
haliamerah replied at 11-2-2019 03:48 PM
jantan mcm ni bsepah jer...ex boipren aku xbagi nafkah kat anak3 die...ex bini die keje kilang n par ...

Congrats..kau tinggalkn ex boipren hawau tu ke...thumbs up..silap haribulan kau pun terima nasib yg sama mcm ex bini dia...
Hawau kan....elok tak ber kotey je jantan harem mcm tu..
Ehh..emo lak aku...hahahoi
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:50 AM | Show all posts
jerukkedondong replied at 11-2-2019 04:32 PM
Congrats..kau tinggalkn ex boipren hawau tu ke...thumbs up..silap haribulan kau pun terima nasib y ...

die tinggalkan aku dulu sbb pmpuan lain...
bsyukurrr....

jantan mcm ni keje membiakkan jek..membela xnak..cerai kawin lain..anak x di amik kisah...

menjawabla kat akhirat...tua2 nnt anak ko pun xnak jage ko...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:17 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 8-2-2019 06:15 PM
by right, kalau bapak tak bertanggungjawab, family si bapak kena tanggung nafkah anak-anak tu..

...

btol tuuu...sgt tepat...

tapi zaman sekarang lain...mak & adik si ex tlg serang dlm msg..tu tak masuk lagi mengata tabur crite kat sedara mara dan org keliling dia....pasal si bekas isteri dan anak2....padahal anak lelaki dia buat perangai.....dah ler tak dpt membantu kewangan...mengata seolah siperempeuan pulak kena tlg depa...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:25 PM | Show all posts
cikgujun replied at 11-2-2019 04:21 PM
i dengar kalau bapak tak bertanggungjawab,nnti jatuh ke family si laki,betul ke? sbb i mcm tak setuj ...

siapa yg ko maksud kan biawak hidup tu?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
MariaClara replied at 12-2-2019 03:25 PM
siapa yg ko maksud kan biawak hidup tu?

Sang suami lah, klu contoh anak laki biawak, bapak si laki ke nk kene tanggung family anak laki dia?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
haliamerah replied at 12-2-2019 10:50 AM
die tinggalkan aku dulu sbb pmpuan lain...
bsyukurrr....


Ya, ramai lelaki begitu. Akak kenal seorang. Kahwin, dapat anak, cerai. Kahwin lagi dapat anak cerai berulang kali. Yang baru ni kahwin baru bini dia ingat dia cuma ada dua anak padahal ramai lagi merata2 semua bekas2 bini bela. Nafkah memang payahlah. Bekas bini yang rajin serang saja dapatlah sedikit duit.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 04:42 PM | Show all posts
spesis biawak macam ni lah, hujung2 bila dah tua merempat baru nak tagih simpati konon2 nya dibuang anak2..konon2 rindu nak jumpa anak2 cucu.

Masa badan tengah sihat, hati pun masih muda, kawin merata, anak2 ni tak dipandang pon.
masa kecik anak2 dilayan macam pengemis. menagih sesuap nasi, nak sekolah pon berkira. jumpa pun susah. sibuk mengulit bini baru.

dah tua..kau dah boleh pegi mampus.
hantar rumah orang tua pon dah patut bersyukur.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 01:16 PM | Show all posts
RM10 nak beli spender anak2 pn x lepas weeeiiii...

apa punya budusss bapak mcm ni...

Ni mesti kes nk selamatkan diri....nnt kalu mahkamah suh tunjuk bukti..ni ha sy ada bayar nafkah anak setiap bulan....

elok sumbat kan org mcm dlm lubang jamban...baru padan muka kau..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 07:36 AM | Show all posts
orgsepang replied at 12-2-2019 08:43 PM
Ya, ramai lelaki begitu. Akak kenal seorang. Kahwin, dapat anak, cerai. Kahwin lagi dapat anak cer ...

btul..janda yg rajin serang n lantang jer dpt duit...klau jnis menikus n redho jek memg kirim salam je lah.. dahla xbg nafkah anak,,jenguk pun idak...

ape la perasaan jantan mcm ni kan..mmg xde perasaan agaknye kecuali nafsu je la...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
10 ringgit je??? Nafkah couple BBNU skrg ni pun lagi tinggi bang oiiii...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 8-2-2019 04:55 PM
55 thun lepas nenek meols pnh buat mcm gini. Laki curang, then nenek meols tinggal kan ank kt ex l ...

