Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5807
View
161
Reply

"Kalau Aku Mati Korang Buat Party Kot,'-Kelar Tangan, Faiz Roslan Alami Kemurungan?

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Post time 28-5-2019 09:40 AM | Show all posts
teringat plak kes budak yang bunuh diri tu..
even faiz ni perangai mmg dari dulu gitu..

tapi better sesiapa yang dekat dengan dia pantau dia..
kemungkinan dia boleh nekad..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 09:40 AM | Show all posts
Kembali kepada fitrah. Dekatkan diri dengan Allah. Pergi dapatkan rawatan dengan pakar psikiatri.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Elok terjun bangunan jelaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:05 AM | Show all posts
gujiwa replied at 28-5-2019 09:40 AM
teringat plak kes budak yang bunuh diri tu..
even faiz ni perangai mmg dari dulu gitu..

eleh.. dia laparkan perhatian je tu, nanti2 sis sajat n sis sapik bg nasehat lebih kurang , diam le dia, pastu melentik balik
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:07 AM | Show all posts
alip shukri 2.0..attention seeker sgt
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:09 AM | Show all posts
masalahnya sini adakah orang depressed siap upload kat media social nak beritahu dia tu depressed?
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:11 AM | Show all posts
dia ni sapa..
tgk nama laki..pic mcm pompuan
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:40 AM | Show all posts
berjela plak karangan ko dek menerangkan arti maksud bagai depression, axiety etc

org2 yg dah suicide banyak nya aku tgk gambar ceria2
happy2 dgn anak2 etc idok nya meratib meraban benda2 tu

and stop la memondan.. kawan org senonoh sikit bukan geng2 kunyit melentik dok buat benda bodoh viral.. selfie itik dugung mulut ala2 catbutt

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:52 AM | Show all posts
kelar2 tangan takde apa sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:55 AM | Show all posts
suicide cut lg dalam rasanya... ni mcm kena cakar kucing.. usually suicide cut dia dah aim urat mana nak potong so cepat mati. sorry mcm kejam, tapi ni mcm purely for publicity.. and going to rant in instagram is not going to help pun, pi klinik kesihatan pun boleh, depa boleh refer to pakar.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 11:13 AM | Show all posts
nexttttttt.. malas nak layan org mcm nie.. buang masa
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 11:33 AM | Show all posts
Orang depressed tak da nya bersosial media mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 11:36 AM | Show all posts
menyampah la dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 28-5-2019 05:06 AM
Ohh ok, klinik psikiatri ni ada kat hospital2 gov je kan klinik2 kesihatan ada tak?
Kena tunggu  ...

agak lama la jugak kalau ramai org.so masa memula pg buat apointment dulu lg bagus.hosp je. kk tak ada. kk ni biasa medical biasa n gigi je
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 28-5-2019 01:12 AM
hanya attention whore self diagnosed je kulu kilir merempan ada depression bagai..bangga sangat me ...

kan.i hv frens on fb who did the same. tp bila i nasihatkn pg jumpa doc...ajar cmna nk kontrol self..cmna nk pg jumpa doc...refuse pulak!!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:13 PM | Show all posts
tak yah la nak depress sangat.. dah la keding karang tinggal tengkorak je pulak
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
shahreen replied at 28-5-2019 05:54 AM
Boleh jumpa clinical psychologist dulu utk dptkn consultation. Then kalau proven lepas diagnose ba ...

ye btl.
iols share masa mula2 iols decide nk seek treatment..thanks to my bestie n my husb yg decide to take action on me n doktor kt klinik yg dkt setahun hadap iols dan suruh iols pg jumpa pskiatri ,siap buat surat tp iols refuse to go.
tapi tat day i decide enuf is enuf.i cant deal wit it on my own tp tak penah iols merempan bagai kt socmed sbb nt org akan ckp iols mcm2 and it can trigger my anxiety.
pg buat apointment then next day to iols datang.mmg sceptical especialy bila ko in a room with so many pesakit mental. nsb baik husb iols ada. nk jumpa doc pun sceptikal takut kena judge mcm2.but it was the best decision i ever made.doc sgt2 memahami.i felt so relief aftr first session.mcm ada batu kena lift up.dpt ubat skali. n ubat tu mmg membantu.and iols dh free meds since new year
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
so in conclusion untuk tak ot..mmg iols menyampah sgt2 dgn org yg self proclaim depres.kawan2 iols sndri pun ramai tp bila suruh pg jumpa doc tak nk!pastu claim depres.masa iols depress..iols tk penah ckp iols depress but i said to my bestie n husb i thing there is smethg wrong with my head.i probably overstress and i cant take it anymore.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:46 PM | Show all posts
orang kalau depressed bebetul... takde nak resort to social media. kalau nekad nak mati, dia buat je trus. tak fikir nak aplod socmed dulu baru buat.


ni dasar attention seeker.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 01:13 PM | Show all posts
gujiwa replied at 28-5-2019 09:40 AM
teringat plak kes budak yang bunuh diri tu..
even faiz ni perangai mmg dari dulu gitu..

Nauzubillahminzalik... I tak ikut sangat si faiz ni sebab takut bersubahat, tapi sis memang betul kena ada orang yang pantau takut dia buat betul2.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091150s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list