Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
3688
View
74
Reply

[Tempatan] Dulu Upin dan Ipin, sekarang kanak2 di Malaysia dilanda demam Si Nopal

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2019 11:03 AM | Show all posts |Read mode
Demam Si Nopal landa Malaysia
| 11 Feb 2019
2 minutes

Paparan animasi Si Nopal dan pemilik suara animasi itu.

FENOMENA luar biasa animasi 'Si Nopal' dari negara Indonesia dilihat semakin tular di media Malaysia hingga menjadi bualan netizen.

Animasi berdurasi seminit itu menceritakan kisah sebuah keluarga terdiri daripada abah, bunda, Nopal dan 'cute girl'.

Menerusi Instagram Si Nopal, karya ini bermula dari penceritaan komik kemudian ditransformasikan kepada bentuk animasi hingga mencuit hati pelayar.

Dalam puluhan video animasi 'Si Nopal', ternyata video animasi ketika berkhemah menjadi buah mulut netizen hingga meraih 3.5 juta tontonan.

Video berdurasi seminit ketika berada di dalam hutan bersama Si Nopal dan cute girl mudah diikuti kerana menggunakan kata-kata lucu seperti bahenol dan mencuri perhatian sesiapa jua.

Bukan sahaja animasi menjadi tular, sebaliknya identiti pemilik suara latar yang menyanyikan lagu Si Nopal juga diketahui menerusi Instagram peribadinya.

Suara itu milik remaja perempuan dikenali Nadiah, 16, dari Bogor Indonesia.

Di negara ini, animasi 'Si Nopal' sangat menghiburkan sehingga dalam kalangan pelayar, artis telah memparodikan lagu tersebut.

Vanellope berkata, si Nadiah itu telah membuatkan dirinya sering menyanyikan lagu 'Si Nopal'.

"Ooo si nadiahh ni la yang buat kepala aku stuck dengan berkemah berkemah berkemah sama si nopal si nopal si nopal anaknya bahenol bahenol bahenolllll...," katanya.

Sementara itu, bagi hasil pencarian di Kamus Besar Bahasa Indonesia mendapati maksud bahenol ialah montok, mengghairahkan atau seksi.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:11 AM | Show all posts
Saranghae Jung Kok..

Saranghae Cute Girl


Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
I tak berjangkit lg
Bdberapa hari lepas nmpk kwn2 fb dok post natang bahenol la.. Sinopal la..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 12-2-2019 11:11 AM
Saranghae Jung Kok..

Saranghae Cute Girl

Darab 4 kali. Hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:12 PM | Show all posts
Bahenol tu apa?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Bru tau psl karton ni.

Dh tgk. Mujur  x ter install dlm otak lg
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:16 PM | Show all posts
x kena tempias... sbb anak2 suka tgk karton kereta kebal... so si nopal ni tolak tepi....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ooooh. Ini yg sibuk bahenol bahenol tu...bahenol.tu apa
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:28 PM | Show all posts

Bahahaha nk tulis 4x tp mcm malas nk taip or copy paste
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:34 PM | Show all posts
kelakar. tp takkan ku bagi anak2 ku layan. nonsense. just for fun ok laa
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:39 PM | Show all posts
nak ketawa ketawa okay je. bahenol tu perempuan montok tak silap.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
sesuripriss
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak layan...sebab dalam kepala iol dah melekat lagu saya dah ada gigi dari light.km
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:53 PM | Show all posts
sekali je dgr lagu bahenol tu
terngiang2 sampai hari ni



ank aku suka la layan kat youtube

ok la
light joke je pun



Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:07 PM | Show all posts
berkemah... berkemah...
berkemah sama si nopal
si nopal
si nopal
anaknya bahenol
bahenol
bahenol
yieyyy
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:08 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:09 PM | Show all posts
laaa...kartun ker
ingat apa benda alah yg org duk ckp2 dlm fb
dr indon lak tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
apsal kepala budak tu mcm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
DollahRepek replied at 12-2-2019 12:12 PM
Bahenol tu apa?

Ade yg kata seksi ade juga yg kata bahenol singkatan kepada Badan hebat otak nol
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Lorra2411 replied at 12-2-2019 12:39 PM
nak ketawa ketawa okay je. bahenol tu perempuan montok tak silap.

Iols mula taktau gak si nopal ni tapi anak buah iols gigih suh iols polow sbb iols peminat komik2 kat ig mcm komik atuk opah, acol dan yol, cencorot dan lain2 lg.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082585s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list