JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
6034
View
120
Reply

"Boleh Tak Stop Cakap Bossku-Bossku!, Bila Masa Pula Aku Jadi Boss?" - Nabila Huda

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-2-2019 11:07 AM | Show all posts |Read mode


Pelakon Nabila Huda mengakui tidak faham apabila orang ramai sering menggunakan istilah 'bossku'.

Menerusi entri di Instagram Stories, Nabila berkongsi reaksinya terhadap istilah yang sering digunakan oleh orang ramai pada masa kini.

"Boleh tak stop cakap bossku bossku! Malu apa bossku. Tak fahamlah amende tu. Benci gila la!

"Bila masa pulak aku jadi boss? Bila masa pulak aku malu? Annoying lah. Macam orang cakap retis!

"Sumpah rasa nak cepuk je bosskur bosskur. Kg.com sangat! Love!," tulisnya.

Dalam perkembangan terkini, Nabila bakal terlibat dalam teater Ola Bola The Musical yang bakal dipentaskan tidak lama lagi.

Ola Bola The Musical dipentaskan di Panggung Sari, Istana Budaya bermula 12 Februari ini sehingga 8 Mac 2019.

Orang ramai boleh mula mendapatkan tiket Ola Bola The Musical bermula 15 Januari di Buyticket.Asia.

Untuk berita hiburan yang padat dengan informasi, jangan lupa saksikan HLive! yang bersiaran pada setiap Isnin hingga Sabtu pada jam 8.30 malam di Astro Ria (104) dan Astro Ria HD (123).



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kahkahkahkah..
Ape2x jela nabila.. bossque plak di guna oleh baim wong..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:51 AM | Show all posts
bkn kate nabila .. aku pun benci dengar perkataan tu .. . sekali dua boleh la terima
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:56 AM | Show all posts
jawab je la balik "ye ada apa kuliku"
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sakit telinga dengarnya.....
Kdg2 pengunaan perkataan tak bersesuai pun
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Meleis ni mmg suka bahasa rempit ni. Jijik dengar. Der, boskurr, muahciked, murmur, terobek yada yada. Wtf.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 12:26 PM | Show all posts
ashcroft86 replied at 10-2-2019 12:08 PM
Meleis ni mmg suka bahasa rempit ni. Jijik dengar. Der, boskurr, muahciked, murmur, terobek yada yad ...

yada yada tu apa maksud dia nyah?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
aku pun annoyed dgr..tp smpai nk ckp lg.com tu beragak la..bossku tu kan asal sabah
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ashcroft86 replied at 10-2-2019 12:08 PM
Meleis ni mmg suka bahasa rempit ni. Jijik dengar. Der, boskurr, muahciked, murmur, terobek yada yad ...

Hahahaah yada yada dgn murmur tue bukan english word ke chuols??
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 10-2-2019 12:26 PM
yada yada tu apa maksud dia nyah?

Ni kalau terjemahan menurut google..

Definition of yada yada. : boring or empty talk listening to a lot of yada yada about the economy often used interjectionally especially in recounting words regarded as too dull or predictable to be worth repeating.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Walapun iols x suka nabila ni tp iols terpksa bersetuju dgn pendapat sheols.  
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun benci pkataan bossku.. Ngn kawan2 pun bossku bagai..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 12:58 PM | Show all posts
everyone is the boss
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah_ary2 replied at 10-2-2019 12:34 PM
Hahahaah yada yada dgn murmur tue bukan english word ke chuols??

Yada yada weols sebut tu merujuk kpd perkataan2 rempit lain. Lollssss. Murmur tu bkn murah-murah ke? Selalu tgk seller2 on9 guna. Entahlah, xsuka dgr slang rempit2 ni, sbb weols mmg benci rempit! Lollss.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Bosku sblm famous di semenanjung org Sabah selalu guna. Perkataan tu bahasa pasar dan semua org faham. Kalau x tau nama pun sebut bosku org dah faham.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Sep sikit
I pun nyampah tengok semua dok post bosku bosku kt fb n wasap
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 10-2-2019 12:26 PM
yada yada tu apa maksud dia nyah?

Lehih kurang bla bla blaa kan?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara bossku dgn nabila. Aku lg mnyampah dkt nabila ni.. angkuh
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 01:20 PM | Show all posts
Hahaha!kite geng abil high five skit...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
lexania replied at 10-2-2019 01:10 PM
Bosku sblm famous di semenanjung org Sabah selalu guna. Perkataan tu bahasa pasar dan semua org faha ...

Yes.. Pernah beli brg thru shopee n seller tu memang bahasakan customer dia bossku. Sebelum najib guna lg pun bossku tu dh lama ada. Cuma skarang melebih2 pulak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.135940s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list