Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
65291
View
1502
Reply

Bulan Dan Matahari Sama Besar? Makin Pelik, Suhaimi Saad Buat Orang Geleng Kepala Lagi

  [Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-2-2019 01:34 PM | Show all posts |Read mode
Sebelum ini, Suhaimi Saad menggemparkan masyarakat apabila bertegas tidak mahu menghantar anak-anaknya ke sekolah, sebaliknya akan menggunakan teknik home schooling.




Kredit foto: FB Suhaimi Saad




Selepas dikecam bertubi-tubi, Suhaimi menegaskan dia mempunyai sebab tersendiri untuk mengambil langkah itu.


Jika benar tujuannya sekadar mahu perhatian orang ramai tertumpu padanya, dia sudah berjaya.


Malah, beberapa kemas kini terbaru di Facebooknya turut mencetuskan provokasi, lebih-lebih lagi apabila mendakwa matahari dan bulan sama saiznya.




Kredit foto: FB Suhaimi Saad




Perkara ini turut mendapat perhatian seorang pengguna FB berkelulusan doktor yang mengecam tindakannya itu.


Menurut Dr Rusyainie Ramli, cara Suhaimi mendidik boleh menyebabkan anak-anak yang masih naif terpesong ilmunya.


Tambahnya, dia tidak dapat menerima akal fikiran bekas anggota kumpulan nasyid Inteam itu yang tidak mahu menghantar anak ke sekolah sedangkan ramai lagi ibu bapa dengan latar belakang bagus tidak pernah terfikir untuk mengabaikan pelajaran anak-anak.




Kredit foto: Dr Rusyainie Ramli




Akhir kata, Dr Rusyainie berdoa agar Suhaimi diberi hidayah demi anak-anaknya yang tidak berdosa.


Ramai netizen lain turut berkongsi kegusaran mereka berhubung isu ini selain bersimpati dengan nasib anak-anaknya itu.




Kredit foto: FB Suhaimi Saad




Sementara itu, Suhaimi menerusi salah satu kemas kininya mendakwa dirinya mempunyai persamaan dengan dua ulama ini yang dikatakan ditertawakan kerana berhujah mengenai isu bulan dan matahari.




Kredit foto: FB Suhaimi Saad




Selepas satu, satu kekecohan ditimbulkannya. Kalau betul berzuhud, mengapa laman sosial dipenuhkan dengan gambar swafoto? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 01:42 PM | Show all posts
tak boleh ke pergi je report si gila ni kat JKM?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 01:42 PM | Show all posts
rumah banglo dah bertingkat-tingkat kat sini
bila tah SS ni nak masuk penjara tak sekolahkan anak
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Cikgu google.. ciri2 nak ke arah sakit jiwa tu dah ada sikit2.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 01:50 PM | Show all posts
apsal dia ni babi sangat ye...  haaa...  ringan je aku mencarut dengan dia ni...  dah la babi, bengap dulu sebab heret sekali anak dalam kancah kebabian dia...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 01:51 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 8-2-2019 01:42 PM
tak boleh ke pergi je report si gila ni kat JKM?

dah ramai yang report dan sebab tu la dia lari ke klate sana tu...  sebab JKM dan JPN dah nak pegi siasat dah...  kan babi ni ada menganjeng orang yang report tu...  siap menganjeng JKM dan JPN...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 01:54 PM | Show all posts
kakak harap2 dia dicekup secepat mungkin. tengok gaya dia macam syok dan sheikh semenjak viral ni. lahabau punya jantan. gila glamor
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 01:57 PM | Show all posts
knapa kerajaan taknak ambik tindakan pd org2 yg sesat mcm ni? jahanam masa depan budak
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 01:58 PM | Show all posts
kesiannya tgk anak2 dia kat pic atas tu. they deserve proper education kot.. camne masa depan dorg besok?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 01:59 PM | Show all posts
over confident sungguh dia ni..bongkak lak tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Cukup lengkap si gila Suhaimi ni. Tak vaksin anak, tak sekolahkan anak, golongab flat earth lah pulak..ya tohan. Tapau habis kau ye Suhaimi.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 8-2-2019 02:03 PM
Cukup lengkap si gila Suhaimi ni. Tak vaksin anak, tak sekolahkan anak, golongab flat earth lah pula ...

hahahahha... cukup pakej
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:20 PM | Show all posts
hmmm masalahnya xde ke rakan2 ustaz atau pencetus ummah ke atau ulama yg menegur dia ni..?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:23 PM | Show all posts
eyansss replied at 8-2-2019 01:51 PM
dah ramai yang report dan sebab tu la dia lari ke klate sana tu...  sebab JKM dan JPN dah nak pegi ...

kena report lagi sampai dorang heret dia ni ke balai..
jkm jpn memang kena push baru nak gerak..
kalau tak follow up, memang gitu je la failnya..
maybe report polis dulu then bawak report gi jkm?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:28 PM | Show all posts
tolong la sesape angkut dia ni masuk penjara..maybe otak ina lembam baru tersedar dari lamunan kalu si sohai ni xde depan mata..aku yg baru ada sorang anak pun da pkir nak masuk tadika umo 4 ke 5 tahun n da stat bincang ngn somi nk msuk tadika mana..si sohai ni kan dropout UIA ko hengat ko da bijak pandai ke mngajar anak2 ko?

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Aimy mmg pelik. Org yg sokong dia lagi pelik.
Kesimpulannya Dorang pelik2 belaka. Akhir kata, SUDAH2 la buka thread utk dia. Please jgn buka thread untuk dia setiap kali dia up status bodoh. Tolonglah!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun 2019 adalah tahun Sohai = Tahun babi. makin melampau tunjuk kebabian dia socmed.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya allahhh kesian tgk anak2 diaaaa.. Muka inesen sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kesian anak2 dia. ...dia x layak jadi cikgu untuk anak2nya. ...abcdef pun dia ajar x betul kan? ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 02:40 PM | Show all posts
Tak sekolahkan anak bukan kena hukum penjara ke? Mengapa si bapa bengap ini tak ditangkap? kasihan anak2 dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106525s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list