Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3133
View
62
Reply

Abang Pening Layan Adik Terlampau Obses Dengan BTS Hingga Nak Cuba Makan Khinzir

[Copy link]

Author: Sarirsa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2019 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 11-2-2019 01:49 PM
sebab honestly remaja kita ni memang 'lonely'
makbapak tak amek peduli, abang kakak pulak suka buli ...

true
zaman skang kalo duk kat meja makan,memasing mengadap fon
pernah satu masa ni kawan aku ni ajak kuar..aku pun as usual okay ja
skali bila smpi kt klcc,dia sibuk selfie dgn fon baru dia..aku sound je smpi meja sblh dengar
aku ckp kalo nk spend masa dgn aku, buat cara nk spend masa.respek sket time aku.ko yg ajak aku kuar
bukan hadap fon.mcm tu baik ko cakap dgn dinding jah
pastu terkebil2 lps aku sound
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Apa dia nak, semua bagi.   Dari awal tiada kawalan.  Bukannya free benda2 tu semua.  Budak2 ni layang2.
Kita sebagai mak ayah kena pandai kawal tali tu.  Yg seorg lg pulak main luah je kt social media.  Dh jd viral. Sabar je la mak paknya.  Semoga keluarga adik ni menjadi keluarga mukmin yg tenteram dn penuh kasih sayang.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:38 AM | Show all posts
patut awal2 mak bapak dia control dia dr awal...nk minat tak salah tp biar berpada...cth tampal poster sampai penuh bilik...benda tu patut warning awal no poster in bedroom...budak ni muda lagi....teringat masa aku baya bdk ni dlu...obses dgn BSB...segala lagu...segala kisah hidup ahli BSB aku hafal

time tu pakai kaset...sanggup xblanja pegi skolah semata2 nk bli kaset & magazine yg ade psl bsb...bapak aku pernah terserempak poster bsb dlm bilik aku...awal2 bapak aku warning klu die nampak poster tu tertampal dlm blk aku die akan koyak...sudahnya ble nk tgk jelh aku bukak pastu gulung blk gambar2 bsb yg aku kumpul aku letak dlm buku skali dgn lirik lagu dia... kwn aku pun dlu die obses dgn eminem...tampal poster dlm blk mak die msk bilik koyak trus....nk minat xsalah tp jgn melampau...

for me mak ayah die kene mainkan peranan...mustahil mak ayah die xtau die minat kpop tu...ble dh tau patut awal2 dh warning...minat je...mcm adik aku skrg die pun minat gila dgn kpop...hari2 dgr lagu kpop...tp mak aku dh remind minat je jgn obses...ble viral pasal bdk prempuan kene peluk di kpop dlu2 tu...mak aku panggil adik aku warning...jgn buat perangai mcm tu...pokok pangkal mak ayah kene main peranan...sekian bebelan dr aku
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:42 AM | Show all posts
pegi hantar kaunseling
dah mcm org sewel lak ckp dgn bantal
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 12-2-2019 07:22 AM
Baek soh dia dengor lagi si nopal

Berkemah berkemah

si nopal muka pusat tu yek, tu pun obses dengan jungkok. saranghe jongkook, saranghe cute girl saranghe jongkook saranghe cute girl saranghe jongkook, saranghe cute girl
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Adek akak pon minat kpop dolu2 tp xda la smpai dah xnampak halal haram tu dek...awat bdk2 skang ni terlampau obses dgn certain2 benda? Sbb duk berkurung dlm bilik je ke tnpa outdoor activities?  
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Bbnu ke.. Overnya ko dik
Minat berpada ler.. Bkn bts nak kahwin ngan ko. Bts jumpa pun x pandang ko
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:44 AM | Show all posts
kesian kat adik tu..tp kat aku pon kene kesian gak..ingatkan BTS tu behind the scene..seketoi apa psl KPOP aku tatau woi
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:20 PM | Show all posts
maybe adik dia ni sakit..sakit mental
aku pun siang malam tengok drama korea bagai
tp setakat minat tengok je la
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:39 PM | Show all posts
ehh kejabb kejab

siapa Nep ni?? kata ganti nama Min to Admin ke dah 2 thread dok nep nep ingatkan luahan kat member nama Anep(haniff)
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:40 PM | Show all posts
weezerfan replied at 12-2-2019 08:06 AM
Aku rasa hasanah je ni.. Si anep ni mmg anti army

kenapa guna perkataan army ye?

akronim utk ape?

mcm menghina perkataan army tu la aku rasa, selalunya army ni badass... US army, israeli army, malaysian army, pakistani army, chinese army

ni skrg bebudak pompuan sebut army sbb kpop.. bangang betul la
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:41 PM | Show all posts
nadie90 replied at 12-2-2019 12:18 AM
Ceq msa zmn BBNU mmg agk obses dgn KPOP dimna muzik KPOP bru nk naik xmcm skg....but as time goes by ...

nsb baik aku minat metal/rock... sampai ke tua tetap boleh dgr dan rasa cool je.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:49 PM | Show all posts
versi hasanah kpoop ke??memacam
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:51 PM | Show all posts
raxief replied at 12-2-2019 02:40 PM
kenapa guna perkataan army ye?

akronim utk ape?

kannnnn! dah tersasar dari definition. Army = BTS.

maybe sebab Army - pengikut BTS ni ala-ala tentera. balik to topic, patut dibrainwash dah adik tu

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib zaman aku dulu minat kat spice girls bkn zaman skrg..behangan emma tu gf aku la kununnya hahahahhaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:12 PM | Show all posts
raxief replied at 12-2-2019 02:40 PM
kenapa guna perkataan army ye?

akronim utk ape?

Army tu nama official fanclub bts ni. akronim dia i tak sure.
mcm fanclub blackpink adalah blink. haa gituh.
org lain pun layan gak kpop/kdrama/kvariety show tapi idokler sampai hilang akal nak makan babi.
taksub betul adik pengadu ni.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
nishikido replied at 11-2-2019 06:29 PM
Dulu meolls pernah minat kpop idol jugak,tapi tidaklah obses sampai nak mkn babi.cuma semua rancanga ...

Sama la kita sis. Dulu2 iols layan drama2 korea/variety show/ tgk video konsert2 kpop apa semua tu sampai ke subuh. Iols pun dulu suka 2PM, Beast, bigbang . And iols bukan la sampai tahap obses mcm budak2 sekarang. Sekarang dah busy sibuk kerja takde masa sgt dah nak buat perkara2 sebegitu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 12-2-2019 10:03 AM
si nopal muka pusat tu yek, tu pun obses dengan jungkok. saranghe jongkook, saranghe cute girl sar ...

Adoiii..tergelak langsuir meolls dalam lrt.masih terngiang lagu tu dalam kepala.mula2 i tgok nopal ni macam xkoser..sekali dah tgok eh,lawak pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
I minat jung woo sung jeee.. Tua-tua tetap hensem
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 11-2-2019 01:49 PM
x phm mcm mana teens skrg bleh minat fanatik dgn BTS...i mean look at them...pakai make up lipstick? ...

And most ARMYs ni suka mnyelit psl BTS kt mna2 video yg xde kaitan dgn BTS. Annoying af.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089264s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list