Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6741
View
145
Reply

[Tempatan] Minta Dana RM 4 Juta untuk larian solo, memang mengundang kecaman

[Copy link]

Author: kucingitam       Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2019 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Gatal bijik la ko ni makcik
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan sy dari INDON nak derma 4 JUTA RUPIAH...Boleh tak???
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:24 PM | Show all posts
Buritan replied at 11-2-2019 05:30 PM
Same dgn doc rushainies mulut jahat tuu no

at least rusyainie tu real medical doctor...

yg ni xtau la nk ckp... "major (hon)" abah dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi..mengada ngadanya akak ni nak cikcur oversea mintak sponsor..sampai 4 juta pulak tu..
Sudah2 la akak sewel ...dah tua tu dok umah main dgn cucu dah le.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau akak ni dapat 4 juta tu aku kompom mengaruk.. Aku pun nak.. takyah 4 juta la..Aku dapat 100k pun dah cukup buat belanja jalan2 pusing dunia weh
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
pelari? tembun semacam jah
berlari ke melancong???
ada sapa2 peduli ke rekod peribadi makcik nih???
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Delusionalnya thinking dia layak nak demand bantuan rakyat malaysia utk misi personal dia serius delusional. Sakit dia ni

If betul ikhlas nak harumkan nama negara patut sedar yang kos tu amat melampau (level memalukan diri sendiri) and cuba propose lower option - ni pikir dia Dr taknak backpacking bagai ujung2 mintak sponsor. Tak kuasa la acik, delusional much
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy replied at 11-2-2019 02:37 PM
haritu terbaca orang cakap, kalau dia gi tower kat negara2 yang best tu satu family dia hangkut seka ...

Tak malu nya. Takda maruah
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik oiii kau yg gatal nak berlari, apasal org nak derma! Dri derma kau baik lah tlg oku, ibu tunggal asnaf dan fakir miskin yg berhak... Gigih nak stay dekat hotel juga.. So kalau kau berlari tu dapat bawak balik menara2 tu smua? Kalau setakat nak bawa bendera pergi sana acah2 jelajah kemanusian, padahal nak free ticket travelling sja.. Apa benefit kat negara?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
misi peribadi gunala duit sendiri..xyahla dok minta derma...btw ada ke yg derma kat dia ni?mmg xcerdikla sape yg derma tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Duit tu klo bg kat org miskin pun ada faedah or bg kat pesakit yg nk operate.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Ex schoolmate aku ni. Dulu2 kuat lari. Sampai tua masih fit berlari lagi nampaknya. Good for her.

N... dah cerah betul kulit dia skrg. Dulu light sikit je dr typical Indian. How ppl change.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 11-2-2019 01:38 PM
mintak jer kat tabung harapan

Hehehe...bernas juga cadangan you
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 11-2-2019 03:22 PM
PW tu apa?.....

Cilaka betul lah klu PHD dia fake...

Betul you...I nie dilanda mcm2 masalah kesihatan sekrg semata2 stress ngan thesis writing...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 11-2-2019 03:23 PM
Tapi mat sabun sokong.....

Mat sabun pun props jer.....talk nonsense jer menteri Ph semua ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:45 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 10-2-2019 11:23 PM
Tapi mat sabun sokong.....

Mat Sabu, Kementah tak pernah taja pelari solo RM4 jutaBernama -

February 11, 2019 1:01 PM





Suwaibah Nasir (kiri) menerima Jalur Gemilang daripada Mohamad Sabu di majlis memperkenalkan pelari solo wanita itu pada 7 Februari lepas. (Gambar Bernama)

KUALA LUMPUR: Menteri Pertahanan Mohamad Sabu dan Kementerian Pertahanan, tidak pernah menaja kos RM4 juta yang diperlukan Dr Suwaibah Muhammad Nasir dalam misi pelari solo itu menawan 30 menara tertinggi di dunia.

Pejabat Kementerian Pertahanan dalam kenyataan hari ini berkata pihaknya hanya menghulurkan sokongan kepada usaha itu, namun ia tidak menyebut bentuk sokongan yang dihulurkan, selain berkata pihak kementerian sedia menyokong usaha-usaha baik yang dilakukan oleh sesiapa sahaja.

Adalah tidak adil kepada mana-mana atlet menuduh sokongan kepada Suwaibah sebagai berat sebelah sekiranya mereka sendiri tidak pernah bertemu dan mendapatkan sokongan Kementerian Pertahanan serta Menteri Pertahanan (Mohamad Sabu), menurut kenyataan itu.

Pada 7 Feb lalu pelari solo negara Mej (K) Dr Suwaibah Muhammad Nasir dilaporkan berkata beliau memerlukan dana kira-kira USD1 juta (RM4 juta) bagi melengkapkan Jelajah Kemanusiaan Menakluk 30 Menara Tertinggi Dunia.







Beliau berkata dana itu diperlukan bagi menampung kos yang tinggi termasuk penginapan, tiket kapal terbang, permohonan visa serta perkara berkaitan bagi melengkapkan misi itu.



Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:46 PM | Show all posts
Ko yg nk lari... bukan sape2 paksa...
ko carik la duit sendrik.... jentik nonok ko taw lar...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
dah dpt rm4 juta tu nnt teruslah berlari hingga ke hujung dunia.jgn balik ke M'sia ya
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:18 PM | Show all posts
Apahal nak kasi duit kat dia? Nak lari usaha la sendiri. Ramai lg org susah tak cukup makan. Lari pun atas dasar peribadi. Koserrrr
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:24 PM | Show all posts
dia bukan mitak 90jota pon
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101338s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list