Aku x sanggup
Dr jadi laki ngan bapak
Aku yg tanggung
Dah bercerai nak bg dia anak
Tgok anak pun aku x bagi
Anak nak tgok pun aku x bagi
Tunggu anak2 dah matang berfikir baru diaorg decide sendiri

Tak akan aku perjudikan hidup anak2 aku dgn org yg tak bertanggungjawab dan tak aku kenal

Bila kau tulis terpaksa hidup seadanya... aku yg sedih
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
pumpkingirl replied at 8-2-2019 06:02 PM
Kan..isu yg dah basi dari dulu takde perubahan.. mcm non muslim aman2 je potong gaji ex laki..kwn  ...

Memang biar diaorg menjawab

Salah satu faktor penyumbang masalah ibu2 tunggal dan tinggal ni adalah duit

Drpd dulu sampai sekarang
Patut m.s dah ada undang2 bersama ttg duit nafkah anak2 ni
Biar jadi takut jantan2 yg x bg nafkah kat anak2
Ex aku Islam ke hulu Islam ke hilir
Rejab puasa penuh Quran x pernah miss usai solat di rumah
Tapi nafkah utk aku dan anak2 x bagi
Lepas bercerai sepanjang 2 tahun bg anak sorang 200
Masa bagi boleh pulak kutuk2 aku kawin lain depan kawan2 anak aku yg f3 dgn f2 sambil gelak2
Bukan x ada duit
Masa jadi laki, dia tunggu duit aku habis dulu baru nak bagi duit
Geram aku bila ingat pasal ni
Bukan dia x ada duit
Banyak dapat project ada duit diam2 beli kereta cash
Dasar jantan x guna betul

#hakakgeramokay
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 8-2-2019 06:15 PM
by right, kalau bapak tak bertanggungjawab, family si bapak kena tanggung nafkah anak-anak tu..

...

Betul kalau ikut hukum

Tgok jenis family jugak
Kalau yg ada pun jenis berlagak walau Epf ada 7-8 ratus k
Yg kecoh ada 4-5 juta Epf
Yg adik ipar termasak ikan tenggiri sekeping ponnn ngamok
Ermmmm

Tapi semua kata diri diaorg very the Islamic

Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 10-2-2019 03:18 PM
mak pak kalau dgn anak perempuan kemain duk ajar suruh bljr memasak, anak malas berbakul2 kena blete ...

Memanggg
Siap menantu2 ni diajar anak lelaki diaorg suka dilayan macam mana
Dr makan minum pakai belanja


Anak2 aku 3 lelaki
Aku pesan
Aku akan tetap jadi ibu sampai anak2 hilang dr mukabumi ni
Dan aku akan masuk campur dlm urusan anak2 aku mengurus isteri2 diaorg nnt
Kau buli anak2 perempuan org, siap korang Ibu dgn daddy kerjakan!
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
MariaClara replied at 12-2-2019 03:17 PM
btol tuuu...sgt tepat...

tapi zaman sekarang lain...mak & adik si ex tlg serang dlm msg..tu tak ...

Hehe betul sangat

Isteri yg beriaia tolong selesakan kehidupan
Bila cerita pada kakak sulong dia ttg perangai adik dia
Boleh pulak I yg dituduh borossss
I yg borosss sedang A to Z, I yg bayar
Eh eh la sangatkannnn
Kalau dah bertahun2 duit letrik tu I bayar
Bila I tegas suruh dia bayar baru sekali
Dia pi cerita I boros
Waktu I bayar
Dia lansung x peduli kalau lampu on ke tv on ke air cond on ke menbuta depan tv kalau off dia on balik sambung membuta
Time suruh dia bayar
Satu rumah gelap gelita

I boros sebab pada dia yg mana duit I yg boleh jimat, I kena jimatkan so nnt I tak ada masalah nk bayar apa2 bil yg sewajibnya dia bayar so takyah pakai duit dia

Mmg I yg disalahkan balik
Sebab I boros pakai duit I beli anak2 barang mahal
Dan tak disebut pun duit adik dia pi mana

Last2 sebelum I hentikan seisi pemberitahuan tu
I tanya kakak ipar I
Kalau anak2 pompuan dia dapat suami macam adik dia
Dia boleh terima tak?

Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Org laki kalau bab poligamy memasing keluar fatwa itu ini..mati2 tegakkan fakta yg lelaki boleh berbini lebih sorang..tapi bila bab nafkah ramai yg culas.dan2 la semua menikus..menjawab la nnti dekat akhirat.nak bini layan macam raja tapi tanggungjawab suami xpernah nak tunaikan.macam ni lah laki zaman now.. nyampahssss
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094373s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list