Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
623
View
13
Reply

Lapor Polis Kerana Berang Syabu Dibeli Adalah Gula Putih

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2019 10:22 AM | Show all posts |Read mode
Seorang penagih dadah di Lianyungang, wilayah Jiangsu berang ditipu pengedar dadah yang memberinya gula putih sebelum membuat laporan polis.


Menurut media tempatan, syabu palsu yang dibelinya itu menyebabkan dia kerugian sebanyak 1,400 yuan (RM851). Dengan harapan untuk mendapatkan kembali wangnya, lelaki itu bertindak membuat laporan polis.





Lapor Polis Kerana Berang Syabu Dibeli Adalah Gula Putih





Namun, tindakan bodohnya itu memakan diri kerana mengambil dadah di negara itu adalah satu kesalahan berat. Dia yang kononnya ingin membuat laporan di balai polis ditahan serta merta atas kesalahan itu.


Penagih yang dikenali sebagai Wang itu memberitahu, syabu seberat 1.5 gram itu sebenarnya adalah ketulan gula putih.


Hasil bantuan Wang, pengedar syabu palsu yang dikenali sebagai Zhou berjaya ditahan.












Perdagangan dadah haram di China dipengaruhi faktor-faktor seperti sejarah, lokasi, saiz penduduk, dan keadaan ekonomi semasa.


Status China dalam pengedaran dadah telah berubah dengan ketara sejak 1980-an, ketika negara itu pertama kali membuka sempadannya untuk perdagangan dan pelancongan setelah 40 tahun pengasingan relatif. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Kebodohan apakah ini hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Gula batu ke tu?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:42 AM | Show all posts
ni teruk punya stone sampai takleh nak pikiaq ni..kena batu mmg buleh jadi bodo
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:19 AM | Show all posts
omg mcm ni pun ada
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:19 AM | Show all posts
Marah sangat kena tipu sampai lupa tindakannya tu boleh makan diri
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:30 AM | Show all posts
Aduh....macam2 hal
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:31 AM | Show all posts
ni beli dadah sebab nak khayal menganja kat kelab malam la ni

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha pandai pulak kau cari polis ek...lahabau
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:35 AM | Show all posts
hahahahahaha

patutlah kalau kena tipu begini dalam black market memang gaduh smpi bunuhlah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:27 PM | Show all posts
hahahahahhh syabas bette
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Lama dah la cerita ni..min minnnn lambat la cik min niiiii
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:42 PM | Show all posts
I rasa berang sebab kevongokan pendadih ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm dlm my fav movie starsky & hutch
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104452s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list