JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3363
View
103
Reply

[Tempatan] DSN update profile FB. Gambar pakai jubah dan topi konvokesyen. Semestinya PH terasa hati..

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2019 04:14 PM | Show all posts |Read mode


KUALA LUMPUR - Hari ini bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak terus menghiburkan netizen dengan gelagat bersahajanya di laman Facebook miliknya.

Perkembangan terbaharu, Najib telah menukar gambar profilnya di laman sosial itu. Meskipun hanya satu pertukaran gambar dilakukan beliau, ia bagaimanapun mendapat sambutan hangat netizen.

Mana tidaknya, tidak sampai sejam gambar beliau ditukar, hampir 41,000 pengguna menyukai gambar tersebut dan ia telah dikongsi hampir 1,700 kali serta mencatat 4,400 komen.

Apakah rahsianya? Tiada rahsia besar sebenarnya, mungkin kerana beliau personaliti dan mungkin juga kerana beliau menggunakan gambar dirinya sedang memakai jubah dan topi konvokesyen.

Sekali imbas, tiada apa yang begitu istimewa pada gambar tersebut apatah lagi gambar Najib yang sedang tersenyum lebar itu agak kabur.

Begitupun, bagi mereka yang cakna dengan suasana politik semasa, penukaran gambar itu ibarat sekilas ikan di air, sudah tahu jantan betinanya. Netizen ratanya mengetahui maksud sebenar yang tersirat melalui gambar tersebut.

Adakah gambar itu bertujuan untuk menyindir? Najib tahu, kita juga mungkin tahu jawapannya namun semua hanya mampu meneka selagi tiada jawapan konkrit dari empunya badan.

Apa pun, Ahli Parlimen Pekan itu sekali lagi berjaya menghiburkan netizen dan ternyata sengat Najib masih berbisa meskipun beliau kini bukanlah perdana menteri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
mahacai panas bontot haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
gambar tahun 1974 ? ..... dari tahun 1974 najib nampak macam pak cik 60+ dengan rambut grey nya sama seperti sekarang ....
seriously ?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:33 PM | Show all posts
kuat nganjing pok aji ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:37 PM | Show all posts
maka berlumba-lumba la geng malu apa bossku tukar profile picture masing2
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 12-2-2019 04:31 PM
gambar tahun 1974 ? ..... dari tahun 1974 najib nampak macam pak cik 60+ dengan rambut grey nya sama ...


Ni gambo 2004 rasanya..masa dia dapat doktor kehormat..kan bukan topi degree..tu topi doctorate
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
tak kesah le gambar tahun bila pun.
yang penting najib dah dpt pengesahan lulus pengajian dr phk u Nothinghan.
maluape boskurr.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:43 PM | Show all posts
sarcasm tahap dewa
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 12-2-2019 04:31 PM
gambar tahun 1974 ? ..... dari tahun 1974 najib nampak macam pak cik 60+ dengan rambut grey nya sama ...

Katanya gambo tu tahun 2004
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
wana89 replied at 12-2-2019 12:37 AM
Ni gambo 2004 rasanya..masa dia dapat doktor kehormat..kan bukan topi degree..tu topi doctorate

i tahu ... apa yang buat macai climax sangat .... najib pakai academic regalia ..konon nya perli macai ph .... marhein pun tahu beza hononary degree is not the same as earning an actual doctorate..... yang sekarang lebih focus kan degree beliau .....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
The ahmad maslan pun post gambar dia pakai jubah, tp blm buat profile pic lagilah
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:48 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 12-2-2019 04:45 PM
i tahu ... apa yang buat macai climax sangat .... najib pakai academic regalia ..konon nya perli m ...

tunggu seminggu lagi katanya sijil dah letak mana ntah so dia apply sijil ganti
ke beli?

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:50 PM | Show all posts
maka org pun lupa psl ape Najib buat dlu hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 12-2-2019 12:45 AM
Katanya gambo tu tahun 2004

yes s wana telah beritahu i .... i yang bukan pengundi ini.... mahu troll pun biar bertempat sis...... mereka (macai ph ) mahu graduation day pix ...... tetapi cuba troll dengan dengan doctrate regalia .....honorary degree ..... tidak kah pelik sister ? ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sian jibun... sijil ilang... tgh cari 'replacement'... gambar pon ilang... troll gambar x ikut topik plak tuh... tahap cacai CI cni boleh lah kau inzalkan... koh3
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 12-2-2019 04:48 PM
tunggu seminggu lagi katanya sijil dah letak mana ntah so dia apply sijil ganti
ke beli?

ko jgn weyh... nnt dia tuduh ko fitnah najib rasuah Nottingham University plak kang... koh3
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Alah menteri pon, amik gambo gini kt studio pon boleh baru brape hengget.. buat malu la kt budak tadika.

Takkan tu pon nk suh Najib ajor
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 12-2-2019 12:48 AM
tunggu seminggu lagi katanya sijil dah letak mana ntah so dia apply sijil ganti
ke beli?

uni sudah clarify .....rasa nya tidak perlu lagi tunjuk degree ....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
nak gambar pulak dah. thread satu lg mintak upload degree, tak puas hati dgn confirmation dpd nottingham u katanya




























Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
kedaikain replied at 12-2-2019 12:56 AM
ko jgn weyh... nnt dia tuduh ko fitnah najib rasuah Nottingham University plak kang... koh3

tidak payah lah buat comment lembam ..... serious matter kalau mahu tuduh institusi pendidikan dengan bribery untuk beli degree .... notthingham univ tidak bodoh untuk taruh kan reputasi mereka .....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.123925s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list