Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4246
View
66
Reply

[Tempatan] Dulu Dijulang, Kini Gelandangan

[Copy link]

Author: Remyda       Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2019 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
armin replied at 10-2-2019 11:16 AM
Duk pungpang dulu gaji berapa dulu pemain bola terkenal bla3. Mana nak menebas nak meracun.

Dia ...

So kalo viral mcm ni dia ingat ada mana2 team nak amik dia as  coach ke hape? Amik jd water boy mungkin.. Kosser ah acah2 masih faymes
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 01:43 PM | Show all posts
armin replied at 10-2-2019 11:14 AM
Kan dia tulis dah cerai tu... zzzzz

maksud iols life bini dia. ayyo iols masih pening mkn limau, nk tulis pun x habis.
kot2 la ade nk kupas sikit psl bini dia (ex bini la skg). tulis cerai je, takde tulis lain2 info.

agaknya bcerai sb mslh kewangan.. hmm... sedih tua2 hidup keseorangan plk




Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
jalfa replied at 10-2-2019 08:06 AM
Bang keja la bang..dah tua pon menepek kat pusat snuker...sedeh..dulu tahun 90an gaji abg 6k patut d ...

Mana u tau menepek kat snuker?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak jadi aku kesian tgk badan tegap sihat walafiat cukup sifat segala. Ingat dah bongkok dah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah sendiri tanggunglah. Akak kesian pada anak2 dia, ingat boleh jadikan ayah contoh tapi hampeh
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 10-2-2019 01:43 PM
maksud iols life bini dia. ayyo iols masih pening mkn limau, nk tulis pun x habis.
kot2 la ade ...

Dpt laki bewak mana nk tahan. Ntah2 bini dia yg kena tanggung tu psl cerai. Skrg kwn2 pulak tanggung. Anak pun harap org jaga. Hampeh
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 10-2-2019 01:41 PM
So kalo viral mcm ni dia ingat ada mana2 team nak amik dia as  coach ke hape? Amik jd water boy mu ...

Pi mintak jd coach sek rendah blh la kot haha
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 10-2-2019 07:26 AM
Aku igtkn pemain bola ni keja parti time.
Ada keje tetap yg lain.tapi main bola.

Deyols full time sbb kena fokus training.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp rs mcmxkesian je ni..tmbh tgk gaya dlm kete pki seluar pendek mcm tu...sixth sense aku kata org mcm ni solat pun ntah ke mana...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 03:12 PM | Show all posts
batmana replied at 10-2-2019 07:26 AM
Aku igtkn pemain bola ni keja parti time.
Ada keje tetap yg lain.tapi main bola.

zaman dia ni memang ada badan korporat yang employ dorang e.g. bank etc

ada kalangan ahli keluarga aku macam tu

kerja bank tapi tak payah masuk ofic pun

satu lagi contoh jawa lompat jauh yang dibayar petronas tu... buat la post pegawai sukan ka apa.... lupa nama...


Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul2 pnya joli pkcik ni dulu..tahun 90an rumah2 pun masih murah..x reti nk beli buat aset. Dh tua2 br  nk menyesal..nmpak sihat aje lg, nk kesian pun rasa x patut..kesian lg kat anak2 yg smpai x brsekolah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
rosmahisham replied at 10-2-2019 12:23 AM
Tp badan sihat lg..npk kuat lg..knp x keje yg elok2 sikit.paling2 jd security guard pon ok kot..warg ...

Kisah 22 thn lepas pun masih hdup dlm angan2..dasar pemalas
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian lagi kat seorang bekas pemain bola ni..cerai jugak tp dia pi jadi gelandangan masa nak pi  dapat rawatan IJN kat KL..rasanya sbb xmampu nak dok hotel..

abang yang kat benang ni mcm xde masalah kesihatan pun..sementara sihat ni kerja la bang.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 04:16 PM | Show all posts
Salah kerajaan PH kerana tidak mengajar dia menabung waktu muda dengan gaji RM6k sebulan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:19 AM | Show all posts
cupu replied at 10-2-2019 03:00 PM
Knp rs mcmxkesian je ni..tmbh tgk gaya dlm kete pki seluar pendek mcm tu...sixth sense aku kata org  ...

hmm..samalah..tgk gaya dia gitu, terus takleh nak bersangka baik..

baca lak kat bawah tu tolong kawan kerja kat pusat snuker..hmm..lagilah

dr segi malas kerja, sama level dgn ss, tapi ss tu baik sikitlah ajar anak ngaji..


Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:21 PM | Show all posts
kemain mewah gaji 6k mengalahkan gaji aku sekarang... pastu memilih kerja pulak. dasar pemalas. kisah 20 tahun lepas jugak yang diulang2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
JKM Pahang sedia bantu Anuar Arifin
Mohamad Azim Fitri Abd

LAPORAN Harian Metro, sebelum ini.
JABATAN Kebajikan Masyarakat (JKM) Pahang akan bertemu bekas pemain bola sepak Johor FA, Anuar Arifin yang kini menjalani kehidupan gelandangan, dalam masa terdekat bagi mengenal pasti bentuk bantuan yang boleh dihulurkan.

Pengarahnya, Zulkhairi Zainol Abidin berkata, pihaknya mengambil maklum mengenai kehidupan sukar dilalui Anuar, 50, dan sudah mengarahkan pegawainya untuk menjalankan siasatan.

Pegawai kita perlu bertemu dengannya dan siasat bantuan apa yang boleh diberikan. Bergantung kepada keadaan dia.

Saya difahamkan dua anaknya tidak bersekolah, kita ambil maklum perkara itu, katanya ketika dihubungi Harian Metro, di Kuantan, hari ini.

Sabtu lalu, Harian Metro mendedahkan Anuar yang pernah menjulang Piala Malaysia dan Liga Divisi 1 bersama Johor FA pada 1991 kini menjalani kehidupan gelandangan, terpaksa menjadikan keretanya sebagai kediaman.

Beliau yang pernah menerima gaji RM6,000 pada era kegemilangannya bagaimanapun terpaksa bersara awal pada 1997 akibat kecederaan sebelum menjalani kehidupan susah akibat kegagalan menguruskan kewangan dengan baik.

Sementara itu, Anuar ketika dihubungi memaklumkan dia sedia bertemu dengan pihak JKM dan berharap beliau serta dua anaknya dapat dibantu.

Alhamdulillah, baguslah kalau ada orang yang ingin bantu. Saya sedia jumpa mereka, katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:35 PM | Show all posts
hmmm..aku malas nk cakap lelebih tapi laki akak ipar aku umo dia 55 tahun tapi siang amik upah menyawit n malam jadi jaga..dah ade uma sendiri atas tanah sendiri n alhamdulillah anak2 dia empat2 skola..

ni bulan 6 tahun ni bakal benti jaga sebab da tua n dia skang stat bulan 12 ri tu dia da stat turun ke laut jala udang laut masin..

hendak seribu daya pakcik, biras aku tu keje jaga swasta hokeyyhhh gaji 1300 bulanan n skang anak2 dia 1st tingkatan 3, 2nd drjah 6, 3rd darjah 3 n last darjah 1 sebab dia kawen mse umo 39..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:39 PM | Show all posts
batu kikir replied at 10-2-2019 02:23 AM
Bila ada duit ...... beli rumah dulu....... beli yg murah atas kemampuan sendiri. Zaman dia (zaman a ...

very inspiring..thanks kongsi pengalaman hidup pakcik..

**tetiba rasa nak jimat cermat n stat mengumpul duit skang ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:42 PM | Show all posts
umbut replied at 9-2-2019 09:09 PM
Fuhhyooooo.. 6k thn 1990.. zaman tu dikira mewah benar..

mak aku ckap gaji bapak aku keje gomen time ni rm250 je..alhamdulilah aku 4 beradik skola sampai masuk U n ada la rumah sebijik wt berteduh anak beranak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.559305s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list