JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
5088
View
145
Reply

[Tempatan] Minta Dana RM 4 Juta untuk larian solo, memang mengundang kecaman

[Copy link]

Author: kucingitam    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2019 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 11-2-2019 02:02 PM
die nk 4juta tu utk repair muka die ke apa...mmg ramai budak outdoor marah pasal isu ni dulu sharifa ...

Patut la sultan johor tarik gelaran....tertinggal train sungguh aku
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Naik derma kat student2 yg tgh ikat perut tu.....tak relevan la time2 ni nak berlari bagai....
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Feeling2 sgt acik demi negara kunun. Sekali 4juta kau mintak kan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x mntak byk.. 5k pon jd la.. nk repair keta oiii
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak byr hutang piutang ni nak mintak jasa baik korang derma 4 juta RM jer bukan USD...ada orang layan ker?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Lari ni bukan paksaan pun. Tak wajib pun pegi. Kalau rasa dana tak mencukupi, tak payah la pegi. Macam takde kepentingan je. Dah kenapa pulak orang lain nak bagi sumbangan untuk pencapaian peribadi? Malaysia is already well known. Nak buat charity, dekat negara sendiri banyak lagi rumah2 kebajikan, rumah2 orang tua yang perlukan sumbangan untuk penambah baikan. Apa kata buat larian amal dalam negara je sambil2 tolong repair or renovate apa yang patut dekat rumah2 kebajikan dalam Malaysia ni? Membazir je sebok hal kebajikan orang lain tapi negara sendiri tak dipedulikan
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam si produser david teo. Mejar k juga dia.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka kelabu berkilat cam produk timbang kilo ja
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
So da insof belom acik 4 juta ni setelah dikecam 4juta kali oleh netizen
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:44 AM From the mobile phone | Show all posts
brego replied at 11-2-2019 01:26 PM
ohw baru perasan dia ni doctor mejar askar.
no wonder mat sabun sokong.

Bukan Mejar beneran, cuma Kehormat je
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Baik aku bg babi makan dari bg dekat dia ni. Title dr pon menipu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh cuba konsep berlari sambil mengemis.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 11-2-2019 02:02 PM
die nk 4juta tu utk repair muka die ke apa...mmg ramai budak outdoor marah pasal isu ni dulu sharifa ...


Si sharifah mazlina tu kalau dah sampai bagi kenyataan kata nak tanam Al Quran bila sampai kat  kutub tu nampak sangat la level sewelnya. Orang yang waras akal, hati elok,niat lurus takkan boleh tepikir benda2 bodoh tak masuk akal mcm tu. Orang yang terdesak nak menipu nak pancing sokongan je akan ckp benda mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
raxief replied at 11-2-2019 08:24 PM
at least rusyainie tu real medical doctor...

yg ni xtau la nk ckp... "major (hon)" abah dia :lo ...

Cmn leh masuk dokto askar kalo tadak lulusan.. adoii.. biol pulak rasa
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Rajawali replied at 11-2-2019 08:26 PM
Amboi..mengada ngadanya akak ni nak cikcur oversea mintak sponsor..sampai 4 juta pulak tu..
Sudah2  ...

Lagi best dpt main cucu kat menara menara obersea.. hakak pun nak.. pree... hampa bagi duit
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Amboii2.. senang2 akak nk mintak ye.. taula mat sebu x pandai.. kena rejek dengan u hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Miming2 replied at 11-2-2019 08:59 PM
Makcik oiii kau yg gatal nak berlari, apasal org nak derma! Dri derma kau baik lah tlg oku, ibu tung ...

Aku tengok body dia pun mcm tak caye jah dia berlari.. org kalo selalu senaman body dia tak boyak..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
nenekglamer replied at 11-2-2019 09:12 PM
Ex schoolmate aku ni. Dulu2 kuat lari. Sampai tua masih fit berlari lagi nampaknya. Good for her.

...

Tapi.... dlm picture tu tak nampak gaya badan seorang yang fit and yang selalu berlari pun? Usually orang yang betul2 berlari ni body fat index pun low and  high lean mass muscle. Means badan dia fit and thin and lean. If lose skin tu memang possible but badan dia ni plump mcm high body fat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Miming2 replied at 11-2-2019 08:59 PM
Makcik oiii kau yg gatal nak berlari, apasal org nak derma! Dri derma kau baik lah tlg oku, ibu tung ...

Dia akan bawa balik menara yang dikecikkan kepada saiz fridge magnet
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by 234126 at 12-2-2019 07:53 AM

Peha and overall body memang bukan badan seorang runner. Seorang yang jogging kadang2 ye ada


8B53640C-9258-49AC-8819-A4407E3CD04E.png
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106941s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list