Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5852
View
161
Reply

"Kalau Aku Mati Korang Buat Party Kot,'-Kelar Tangan, Faiz Roslan Alami Kemurungan?

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-5-2019 04:34 PM | Show all posts |Read mode
"Kalau Aku Mati Korang Buat Party Kot,'-Kelar Tangan, Faiz Rosla Alami Kemurungan?





Lama senyap tanpa kontroversi, sekrang Faiz Roslan gemparkan netizen bila dikatakan sedang berdepan dengan masalah kemurungan.


Beberapa hari lepas Faiz banyak memay naik posting berkaitan depresi dan bunuh diri.


Siap ada gambar kesan kelaran di lengan.


Foto: mStar


"Komen jahat, kawan palsu, pengkhianatan. Adakah kamu mahu betul-betul mati?


"Tak ada orang bunuh diri sebab nak mati, jadi kenapa mereka melakukannya? Sebab mereka mahu tamatkan kesakitan!"


  



Bagaimanapun posting tersebut dah pun dipadamkan.


Faiz ada juga kata, "Warga Facebook kalau aku mati mungkin diorang buat party kot?"


Foto: mStar




Ingatkan gimik, iyalah sebelum ni kan banyak buat video parodi tapi rupa-rupanya tidak.


Melalui Instagram, Faiz menjelaskan:


  



Isu ini turut mendapat perhatian dari Persatuan Kesedaran dan Sokongan Penyakit Mental dan menyarankan agar netizen tidak memberikan tekanan kepadanya.


Katanya Faiz Roslan perlukan bantuan dan sokongan.


"Kita berikan dia ruang dan doakan untuknya."


  



Pergilah rujuk pada pada yang pakar. Dah boleh jauhkan diri dari media sosial rasanya. Betul tak? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Alah setakat superficial gitu. Attention seeker
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:43 PM | Show all posts
dekatkan diri dgn Allah...ambil berkat bulan mulia ni... dulu pn buat hal masa bulan puasa jgk kn?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:44 PM | Show all posts
entah pic mana dia cilok ye ye jah..
dasar attention seeker..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:50 PM | Show all posts
hp dia guna kodak ke? tarikh kat gambar tu stail pilem dulu2 je..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker je ni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 05:00 PM | Show all posts
eleh, ingatkan kelar kat nadi tu...  ni namanya hiris2 manja gatal telur dua bijik mintak perhatian...

anyway, kalau bercakap dari segi psikologinya, u better seek helps...  
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Sendiri carik penyakit pastu bila kena kecam dan dan lah depression. Bebal tang mana aku pon x paham
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau betul depression da stop social media dah
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku akan sujud sokorrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Pegi je lah mati dekk..tak habis2 nak salahkan orang lain, diri sendiri yg b*****g..

Btw, kalau nak seek treatment utk depress ni, boleh g klinik biasa je ke? Ke terus ke spital psikiatrik??
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
senang je.ko berenti post bukan2 tutup segala socmed.bahagia hidup
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau nak mati sangat kelar leher tu. Ni setakat kelar tangan tinggal parut. Bila ko tengok parut hodoh makin ko depress.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye lah ko mati nanti netizen buat parti yam seng cucuk bintang
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko cari ebit liew dik, pastu dgr cakap dia cmn nak berubah
Ni x, ko p cari netizen kenapa? Mmg cari pasal la.
Btw ko depress sebab apa dik?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah sedia jawab soal kubur..eloklah mati..buat habis oksigen jer kalu ko hdp Kat donia ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 27-5-2019 05:24 PM
Pegi je lah mati dekk..tak habis2 nak salahkan orang lain, diri sendiri yg b*****g..

Btw, kalau n ...

G klinik or kaunselor then they will refer u to pakar
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Cari la tuhan dik. Cari la islam. Isi ruang kosong dlm jiwa tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 08:26 PM | Show all posts
balik ke pangkal jalan dik..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni jadi selebriti sebab apa ya?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.111508s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list