Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8813
View
513
Reply

[Tempatan] Warung kopi C.I

[Copy link]

Author: FanTasyCreaTioN    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 28-5-2019 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
MFR_IN replied at 28-5-2019 12:27 PM
yelar tak faham kdg2. yang accident lane belah kanan. yang jem lane kiri.

kdg2 kete berenti tep ...

stwesssss tau sebab perjalanan kita jauh lagi... penat... mfr lalu jalan jauh? balik mana
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 01:05 PM | Show all posts
Catpaw replied at 28-5-2019 12:31 PM
stwesssss tau sebab perjalanan kita jauh lagi... penat... mfr lalu jalan jauh? balik mana

jauh gak nak kena hadap gombak, bentong, raub, benta, g.musg, k.krai
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 01:33 PM | Show all posts
Dah makin terasa bahang raya. Nak ucapkan selamat menyambut hari raya kpd semua. Cuma nak pesan supaya berbelanja dengan berhemah. Beli mengikut keperluan jangan sampai membazir lebih2 lagi dalam keadaan ekonomi tak berapa  bagus sekarang ni.
Jangan cepat rambang mata masa berbelanja, banding2kan harga dulu sebelum beli. Banyak penjimatan yg kita dapat.

Amalan penjimatan ni bukan masa raya je, amalkan sepanjang masa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Selamat hari raya fc. Akak antara peminat kerja tangan fc. Cantik2.
Akak sedih sikit pokok bunga kembang jam sembilan atau ros jepun akak diserang kumbang atau kutu warna putih tu. Habis daun2 dimakan dan batang jadi busuk. Kenapalah kumbang tu tak bagi chan sampai lepas raya
Sejak adik2 perempuan akak dewasa hal kuih muih dah diambil alih oleh mereka jadi akak tinggal makan saja
Oleh kerana mil & fil akak dah tiada maka raya pertama memang rumah famili akak saja.
Semoga sambutan syawal fc dan semua warga cari berjalan lancar.
Selamat Hari Raya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:05 PM | Show all posts
Selamat hari raya dari Beginner.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya bunga tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum tu lupa lak nk ucapkan selamat hari raya pada semua...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:18 PM | Show all posts
selamat hari raya semua.. kak FC la mod yg paling baik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:19 PM | Show all posts
Blackestpink replied at 27-5-2019 10:47 PM
Tq fc bukak thread utk weol ni

uols newbies jugak ke.. igtkan dah lama..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Thread baju raya tak ada ke.....suka sgt tengok baju raya nak nak yg sedondon Mood raya ni nak tengok yg cantik cantik jeh....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:23 PM | Show all posts
bila dah tua sikit, dah ada anak rasa suasana raya tu mcm dah kurang rasa.
aku baju raya pun x beli lagi, biskut raya pun xde. dapat bonus raya tp duit tu cam pandang sepi je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 27-5-2019 08:46 PM
Pokchik cuma nak pesan pada semua sistur sistur yg balik raya yg menggunakkan hiway-hiway PLUS North ...

Pok cik gatai. Pesan kat sisthur je. Kesian jejantz.

Selamat hari raya pok cik. Beraya di mahligai indah jgn lupe forum ye

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuyoooo fc kretipnye
Acik kalo peti ais lama campak je beli peti ais baru

Raya pertama acik dan kuarge kat rumah parents acik di selangor ni jeh

Menu raya:-
Pagi
1. Ketupat daun palas, nasi impit packet sket
2. Rendang ayam, kuah kacang, ati limpa lembu masak cabai
3. Kek

Tghari
1. Nasik daging
2. Ayaq asam org utagha
3. Ayam golek istana anak bukit
4. Guna balik ati limpa masak cabai hat pagi punya
5. Acar timun ka gaul2 salad bodo sudah

Minuman
1. Juice kotak beli kat mehnaz food

Kuih raya
1. Anak2 pakat bokmai sorang sikit ke rumah parents. Cucu parents acik yg ramai2 tu katanya ada projek buat kuih raya, tah betoi ke idak. Kan leh pecaya sgt budak2 tu

Raya kedua:-
Balik rumah mak mertua sampai abis cuti

Sesapa yg takde family nak beraya tu, singgah2 la rumah parents acik
Acik ajak memain je bukan ajak betul

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Selamat hari raya semua warga CI. kenangan masam manis jaga CI 2-3 bln membawa ke trauma x kan ku lupekan. Log in je forum tgk pm n report bersusun. Dh mcm mkn gaji plak nk kena clear report.

Tp still i kind of miss CI with all the forumer yg byk kerenah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila dah meningkat usia...raya ni terasa time g solat hari raya jer...lepas balik solat, singgah umah kawan yg kat tepi surau tu.... Dah balik umah, rasa dah hilang smgt hari raya...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols nak share resepi air yang sedap, tapi sebelum tu nak ucapkan selamat hari raya, maaf zahir batin to sahabat2 dan mod

Resepi air berzat semua pon suka (sejukkan badan):
Susu segar sejuk
Kuning telur
Gula secubit
Garam bukit secubit
Minyak ikan

Campur semua dalam bowl. Umph! Sampai menjilai bowl la cakap

Tapi bukan untuk manusia, ni resepi air untuk kucing peliharaan

Bulu jadi lebat, imunisasi meningkat, hilangkan panas badan dan multivitamin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak ada mood nak raya..

Comments

napa ni ? kita yang baca pun rasa sedih  Post time 28-5-2019 06:19 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 28-5-2019 04:12 PM
Meols nak share resepi air yang sedap, tapi sebelum tu nak ucapkan selamat hari raya, maaf zahir bat ...

ya ampunnnnn patut la lain macam je resipinya. sib baik iols baca habis

Comments

hahahaha kan ..  Post time 28-5-2019 06:20 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Oleh kerana kita masih dalam bulan Ramadhan, sebagai  pencari Lailatul Qadar, iols dengar ada yg kata, malam tadi 23 Ramadhan adalah malam Lailatul Qadar. Ada forumers yg dengar berita yg sama tak? Iols nak all out  di hari2 terakhir Ramadan ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083304s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list