JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1805
View
73
Reply

[Tempatan] Orang Melayu malas bayar PTPTN sebab Najib... pulak dah

[Copy link]

Author: chacon       Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2019 05:48 PM | Show all posts
Orang bukan melayu malas bayar sebab apa pulak ?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Adat berhutang kena laa bayar ye tak..
Dah janji menifesto kena la tunaikan ye tak

Ayuhh anak muda .. jgn lupa undi BN di semenyih.. kasi lingkupkan ph..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Najib penah baca hadis masa bentang bajet
Sapa tak bayar hutang matinya roh tergantung
Bilalak Najib kata xyah bayar
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 07:04 PM | Show all posts
CharlesDera replied at 11-2-2019 05:26 PM
lobai jemin bofatwa hutang yang wajib dibayar kalau ado pilihan...kalau tak ado pilihan macam pt ...

siap pakai baju R (royalti) tu.. kehkehkeh
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 07:12 PM | Show all posts
Kalau tak salahkan orang lain bukan PH namanya.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
ntahapapantah replied at 11-2-2019 07:12 PM
Kalau tak salahkan orang lain bukan PH namanya.

mcm mahacai gemuk sorg tu.., keje die slhkan umno je la mampu.... puak ph punya slh tutup mata...

tu lge tu kena kaw2... patut la slh titik perpuluhan pun haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 07:19 PM | Show all posts
raxief replied at 11-2-2019 07:04 PM
siap pakai baju R (royalti) tu.. kehkehkeh


Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 07:19 PM | Show all posts
dinopower2 replied at 11-2-2019 07:14 PM
mcm mahacai gemuk sorg tu.., keje die slhkan umno je la mampu.... puak ph punya slh tutup mata...
...

Perangai lebih kurang macam wartawan Minah Salleh Sarawak Report la, konon-konon mcm telus & adil tapi hanya isu yg berkait dgn PAS & UMNO aje yg lebih diwar-warkan. Isu yang berlambak-lambak dalam kerajaan PH diam membisu. Haprak punya wartawan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
ntahapapantah replied at 11-2-2019 07:19 PM
Perangai lebih kurang macam wartawan Minah Salleh Sarawak Report la, konon-konon mcm telus & adil  ...

dah mmg ade hidden agenda pun...
tgk isu aes yg kena jd mcm sapa? dap dok tolak dr blkg.... melayu bengap gemuk je yg tak paham2... yg depa tahu kutuk2 lebai
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Daeng Mentimun Karapole Jibby ker yang kecoh dengan manif-cktoh hapuskan ptptn tue?? Kaw neh pakatan hauk jangan kaw kena ganyang dengan seluruhh negeri2 Melayu nan 9 dan negeri2 Borneo seberang tue. Weols dah bosam dgn antik ngkau, sialll
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kah3 ... Sbb korang pakatan hancing yg janji hapuskan ptptn. Org muda undi korang sbb gula2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaw bash melayu lagi, kaw scapegoatkan melayu lagi. Hoi babi kaw endon kan??? Jaga ngkaw weols bukan benci dgn pakatan hauk lagi, weols dendammmm!!!!! Jahannamm kaw pakatan hauk, dasar anti austronesia!!! Sialll
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
ntahapapantah replied at 10-2-2019 11:12 PM
Kalau tak salahkan orang lain bukan PH namanya.

Kerajaam incompetent lemah mental mcm nobita. Undi jahannam pakatan hauk!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
He he...sendiri yg hasut jgn bayar. Mangkuk hayun mudah lupa
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 11-2-2019 03:49 AM
Kah3 ... Sbb korang pakatan hancing yg janji hapuskan ptptn. Org muda undi korang sbb gula2 ni

Lepas tue skang deme bash melayu. Dasar tikam belakangg punya pakatam hanjing!!!! Ai sebagai wanita Melayu nan ayu nehhh dendammmm kesumattt dengan Pakatam Hauk dan Mahathir! Ai benci resissss!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:59 AM | Show all posts
CharlesDera replied at 11-2-2019 05:26 PM
lobai jemin bofatwa hutang yang wajib dibayar kalau ado pilihan...kalau tak ado pilihan macam pt ...

Betul..orang ni la dalangnya yang menyebabkan anak muda tak mahu bayar ptptn at the 1st place...tiba2 salah najib..kelakarrr..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:26 AM | Show all posts
lorrr...dia yang berjanji nak nak bagi education free....

Najib jugak yang salah...bukan ke zaman pak jib dia black list kan nama peminjam ke..??

ni nak memutar belit pun beragak2 la...

pemimpin zaman sakarang ni banyk sangat ke makan semutnya...?? teruk benor pelupanya....

kecik2 dulu x nak makan kismis n kurma bebanyk.....asyik makan semut...aishhh...


Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Saper percaya ni mmg bahlol.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Meratib salah org je kerjanya ni level edukesyen apa ni, kat u dulu ajar meratib je tak fikir solution sesuatu masalah ke
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:05 AM | Show all posts
Dah berhutang tu bayar jer la..nak salah kan org lain dah kenapa?.Bodowww
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.113862s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list