Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3035
View
67
Reply

"Pelancong China Buat Hal Lagi, Berak Depan Bangunan Di Sabah. Kenapa Tak Tegur?"

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-7-2019 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
baghal_bortuqal replied at 11-7-2019 01:41 PM
pernah tengok pemandangan sebijik mcm ni live kat metro shanghai.

gila babeng sunggoh.

Hahaha aku pun... Tengah beratur beli tiket keretapi boleh pulak dia meneran kat situ siap ..siap meleleh air berak dia... jilake. Pastu orang lain buat mcm tiada apa2 berlaku. Hanat apa perangai barbaric mcm ni...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
spesis kebangga pulauturtle haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngotor nk mampos..Lgi 1 kalo stop kat rnr tu makesure takde rombongan bas kat situ..lagi2 yg hentian sebelah jnis toilet tak byk..selamba je ahsoh2 tu potong q..igt dia sorg je nak mmbuang
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa kerja retail dulu pun, ada bangsa2 prc ni nak ambik trolley aku yg dah penuh dgn barang2 rosak yg aku baru asingkan. Tiba2 dia campak keluar barang dalam tu, aku terus tanya, excuse me miss, do you need a trolley sbb aku ingat nak suruh dia ambik kat depan, tiba2 dia boleh cakap cina dgn aku. Eh pastu tiba2 dia mcm nak ngamuk pulak bila aku tak faham, hah ambik jela, malas aku nak layan
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Buwekk. Muntah hijau. {:freak
Umah PRC ni mmg x de ajar adab agak nye. Ke sejenis muka tebal x tau malu.
I kalo membuang ada bunyi kuat sikit pn dh malu gile, ni kan plak nk tggl taik merata.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Kelig cina iols cepat2 ngaku cina malaysia kalau melancong, diorang ckp org lain tak suka yg dari prc tu.


Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 02:38 AM | Show all posts
Nasib baik Cina kat sini belajar kat Melayu jika tidak mcm tulh perangai mereka
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau mandi bogel di public bathroom bagi I is ok. Sbb mandi kena bogel. Takkan nak pakai baju tengah mandi.
Tapi bab kebersihan dia org serta adab mereka mmg teruk. Even kita local Chinese pun tak tahan dgn perangai buruk mereka. Ada tandas pun tak tahu nak pakai mcm gambar TT tunjuk.
Pernah melancong ke negara China. Tandas awam mereka mmg kotor and teruk masa dulu. Skrg ok sikit dah modern and bersih. Tetapi mentaliti pelancong China yg berasal dr kawasan kecil ataupun kampung kecil tak berubah. Kalau pelancong China Dr Bandar besar kira OK sikit sbb mereka selalu melancong keluar negara. Tetapi perangai buruk masih ada.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Cina kat Malaysia tak payah ikut adab org melayu pun tahu kebersihan kerana negara kita open kepada budaya luar negara bukan mcm negara China yg baru keluar hutan.
Org cina tempatan pun meluat dgn perangai mereka yg bising, kurang ajar terutama dgn pelancong China yg berasa Dr kawasan luar Bandar. Mereka bising, pengotor and kurang beradab.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Sengsara wei they all ni.belum lagi kalau kat hotel, balik malam2 jerit2 kat hallway sampai bilik. Pernah ada yg tersalah bilik, ketuk bilik aku sampai mcm nak roboh pintu.

Pasal malu ni aku rasa takde dlm kamus hidup they all. Aku masuk public toilet kat one of the island kat KK tu ha, elok je minah ni potong barisan, lifted up her skirt and berak..takde pikir nak tutup pintu ke ape ke...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 09:54 AM | Show all posts
kesedaran sivik yang tiada
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tue band jer pelancong china nie. Pengotor
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Paling menympah dgn mrk ni. Takde adab, pengotor dan suka memekak bagai tiada hari esok.

Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 10:05 AM | Show all posts
weyh yg ddk apartment lagi la teruk btl perangai.. berat dari atas.. geli
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 11-7-2019 12:01 PM
dekat sabah memang ramai puak PRC datang..ingat lagi masa gi island hoping kat public shower leh lak ...

Tak yah pegi jauh.. Dkt sunway lagoon pun selamba umah prc vogel dkt shower room beramai2. Hazabb puak ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 04:31 PM | Show all posts
penakut...sembang dlm forum mana PRC nak baca
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2019 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
euwww awat pengotor najj
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2019 04:12 PM | Show all posts
puak PRC nie tak dpat ditegur...

kalau ditegur diorang buat2 tak paham..lepas tu naik darah tiba2... datang marah tu mcm orang gila akal...

aku harap nanti berjumpa dgn orang yang tak siuman jugak.. baru ada akal kut
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2019 04:15 PM | Show all posts
What to expect...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 14-8-2019 01:54 AM

Koreans hokeh lagik pangai kat Sabah ni.

Mai PRCs, mati akak. Cing cong cing cong kulu kilir.

Daerah akak pon dah ramai sangat Cina Semenanjung masuk, buka bisnes. Heran akak. Hada satu food court (halal and non halal warungs) yang akak nak tuduh Cina2 yang niaga dan gi makan kat sana, 80% non Sabahans karna majoriti bukan muka lokal daerah akak. Akak syak sebilangan PRCs tino seksi2 pakai baju bare back la, hot pants la, yang akak nampak masa gi beli sayap panggang Wak Hassan di food court tuh hadelah pelacur.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091870s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list