JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2074
View
37
Reply

24 Gambar Sebelum dan Selepas "Special Effect" Dari Filem Bikin Anda Tertipu!

[Copy link]

Author: NmeeraR       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-2-2019 12:42 PM | Show all posts |Read mode
Anda mungkin sudah tahu bahawa kebanyakan filem menggunakan kesan visual untuk meningkatkan pengalaman sinematiknya. Anda  pasti tahu juga  Ritcher Parker adalah seekor harimau bersama Pi di dalam filem "Life Of Pi"  adalah tidak nyata. Bukan  itu sahaja, banyak lagi filem lain telah dimanipulasikan secara digital dengan cara yang tidak dijangkakan.


Hal ini demikian , membuatkan anda pasti berasa tertipu bukan?


Walau bagaimanapun,  tidak dapat dinafikan sebelum dan selepas kesan visual  sangat mempengaruhi penonton. Namun setelah melihat yang sebenarnya, ia pasti membuat anda terhibur.


Tidak percaya? Jom tengok beberapa filem sebelum dan selepas "special effect".



1. Life of Pi



Kredit Foto: Boredpanda


Kredit foto: Boredpanda








2. Game of Thrones


Kredit Foto: Boredpanda


Kredit Foto: Boredpanda

Kredit Foto: Boredpanda



3. Pirates of Caribbean

Kredit Foto: Boredpanda



4. Alice In Wonderland

Kredit Foto: Boredpanda

Kredit Foto: Boredpanda




5. Twilight

Kredit Foto: Boredpanda



6. The Hobbit

Kredit Foto: Boredpanda

Kredit Foto: Boredpanda



7. Oz, The Great And Powerful

Kredit Foto: Boredpanda



8. The Lord Of The Rings

Kredit Foto: Boredpanda



9. The Avengers

Kredit Foto: Boredpanda




10. Maze Runner

Kredit Foto: Boredpanda



11. The Secret In Their Eyes

Kredit Foto: Boredpanda


12. Elysium
Kredit Foto: Boredpanda




13. Rise Of The Planet Of The Apes

Kredit Foto: Boredpanda




14. Jurrassic World

Kredit Foto: Boredpanda




15. Rampage

Kredit Foto: Boredpanda

Kredit Foto: Boredpanda


Walaupun hanya kesan visual , filem-filem ini cukup gah di mata penonton bahkan menjadi filem kegemaran sepanjang masa.



Apa yang penting,  kesan visualnya jangan nampak cacat cela atau 'fake' secara terang-terangan sudah.Terus lari penonton nanti.



Apa kata anda? -CARI


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:48 PM | Show all posts
ohhh my.. dunia penuh fake
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha... Adoi, kalau i kat set tu mesti kerjanya nak tergelak je
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Dasyat2 la imaginasi dorg ni {:childlike
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
andy serkis memang banyak buat motion capture kan
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:54 PM | Show all posts
ohhh dunia ini
penuh kepalsuan
mungkinkah tiada keikhlasan
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:11 PM | Show all posts
nampak real je cgi omputih ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:11 PM | Show all posts
huhuhu adoiii mati2 igtkan depa pakai topeng     
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:16 PM | Show all posts
Dah lama tahu kalau sebenarkan lagi banyak belanjanya lagi pun guna teknik perfileman lagi cantik hasilnya
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Cute je yg jd raptors tu haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 04:08 PM | Show all posts
ok yg jdk raptors tu kelakar
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg kat stadium tu selama ni igt betul.. Ghuper nyee cgi jugak.. Hebat2
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 04:12 PM | Show all posts
dasyat betul penghayatan watak dengan prop tipu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 04:32 PM | Show all posts
kelakar yang twilight tu...usap kepala org rupanya...ahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 05:21 PM | Show all posts
filem2 cani mmg dah agak pembikinannya
cerita pergerakan binatang mmg asalkan digerakkan oleh manusia
tp xsangka plak gmbr pegang naga rupanya tgh pegang lolipop
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 05:23 PM | Show all posts
penghayatan pelakon je yang tak fake
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
intan_smsb replied at 11-2-2019 08:08 AM
ok yg jdk raptors tu kelakar

yang jadi.planet of the apes tu pun muka sama
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawak betui la bila tengok usap kepala harimau tu....rupanya tipah tertipu...tertipu tetipah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel pulak tgk raptor manusia 4 ketul tu haha. Kalau tgk gambar tempat travel kat insta pun sama jugak. Bila pegi tgk sendiri hmmphh memang sedih, filter je melebih kadang food pun tak sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Hebat la pelakon dia n staff..
Pekakon mmg mantop..bukan senang nk brlakon berimaginasi dgn reaksi yg real. Pegang naga rupanya barney..rampage tu..dgn org jd gorilla...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.143653s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list