Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7640
View
120
Reply

"Boleh Tak Stop Cakap Bossku-Bossku!, Bila Masa Pula Aku Jadi Boss?" - Nabila Huda

[Copy link]

Author: top5complete    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2019 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
annadonna replied at 10-2-2019 05:18 PM
Kat sabah dah berzaman guna bossku.  Tujuannya utk mesra dan penggunaannya bertempat.  Contoh mcm ko ...

Macam penggunaan kata bah la kan.. tak tau macam mana nak guna kata bah, suma ayat hujung tu nak kena ada bah.. tu yg sabahan dengar mcm bunyi dah lain
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
hanuma replied at 10-2-2019 02:05 PM
kg.com kononnya....

kenapa hina sangat ke org kampung nabila ooi...

Sheols kan urban chuols
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 10-2-2019 11:56 AM
jawab je la balik "ye ada apa kuliku"

Hahahaha....senang terhibur
Ok nti i praktikkan ye
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk review kedai dia boleh ke idok? Haha
Hari tu i pergi dalam pukul 6pm, i tengok ade la berapa org tunggu. Nk pergi order, sekali kene tunggu pukul 7 baru amik order. Aikkk boleh pulak gtu, sistem baru ke? So dduk la cari table order air and order ape2 yg boleh di kunyah2.
Buat nye org dtg pukul 5 tak ke 2jm tggu? Lol
Dlm mase menunggu, ade la 1 family kenalan rapat la kot dapat order diaorg (so klu rase nk mkn cpt, sila bff dgn nabila and laki sheols okay).
Tepat2 pukul 7, open order. Eh tk kisah la sape sampai dlu dr td, sape lambat beratur lmbt la dpt order, pat pat nye nye, sape cepat dia punya
Gttewww konsep kedai dia
Mase order tu, ade 1 family besar order ikan gurami, dia sapu bersih ikan tu smpi org kt belakang which i lerr kne tunggu dlm 10mnt utk ikan di goreng haha
Buttttttt, ikan gurami sedap and besar!!! Ranggup. Sambal hijau merah? Hm so so
Cm sambal pak gepuk ape nth name dia tu power laa. Nk rase lagi, klu sambal nabila nothing special. Ikan gurami je lah yg buat nk dtg lagi.
Ayam bakar mcm bkar bodoh je
Ikan gurami win! Klu mkn dgn sambal pak gepuk tu fuhhhh terangkat
Sistem bdo yg pukul 7 baru amik order tu ubah la, org dtg awal tp sbb lmbt beratur kne tunggu lg. Ikan or ayam hbis kne tggu lagi.
Mmg ramai mkn tmpt dia, tp geng2 weols nk repeat mcm tak je. Unless teringin ikan tu
Sekian
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
perembes replied at 10-2-2019 06:30 PM
nabila slalu buat2 berebut laki dia tu dgn anak dia..  mgkin bg dia pkara biasa..  tapi kesannya dia ...

Ingat kan aku je rasa mcm errr pasal berebut laki ngn anak tu. Buatnya 1 hari nanti dapat betul kat anaknya haaa time tu nak jawab apa bosskurrr
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Pleaseee la nabila huda.. bhasa sabahan ni dah lama org pkai.. kita hormat org dgn bossku.. kkdg ckp boss.. tp semenanjung pnya slang.. mcm jakun jerrr ckp bossku...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
babyLON. replied at 10-2-2019 09:31 PM
mcm sakai kan bila ayat bossku ni sampai ke org semenanjung  . sikit2 bossku bossku.. at leas ...

Setuju.. jakun plus sakaiii
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 10-2-2019 10:52 PM

Akak suka.

Sebab akak original Sabahan.

Lagipun, bossku ni, tak lawak/tak feel bila digunakan dalam bahasa Semenanjung. Coba ngkorang dengar Sabahans sembang bossku sesama depa. Lain feelnya ok.

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
I pun menyampah
Even sblum najibun viral lagii
Sblum ni nmpk org lain (tganu/kelantan) pakai
Menyampah tul
Taktau plak asalnya dr sabah

Paling menyampah yg siap buat tshirt pstu cam trademark kan prkataan tu
Ada jugak yg bodoh beli
Siap najibun pun sama bengap dok promote
Pfftt
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
nadie90 replied at 10-2-2019 01:47 PM
Hehe besala....tgh trend skg...tggu lps ni istilah ap yg akn jd trend plk nt...klu meluat buat xtau  ...

Skrg kan tgh trend indon si nopal tu
Jijik je rasa
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Nab ni dr dlu aku nmpk busuk jah..lg pulak dia dah tua 30an plus dah beranak sgt x ssuai nk jd heroin rebutan jntan...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
perembes replied at 10-2-2019 06:30 PM
nabila slalu buat2 berebut laki dia tu dgn anak dia..  mgkin bg dia pkara biasa..  tapi kesannya dia ...

Setuju
agak jijik jugak
Mcm menggalakkan incest
Yucks
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
So klu pasni org sebut bossku... Nabila anggap kg.com la....  N nabila menyampah anything yg kg.com? Ok paham!
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaamsar replied at 10-2-2019 01:22 PM
Yes.. Pernah beli brg thru shopee n seller tu memang bahasakan customer dia bossku. Sebelum najib  ...

First time dgt dlm maharajalawakmega ke suoerspontan ntah.. Ada peserta kumpulan dari sabah tu.. Lupa nama kumpulan tu... Dia sebut bossku
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
FB_IMG_1549811033899.jpg
terjumpa ni kat fesbuk..baru aku tau maksud bossku tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:08 PM | Show all posts
lexania replied at 10-2-2019 01:10 PM
Bosku sblm famous di semenanjung org Sabah selalu guna. Perkataan tu bahasa pasar dan semua org faha ...

betul tu, masa aku pi lahad datu last year dgr kwn aku ckp dgn org tempatan sana xde plak rasa pelik, rasa sedap je dgr tp bila dtg semenanjung aku rasa nk hempuk je kwn2 aku yg ber bosku sana sini....annoying gile kot...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
blue^panther replied at 10-2-2019 08:52 PM
Sama la....

Kecoh nk suh org stop ckp bossku.. dia tu yg ptut stop muncul di kaca tv dahla kepam annoying lak tu.. yukss
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Mamat rempit kene tipu dgn cine gemok babi je yg pkai bossku2 ni koh3

#maluaperrbosskurkurkur
#HadiAyamDedakSedap
#PMRiverBulohInn
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
jargon replied at 10-2-2019 10:58 PM
Nab ni dr dlu aku nmpk busuk jah..lg pulak dia dah tua 30an plus dah beranak sgt x ssuai nk jd heroi ...

terpinga2 meols baca nab ni sapa, chuols kg.com kan nama dia, sheols urban okay
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Aiseyman xkan gurau pun x boleh abil..cool babe..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091617s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list