JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1807
View
73
Reply

[Tempatan] Orang Melayu malas bayar PTPTN sebab Najib... pulak dah

[Copy link]

Author: chacon       Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2019 10:53 AM | Show all posts
seri_mawr replied at 12-2-2019 09:26 AM
lorrr...dia yang berjanji nak nak bagi education free....

Najib jugak yang salah...bukan ke zaman ...

cuba tanya dia siapa yg bertahun2 menghasut jgn bayar?  
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
semuanya salah bijan
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:55 AM | Show all posts
kahkahkah..
alasan najib, 1MDB, 1Trillion, melayu
itu aje lerrrr
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
jgn la pressure jibun lebih2... stress la jibun... dia nk rehat tenang2 je dlm buluh river inn koh3 ape benda la wan jan ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:04 PM | Show all posts
yang berhutang wajib bayar...yang berjanji tak tunai xpe,munafik je bukan isu besar pun...ale uto
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:10 PM | Show all posts
bukan salah rafizi zzzzzzzzzz ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:12 PM | Show all posts
xpdckelate replied at 12-2-2019 12:04 PM
yang berhutang wajib bayar...yang berjanji tak tunai xpe,munafik je bukan isu besar pun...ale uto

manifesto bukan kitab suci...

"kami2 tulis jek yang korang percaya buat apa"..gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
apa bende wan saiful nih?
bukan ke ms zaman BN dulu methodology yg diguna ptptn sudah cukup ok
antaranya blacklisted peminjam dr pi obersi
link to ctos ccriss etc etc
apa masalah wan saiful? bukan ke PH yg abolish all the rules tu sume?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:45 PM | Show all posts
mamat ni pengerusi PTPTN, bukannya ahli politik...layak dilucutkan jawatan sbb buat statement memburukkan individu tertentu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:51 PM | Show all posts
akibat bertahun2 menghasut rakyat jgn byr .. dah jd krjn mula gelabah tetek
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak kisah government lama ataupun baru, hutang ptptn kena bayar kalau dah pinjam. Kalau yg masih tak dpt kerja itu boleh mansuh sikit, bayar bila dpt kerja.
Yg dah kerja and gaji tinggi patut bayar balik at least org lain nak pinjam itu kerajaan ada duit utk pinjam.
Ini semua tabiat buruk org pinjam tak bayar. Saya rasa ibubapa tak ajar you utk tak bayar hutang kan. Ini semua sikap individu tersebut.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:17 PM | Show all posts
Rasanya salah Rafizi, Nurul Izzah dan Azmin. Siap ajak orang berdemo lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Udah2 le nk pendidikan percuma, bg ak klu sekolah rendah and menengah ye mmg patut di free kan. Yg tertiary ni buat jela pinjaman, even negara membangun cm korea pun org kena kerja part time nk cari duit. Klu nk free, jd pandai, bijak, cipta teknologi br ke ms U. Negara kita ni x kaya mana pun, tp Alhamdulillah negara x susah.dlm kategori membangun jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:42 PM | Show all posts
otak semua Menteri PH dah  kena brainwash dengan PM dengan mitosnya melayu pemalas
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:54 PM | Show all posts
wakakakkakaa....lidah bercabang lapan tul la

zaman ph kite perlu mengambil sikap "dah berjanji tak perlu tunai".....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoii bodohny
1 point x jumpa napa najib pulak puncanya
Sekor ni pun sijil palsu jg ke??
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
FitzTzif replied at 11-2-2019 05:39 PM
Sey pinjam ekau punyo laeeennnn laa

Pakatan rakyat laeeennn

Hahha
Ai pun sllu gelak dia punya lain ni
Akhir2.ni xdak da
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
akakmasihvogue replied at 11-2-2019 05:42 PM
otak semua Menteri PH dah  kena brainwash dengan PM dengan mitosnya melayu pemalas

I REJECT the Malay bash! Mak aman cap babi yang Malay bash sebagai recist and anti-austronesianism. Mak akan fund sape2 yg study pasal racism and genocide on Malay ethnic in Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak tak terima kaw Malay bash, kaw scapegoat Malays. Mak nak study dijalankan, inkues dijalankan atas statement bangsat Mahathir yang racisttt on Malays semenjak beliau jadi mamak UMNO! Bedah tuntutttt! Ai demanddd!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:20 PM | Show all posts
Babi yea kawww asek2 Malay bash mentang2 Malay pun ada yang OA! Jaga yea ngkaw sialll kaw hengat kaw pandaiii sangat!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.119213s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list