JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2254
View
43
Reply

Netizen Dedah Kosmetik BeauTyra Dikecam Kerana Produk Timbang Kilo, Benarkah?

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2019 01:12 PM | Show all posts
packaging nye pun sebijik mcm lmk cosmetics. ada youtuber review lmk cosmetic terus cop mcm mekap pasar malam tapi harga yahudi

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 11-2-2019 12:46 PM
kalau product talc dari us or uk boleh guna sbb ianya tidak dilombong bedekatan dengan asbestos..s ...

Tq utk pencerahan. Ngeri lah plak.lps ni kena hati2lah masa beli any kind of bedak
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:00 PM | Show all posts
wahhh cantik jugak packaging tu..ada lah ruper intnl product
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:09 PM | Show all posts
opkos la produk timbang kilo..untungnya tyra ni sbb kene tempias ctdk tu yg org nk jgk beli brg die tu kalo tak mmg xde sapa nk beli...btw alamat kt belakang tu mmg opis simplysity tp bukan kilang yg produce produk ye...just bangunan yg ade opis management & distribute barang to seller je, bab kilang aku pon xtau kt mana
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
bawangkecik replied at 11-2-2019 04:09 AM
dah delete dah kekdahnya thread beliau setelah dikecam fans tyra..attached tweet tu live version

Oooh. Vivy yusoff ada kecham produk beliau la???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 02:58 PM | Show all posts
KakaJah replied at 11-2-2019 02:43 PM
Oooh. Vivy yusoff ada kecham produk beliau la???

bukan vivy la kaka jah nama twttier dia vivi apa tah
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
bawangkecik replied at 11-2-2019 06:58 AM
bukan vivy la kaka jah nama twttier dia vivi apa tah

Chehhh. Ku sangka vivy yusof. Tersentak aakak seketika. Akak sangka akak dh bertelku di tuider ckup lama. Mana mungkin akak termiss perkara sebeginii kahkah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 03:01 PM | Show all posts
KakaJah replied at 11-2-2019 03:00 PM
Chehhh. Ku sangka vivy yusof. Tersentak aakak seketika. Akak sangka akak dh bertelku di tuider cku ...

boifen si tyra aazief dah reply dekat twitter dek kecaman netizen tu. panjang berjela explain cakap bukan produk timbang kilo
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 04:13 PM | Show all posts
lambakan kosmetik baru
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 05:38 PM | Show all posts
URUHA replied at 11-2-2019 12:16 PM
Papehal pun meols akan elakkan blusher yg ada kandungan talc & paraben. So far blusher brand Ronasut ...

Ronasutera mmg best
iolls pernah pakai
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
outcast replied at 11-2-2019 05:38 PM
Ronasutera mmg best
iolls pernah pakai

Memang best pun Tapi sayang sebab brand ni underrated. Loose powder, compact powder, blusher, & eyeshadow semuanya guna brand Ronasutra. Papehal cari kt shopee je kalau nak beli
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Packaging cantik
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
URUHA replied at 11-2-2019 07:02 PM
Memang best pun Tapi sayang sebab brand ni underrated. Loose powder, compact powder, blush ...

Ye kr?. Susah nk dpt brg  theyols
Actually bukan underrated.
I rasa x byk campaign sgt. Dulu yea.. Lepas tu dah x banyak
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
outcast replied at 11-2-2019 08:13 PM
Ye kr?. Susah nk dpt brg  theyols
Actually bukan underrated.
I rasa x byk campaign sgt. Dulu y ...

Yup, mmg bnyk guna produk Ronasutra. Lip matte Ronasutra warna sgt cun tapi x long lasting sgt. Meols selalu campur lip matte Ronasutra dgn lip matte Maybelline utk wt ombre

Klw nak senang leh beli produk Ronasutra kt ig ni : https://instagram.com/ronasutra.mall?utm_source=ig_profile_share&igshid=1dt63vpo6xsxt . If nak murah skit leh beli kt Shopee.

Tu la dulu famous gk Ronasutra sbb selalu sponsor makeup utk drama. Skang marketing slow. Padahal produk Ronasutra semua best2.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli je satu lipstick vegan pastu tenyeh je mata dgn pipi dgn lips tu pakai benda sama. Kan selamat pastu save masa save duit  
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu aku syak oem or timbang kilo tp ada orang confident ckp bukan. Tp pelik muda2 dh keluarkan blusher mcm kuarkan eskrem je

tp ramai gila beli
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
iolsss mmg x minat nak beli produk2 keluaran artis2 ke instapemess ni. lagi2 blusher dak tyra nih. sedangkan doktor bertauliah pon xberani nk kuarkan produk sendiri. ni kan pulak budak belasan tahun cam tyra ni. iolss hanya mampu geleng kepala.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:19 PM | Show all posts
kalau syg diri, syg muka
jgn la beli produk timbang kilo
kesian tau..byk yg bermasalah
bila pakai mmg mukalicin berkilat nyamuk nk singgah pun x bleh..
bleh tergelincir nyamuk, punya la licin gebu, gebas
sekali stop...menangisss... muka rosak teruk
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 05:48 PM | Show all posts
konfem lah tu timbang kilo. senang betul derang buat duit skrg. ada rupa terus leh jadi founder kecantikan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 12:30 PM | Show all posts
Confirm la OEM. Ntah ntah sama kilang dengan retis lain. Upgrade sikit la kot dari kilang Sepikah Aina, tapi tetap sejenis OEM. Tak koserrr iols nak beli.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.128303s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list