Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5809
View
161
Reply

"Kalau Aku Mati Korang Buat Party Kot,'-Kelar Tangan, Faiz Roslan Alami Kemurungan?

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 28-5-2019 01:22 PM | Show all posts
Korang jangan nak kecam sangat, ingat kite tangah puasa ni. Jangan sia-siakan pahala kita. Sebagai masyarakat kita doakn la dia baik - baik dan balik ke pangkal jalan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang betul betul depression, dia bukan attention seeker. Cederakan diri, bunuh diri, semua dia buat senyap senyap je. Ni dah kalo tulis panjang panjang, asyik upload selfie, video bagai, itu attention seeker namanya. Maybe ada jgk mental disorder, so kena jumpa psychiatrist utk diagnosis.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:25 PM | Show all posts
kesian dia ni. kawan-kawan xde yg boleh tolong ke. gaya mcm ramai naw kwn2 berjoli
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau nak mati, buat lah betul2. Potong betul2. Acah2 nak mati sebenarnya batak attention.
Takde sape kisah kau hidup ke mati.
Jangan menyemak dunia dgn kepondanan dua alam kau tu je. Makhluk keliru yg sakit tidak tahu asal duduk.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Mental illness ni ada macam2 jenis.  

Aku ada je kawan2 yang memang ada depression & on medications yang kuat merempan di socmed. Cara masing2. Ada tu asyik nak bergaduh je dengan semua orang. Bila tengah baik, mcm orang normal je. Dan dorang memang terang2 cerita pasal mental illness dorang in public.
Tapi ada jugak yg sembunyikan sebab mcm ni lah, ada orang tak percaya, buat lawak lagi, ada yang kutuk etc etc. Ada tu yang terus hilang berbulan bulan.. nanti dah ok sikit baru nampak dorang update fb, ig.
Yang tak nak dapatkan rawatan pun ada, sebab malu and konon rasa boleh control lagi, tak sedar by not getting help benda tu boleh makan diri.. senang cerita, tak semua orang sama acuan mcm kita.

Yang dia potong2 ni bukan sebab nak bunuh diri pun. Selalunya untuk lupakan sakit lain, so dia sakitkan diri dengan hiris2 mcm ni. Nak ala2 divert kesakitan lah kononnya. Dan memang also to get attention/help. Kalau nak suicide, overdose dadah or pill lagi senang.

Takde cool nya mental illness ni. Harap dia get some help lah. Dah post2 benda mcm ni maksudnya memang something is wrong somewhere lah tewwww. Maksud aku, kalau dia menipu, maksudnya memang dia ada problem lah tu sampai sanggup menipu

Hmmm... dah tulis mcm ni baru aku sedar.. ramai jugak kawan2 aku yang ada depression, anxiety bagai ni eh.. mostly kawan lelaki..  
Ehhh kosser lah aku.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:59 PM | Show all posts
chanteksekali replied at 28-5-2019 08:54 AM
Kalau aku la aku dah siap2 start enjin p je menyerah diri kat spital, ada duit lebih terus engage  ...

orang yang ada masalah camni, ada tiga jenis...  satu, dia taktau pun dia ada masalah...  dua, dia tau tapi in denial...  ketiga, dia tau dan dia usaha mencari jalan...

most of people, jatuh kat no 1...  kedua terbanyak kat no 2...  cuma pondan ni aku taktau la dia ni yang mana satu (if dia memang ada masalah ni la)...

kalau dia takde masalah ni, dia memang just plain stupid attention seeker gatal batang...  hahaha....
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Penyakit kemurungan ni jgn dbawa main
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 04:09 PM | Show all posts
fidra replied at 28-5-2019 01:22 PM
Korang jangan nak kecam sangat, ingat kite tangah puasa ni. Jangan sia-siakan pahala kita. Sebagai m ...

setuju. doakan dia dapat hidayah dan awek nama hidayah. kembali ke jalan yang lurus
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 04:37 PM | Show all posts
matilah kau cepat
nak mampos pun sibuk mencapub ke
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 04:46 PM | Show all posts
LautBiru52 replied at 27-5-2019 08:07 PM
Cari la tuhan dik. Cari la islam. Isi ruang kosong dlm jiwa tu

sokong,,jiwa dia kosong ..berongga tu yg macam2 jenis syaitan masuk.baik pasakkan dgn sinar tulus agama islam..moga dia cepat sedar..jgn la mati konyol
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Eleh.. attention seeker je ni.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian ko dik.. moga ada sinar buat mu di masa depan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan2 juga faktor yg mempengaruhi perilaku kita. So, pilihlah kawan2 yg boleh memberi impak positif
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 08:59 AM | Show all posts
dia ni budget nak jadi jeffree star ke macamna ni?
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 10:47 AM | Show all posts
Adoi hai... bawak mengucap dik oi...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 03:16 PM | Show all posts
bonsari replied at 28-5-2019 12:47 AM
Adik sabar dik.. dah nak raya dah.. cuba pikir kat mak kau... sedih dia kalau tengok ni

Aku rasa dia memang tak stabil kot emotionally, kalau dapat anak camni pening oii parents. Dia ni kena tengok banyak iklan raya yang pasal keluarga ni... sekarang byk dah release iklan raya tambah lagi yang sedih sedih...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau depresi dekatkn diri dgn agama, cari pakar.. Fake friends, komen mencerca tu semua jadikan pengalaman. Lagi satu sapa suruh jadi celebriti, of course la kena bawang, lagikan yg nobody pun kena, ni kan ko pulak.. Ambil yg positif je la
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok la ko mati je, hidup pon takbur pd allah
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 11:26 AM | Show all posts
Lahaii nak dekat2 raya dah ni dia boleh murung pulak. Chill la..
Dengar lagu raya dulu ke iklan raya ke confirm tak murung..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Haritu elok je dlm video syinta pg majlis buka puasa apa tah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.074072s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list