JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
431
View
1
Reply

5 Tips Meraih 'Chicken Dinner' dalam PUBG

[Copy link]

Author: Danneia       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2019 07:42 PM | Show all posts |Read mode
                                                      

     Di sini akan dikongsikan 5 tips mudah untuk pemain PUBG mendapatkan 'Chicken Dinner'.Seperti yang korang tau,permainan video ini cuma ada satu pemenang dan semua orang kejar untuk dapat tempat pertama atau 'Chicken Dinner'.Tempat kedua,ketiga tak ada gelaran yang ada,'point' korang naik la.Tips ni jugak boleh digunakan untuk senang dan cepat naik 'ranking'.

1)Jadi pejuang bukan penyerang
      Pilih tempat untuk turun yang kurang popular sebab tempat tu biasanya tiada orang yang turun.. Kalau ada pun sedikit, jadi mudah untuk cari barang dan tak ada yang nak bunuh korang.
Contoh tenoat popular kalau main kat Sanhok macam Paradise Resort.. Kalau kat Erangel macam Pochinki.. So kalau 'skill' macam anak ayam jangan acah macam paskal.

       Bila barang dah cukup, korang masuk mana-mana rumah yang agak selamat utk korang menyorok.Pilih sudut yang boleh nampak pintu dan tingkap supaya senang korang tembak kalau musuh masuk.Kemudian, tukar posisi korang dlm keadaan duduk.Lepas tu, tengok je peta tu kalau ada tapak kaki yang datang tu, bersedia je. Jangan ambil 'pain killer' ke apa masa tu.Ambil semua tu masa 'line clear'.

2)Gunakan 'drop' sebagai umpan

                                                             [img]https://cdn-[/img]
       'Drop' ni macam 'supply' la untuk players.. Biasanya barang dalam tu menarik.Kebanyakkan pemain akan kejar 'drop' ni dan ramai juga yang mati sebab 'drop' ni. Jadi masa mula-mula 'drop' ni jatuh,korang pergi dekat je.. Menyorok dulu.. 'prone' dalam rumput ke tengok dari tingkap.Nanti bila ada orang datang, korang bunuh orang yang nak ambil drop tu.Jadi, korang bukan dapat drop je..tapi harta pusaka si mati tu jugak.Menguntungkan bukan?Tunggu agak lama sikit,sebab kalau drop tu lama,biasanya tak ada pemain nak ambil dah sebab ingatkan dah ada orang lain ambil.Jadi,masa tu la korang kutip semua harta dalam drop tu dan sekali harta-harta pusaka si mati tadi.

3)Buat umpan
                                                                     
     Tabur barang yang semua orang nak sepanjang jalan yang korang nak dia pergi.Contohnya,'aid kit', 'pain killer'.Yang tambah 'orange line' semua tu.Jadi masa dia kutip semua tu,korang bunuh dari jauh.Dapat balik barang-barang yang korang dah tabur dan barang-barang si arwah.

4)Kejar zon
     Sentiasa tengok peta kat bahagian kanan atas 'screen'.Jangan leka.Jadi kalau zon tu jauh, cari kenderaan.Seterusnya, bila korang nak berhenti kat rumah untuk cari barang lagi,jangan parkir depan rumah yang korang nak masuk tu.Parkir kat rumah lain, masuk rumah lain.Itu tips supaya tak ada musuh yang masuk serang.

5)'prone' sampai chicken!
       'Prone' dalam PUBG ni bermaksud posisi meniarap.Lebih kurang menyorok dalam semak.Jangan bangun.Bergerak pun dalam posisi tu sahaja untuk masuk zon.Zon masa ni pun dah tak besar.Pastikan sebelum tu korang dapatkan 'scope' dulu.Lagi tinggi kuasa 'scope' lagi bagus.


         Selamat mencuba.Jangan sampai leka sudah.Semoga berjaya!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Add aku THSAndyScene
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.112257s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list