JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
668
View
22
Reply

[Tempatan] Baru 9 bulan. Ramai dah kecewa tahap prestasi anggota Kabinet PH

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2019 11:01 AM | Show all posts |Read mode
Makna tersirat Dr. Mahathir tubuhkan Majlis Tindakan Ekonomi
12 Februari 2019 10:26 AM


KUALA LUMPUR 12 Feb. - Tindakan Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad menubuhkan Majlis Tindakan Ekonomi semalam mempunyai makna yang tersirat.

Tokoh wartawan negara, Datuk A. Kadir Jasin berkata, penubuhan majlis itu secara langsung mengakui bahawa jentera yang sedia ada, khususnya Kabinet tidak memadai bagi menangani isu-isu mengenai ekonomi, kewangan dan kebajikan rakyat jelata.

Menurut A. Kadir, realitinya selepas lebih lapan bulan mentadbir negara, kerajaan Pakatan Harapan (PH) belum berjaya menampakkan hasil yang boleh dirasakan oleh rakyat jelata.

"Kita tidak perlu berdolak-dalik bahawa semakin ramai rakyat jelata mula kecewa dengan prestasi kerajaan PH, termasuk dengan anggota Kabinet dan perkhidmatan awam.

"Saya rasa ramai orang tahu bahawa Perdana Menteri sendiri tidaklah terlalu gembira atau puas hati dengan prestasi anggota Kabinet," kata A. Kadir dalam blognya  The Scribe A. Kadir Jasin hari ini.

Tambah A. Kadir, boleh dikatakan setiap kali Dr. Mahathir bersemuka dengan orang ramai dan wartawan beliau akan ditanya berkenaan ketidakcekapan menteri.

Dr. Mahathir turut ditanya mengenai menteri yang amat jarang melawat rakyat jelata, menteri yang asyik berswafoto dengan pegawai-pegawai sendiri, menteri yang susah ditemui dan menteri yang tidak bercakap benar mengenai hal-hal peribadi.

"Kurangkanlah atau berhenti berswafoto dengan kakitangan sendiri dan membuat tampalan Facebook, Twitter atau Instagram yang remeh-temeh.

"Kalau boleh atau kalau berani, tolong kawal anak bini supaya tidak hebahkan gambar dan cerita kemewahan melancong ke pergunungan Alps, menaiki jet peribadi atau terbang kelas pertama ke Monte Carlo," kata A. Kadir.

Beliau turut memberi ingatan bahawa media sosial yang membantu kemenangan PH akan menjatuhkan PH jika menteri, menteri besar, ketua menteri dan timbalan menteri buat kerja tidak senonoh, tidak cekap dan tidak mesra rakyat.

Tegas A. Kadir, amat tidak bertanggungjawab dan amat dangkal mengharapkan Perdana Menteri menyelesai dan membersihkan semua najis yang dibuat oleh menteri, menteri besar, ketua menteri dan timbalan menteri.

Semalam Dr. Mahathir mengumumkan penubuhan Majlis Tindakan Ekonomi yang dipengerusikan oleh beliau sendiri dengan 16 ahli merangkumi beberapa menteri Kabinet, tokoh-tokoh ekonomi serta pemimpin-pemimpin indusri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:04 AM | Show all posts
baru kahwin jadi bini no 2, dah kecewa sebab laki bagi hantaran kereta second claim kereta baru ber reben bagai

bahahaha

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahahahahahahabahahaha meh gelak dengan mumu @arnauld  
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
YBlava replied at 12-2-2019 11:04 AM
baru kahwin jadi bini no 2, dah kecewa sebab laki bagi hantaran kereta second claim kereta baru ber  ...

Sampai kesini ko nak cover malu tred kantoi ko yer Laba
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:19 AM | Show all posts
pyropura replied at 12-2-2019 11:18 AM
Sampai kesini ko nak cover malu tred kantoi ko yer Laba

sampai ke sini kau folo aku yerrr

anjing yg baik kau ni

bahahhaha


Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
YBlava replied at 12-2-2019 11:04 AM
baru kahwin jadi bini no 2, dah kecewa sebab laki bagi hantaran kereta second claim kereta baru ber  ...

