JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3885
View
80
Reply

[Politik] sah! Mahfuz memang lulusan Belford University

[Copy link]

Author: harizs       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2019 02:31 PM | Show all posts |Read mode




KUALA LUMPUR C Lagi pemimpin Pakatan Harapan (PH) terpalit dengan isu sijil akademik palsu dan ketidakwujudan universiti tempat mereka menuntut.

Bermula dengan Timbalan Menteri Luar, Datuk Marzuki Yahya; Menteri Besar Johor, Datuk Osman Sapian; dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tronoh, Paul Yong Choo Kiong, kini giliran Timbalan Menteri Sumber Manusia, Datuk Mahfuz Omar pula dipertikaikan.

Perkara itu didedahkan aktivis politik, Mohd Khalid Ismath yang tiba-tiba mempersoalkan universiti luar negara tempat Ahli Parlimen Pokok Sena itu menuntut.

Dengan menyertakan biodata ringkas Mahfuz, dipercayai dari sebuah buku program rasmi kerajaan Kedah, Mohd Khalid berkata, beliau tidak sangka timbalan menteri itu juga lulusan luar negara.

Tak sangka rupanya YB kita Mahfuz juga lulusan luar negara. Tapibilanya dia belajar di luar negara?

Orang kelapan dalam senarai menteri yang diragui, tulis beliau melalui ciapan Twitternya hari ini.

Dalam helaian buku yang disiarkan Mohd Khalid itu menyatakan, Mahfuz meneruskan pengajian dalam bidang Sains dan Politik di Belford University pada tahun 1992.

Pengajian di universiti itu menimbulkan persoalan terutama tempoh keberadaannya di dalam dan luar negara.

Sementara itu, Mahfuz dalam jawapan ringkasnya kepada media hari ini, memberitahu, beliau tidak pernah ada apa-apa ijazah dari mana-mana universiti dalam atau luar negara.

Salam kepada media, saya dimaklumkan ada diviralkan yang kata saya dakwa lulusan sebuah universiti luar negara. Saya tidak pernah ada apa-apa ijazah dari mana universiti dalam atau luar negara, katanya.

Sebelum ini, turut terpalit dengan pemalsuan sijil akademik ialah Menteri Kewangan, Lim Guan Eng dan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamaruddin. C MalaysiaGazette

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:36 PM | Show all posts
hahaha bangang punya PH.. baik la aku je jadi menteri gini, at least aku ada degree & masters yg legit..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:39 PM | Show all posts
asal bolehhh ja buh ngaji kat mana menteri2 PH ni..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
SWORKS27 replied at 12-2-2019 02:39 PM
asal bolehhh ja buh ngaji kat mana menteri2 PH ni..

setaraf dgn mahacai ph...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:41 PM | Show all posts

mahacai PH sekarang sijil baru..
sijil perakuan tadah kencing...
kursus baru bawah PH
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 02:44 PM | Show all posts
asal boleh    
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Hangpa tau ka dak betapa penat & letih nya ambil masa bertahun sambung belajaq. Hangpa ni memalukan golongan yang sememangnya berhempas-pulas belajar demi segenggam ijazah.

PHotak hang
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:49 PM | Show all posts
yang ini ko? wakakakakakkakakak

https://en.wikipedia.org/wiki/Belford_University
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:50 PM | Show all posts
Boy Iman senyum sinis jah
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 02:59 PM | Show all posts
mampussssssssss

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 03:00 PM | Show all posts
CharlesDera replied at 12-2-2019 02:49 PM
yang ini ko? wakakakakakkakakak

https://en.wikipedia.org/wiki/Belford_University




Belford University
                                                        
From Wikipedia, the free encyclopedia                        
                                                               
Jump to navigation                                Jump to search                                Belford University was an organization that offered online unaccredited degrees for "life experience".  The organization maintained a post office box in Humble, Texas, but its certificates were mailed from the United Arab Emirates.[1] Along with many similar websites, it was owned by the Karachi-based company Axact, the main business of which, according to a New York Times investigation, is "to take the centuries-old scam of selling fake academic degrees and turn it into an Internet-era scheme on a global scale".[2] In July 2018, Shoaib Ahmed Sheikh,the CEO of Axact was arrested and sentenced to prison for 20 years for his role in perpetuating this scam.[3]
On August 31, 2012, Belford University was shut down and its alleged founder, Salem Kureshi, "ordered to pay $22.7 million in damages".[4] "The judgment established the truth of allegations that Belford High School and Belford University are fake schools that do not actually exist."[5] Court documents from McClusley v. Belford University revealed that Belford University was run by 30-year-old Salem Kureshi from his apartment in Karachi, Pakistan.[6][7] The court found that Kureshi "operates a sophisticated internet ripoff scheme through various websites, which falsely represent the existence of an accredited and legitimate high school, whose diplomas will be widely accepted by employers, professional associations, other schools, colleges and universities".[6] Kureshi has admitted that he created 44 online universities and more than 100 promotional websites. "With an inkjet printer, a Microsoft Word template, and a few cheap websites, Kureshi allegedly became an overnight millionaire."[8]


Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:01 PM | Show all posts
and the list goes on...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
mieymiey replied at 12-2-2019 02:50 PM
Boy Iman senyum sinis jah

Boy Iman pun bole apply menteri Lepas ni...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:03 PM | Show all posts
penting sgt ke qualification ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:06 PM | Show all posts
memang diorang diajar menipu utk ambik hati rakyat kot.

last2, ha, keluar dari mulut harimau, masuk mulut buaya
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:10 PM | Show all posts
Mahfuz: I'm a kindergarten graduate, not a varsity grad
    Tuesday, 12 Feb 2019
    2:37 PM MYT

PETALING JAYA: Deputy Human Resources Minister Datuk Mahfuz Omar (pic) has dismissed as fake claims that he was a Belford University graduate.

I am not a university graduate. I have never claimed to have studied at any university, what more a foreign university.

I am shocked to hear that my name is also being dragged into the mud with false claims that I have a fake degree, he added.

He said this when asked to comment on an e-poster circulating on social media claiming that he had obtained a political science degree from Belford University in 1992.

I am shocked. This is utter nonsense. I am not a degree holder.

I do not have to resort to lying about my academic credentials. In politics, what is important is capability and knowledge.

I rose from the rank-and-file in politics. I learnt from experience, and I learn from those who are more experienced.

And I am proud to say that I am a tadika (kindergarten) graduate. And I take pride in defending what is right. I dare voice out in the interest of the rakyat without fear or favour.

When Kedah was under PAS control, I even criticised the state government for failing to address garbage disposal issues. I was with PAS then, and I dared to voice out, said Mahfuz, who had quit PAS to join Parti Amanah Negara prior to the 14th General Election.

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduh malunyaaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:18 PM | Show all posts
cuba check tun sekali tah2 tipu jugak
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Habis tu yg buat buku biodata tu tak tanya dulu ke
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
alahai buku ni memang dah lama ada sjk tahun lalu.tak kan s usha politik  or pa mahfus tak sedar. ngape diam je.diam tu tanda setuju
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.133262s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list