JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
3650
View
40
Reply

Pak Nil Tinggalkan Astro

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2019 11:45 AM | Show all posts |Read mode



Datuk Haji Aznil bin Haji Nawawi lahir pada 6 November 1962.


Beliau lebih dikenali sebagai Pak Nil di industri hiburan malaysia dan merupakan seorang pengacara, pelakon, penyanyi dan bekas penyampai radio di Malaysia.


Pak Nil sahkan bakal mengundur diri dan memulakan perniagaan sendiri dengan membuka kelas pengacaraan dan pengucapan awam sendiri selepas ini.


"Saya sebenarnya bukan mengambil Skim Pemisahan Sukarela (VSS), kerana Jawatan saya sebagai Naib Presiden tiada tawaran untuk VSS.


"Ia sebenarnya adalah pemintaan saya untuk meninggalkan jawatan dalam Astro, tapi dengan syarat saya masih lagi berkhidmat sebagai pengacara dan mengajar kelas mengajar bakat On Air.


"Saya sudah mempunyai rancangan sejak setahun lalu untuk melakukan perniagaan dengan membuka kelas pengacaraan dan pengucapan awam kepada masyarakat."



Pak Nil berkata demikian ketika ditemui pada majlis pelancaran program Mikrofon Impian, di The Majapahit, Kuala Lumpur, pada Isnin. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Tk palah pak nil pun dah kaya raya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:51 AM | Show all posts
About time to leave
memang selayaknya buat kerja belakang tabir je
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:18 PM | Show all posts
dengan kata lain heols mahu dibayar oleh produksi/penerbit On Air rather than makan gaji bawah Astro and attend kerja2 lain bawah arahan Astro la khen
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:21 PM | Show all posts
almost 60yo dah heshe
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:30 PM | Show all posts
wowww tak sangka umur nk dekat 60. mpk maintain je
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:33 PM | Show all posts
its about time to move on pak nil..
bgus lahh tak trikat lg.. dia pun dah brumur.. ok lah tu.
all the very best pak nil.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila kulit kendur dipaksa jd tegang, kesian pulak nampak.. lain macam jadinya. Good luck lah pak nil.. pakcik pun dah kayo..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Whoo rr yussssssss
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
All the best paknil.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa lah gaji dia gamaknya
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:05 PM | Show all posts
Tapi memang jarang dah nampak pak nil kt TV, kalo ade pun kat Go Shop sebab ada segmen dia.
Xpe la, kaya raya dah pun..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa plak kata Diva AA??
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Paknil ni i suka zaman pop kuiz, af, macam2 aznil utk first few seasons. Lepas heshe mula dgn imej kpopiah basah (af8 di mana heols jd pengkritik) dan seterusnya.... iols dh start meluat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:42 PM | Show all posts
seram plak tgok gmba dia tgah dduk tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:43 PM | Show all posts
Kang lepas ni ada la Diva AA keluarkan statement, kita tungguuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:11 PM | Show all posts
salute dia rajin workout
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:28 PM | Show all posts
bagoslah.orang pun makin jemu tengok muka kao
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke sebab dia dah abih kontrak 10 tahun dgn astro ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
I suke paknil...suka sangat die mengacara...mcm gifted..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.136344s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list