Laaahhhh Letak riben terus disangka bende baru - makin bodo ko Laba ... Wakakakakak
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Prestasi penasihat hebat berlima tu termasuk sekali ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:23 AM | Show all posts
pyropura replied at 12-2-2019 11:21 AM
Laaahhhh Letak riben terus disangka bende baru - makin bodo ko Laba ... Wakakakakak



letak reben nak menipu bini no 2 la tu

plot dah cantik, tetamu dah kagum, ujung2 korang plakkk kantoi kan penipuan pemimpin sendiri

potong stimm tul kau ni

bahahaha




Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
YBlava replied at 12-2-2019 11:23 AM
letak reben nak menipu bini no 2 la tu

plot dah cantik, tetamu dah kagum, ujung2 korang pla ...

First time aku dengau pakai riben boleh tipu orang .... Laba lepaih kantoi keta lama create second kantoi pulak.  Wakakak ....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:29 AM | Show all posts
pyropura replied at 12-2-2019 11:26 AM
First time aku dengau pakai riben boleh tipu orang .... Laba lepaih kantoi keta lama create second ...

orang bodoh cam kau memang banyak perkara first time dengar

tu pasal kena kincing dgn janji menifesto tak masuk akal tuuu




Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:43 AM | Show all posts
tak ado wakil dari parti PANau ko? wakakakakkakakakkakaka
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:51 AM | Show all posts
ha ha ha petang ni ada life wawancara Sinar Online dgn Mujahid......ada sesiapa sudi nak dengar..erkkk
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:08 PM | Show all posts
majlis penasihat kerajaan tak berkesan,tubuh plak majlis tindakan ekonomi...tak jalan juga sila gali kubur la lagi baik
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
ni sume salah najib ni... cacai @akusukaq hisap tulur najib kuat sgt koh3
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
@lkick2113 berteraburrrr temosa aku tgk Najib punya fb posting, Najib Ni kalau yer pun tunjuk slip A level ckp ler hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 02:08 PM | Show all posts
Azmin: EAC not due to Cabinet's poor performance
    Tuesday, 12 Feb 2019
    1:02 PM MYT



PETALING JAYA: Economic Affairs Minister Datuk Seri Azmin Ali (pic) denies allegations that the Economic Action Council (EAC) was created due to the Prime Minister's dissatisfaction with the current Cabinet's performance.

This is not true at all ... . In Pakatan Harapan, we work collectively, even Cabinet decisions are done collectively with all ministers, said Azmin.

This council is made up of experts with their respective specialities, they have good reputations in society and their input is important for us to consider.

We have to make these decisions together as it will have a positive effect on the rakyat, he told reporters at the launch of Amal by Malaysia Airlines on Tuesday (Feb 12).

Azmin said that Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad wanted to create an economic action council that was action-orientated to plan effective implementation strategies for long- and medium-term policies.

Among the main goals are to address the well-being of the people, the high cost of living, and the increasing cost of goods.

The council will look at what are the immediate and medium-term actions that can be taken, he added.

Azmin also denied rumours he was sacked as PKR deputy president.

With new technology and social media, it is easy for irresponsible parties to spread dangerous fake news, he said.

On Monday (Feb 11), Dr Mahathir announced the formation of the 16-member EAC comprising himself, ministers and business leaders.

The council will examine and decide on economic and financial affairs and welfare of the people.

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
arnauld replied at 12-2-2019 12:16 PM
@lkick2113 berteraburrrr temosa aku tgk Najib punya fb posting, Najib Ni kalau yer pun tunjuk slip A ...

#maluapabossku


Hahahahahahahahahahaha

Atok dah kena dah, tu yg mengelabah panggil MP umngok tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:08 PM | Show all posts
totok sgt puas hati dgn PH, banyak dah PH tolong rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:12 PM | Show all posts
abis duit rakyat bayar depa2 ni.. menteri2 PH buat ape?.. pikir la pikir..kalau dah ade group lain yg tolong pikirkan baik letak jawatan je.. selamat sikit duit rakyat nak bayar gaji depa yg besar2 ni.. double work tau.. kalau double work.. double cost tau.. kalau dah double cost.. nanti  takut2 kena double tax plak nanti rakyat kena bayar..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 03:32 PM | Show all posts
aku tertinggal isu merc tu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.128255s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list