Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
65570
View
2016
Reply

SWEET DREAMS [Astro Megadrama: Mira Filzah, Ben Amir, Sean Lee, Nina Juren]

 Close [Copy link]

Author: melnanzz    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-8-2019 09:14 AM | Show all posts
jelitayu replied at 22-8-2019 09:08 AM
mesti lah akan ada...sayang lah rupa segitu nak stay single....what a waste....

kan...aku rela ben ni bergf...takut plak byk godaan puak tak ada bulu tiak dtg menggoda ben..hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahsia0493 at 22-8-2019 01:04 PM

Okay after dah tengok cite ni untill ep 11...for me skrip cite ni bagi disadvantage sikit dekat ben amir..skrip writer really nak potray qash ni lelaki yg from first ep untill now lelaki yg ada internal emotion dia problem..kat sini kalau tak pandai bawak watak bole buat mcm qash ni phsyco bukannya hero, penyelamat or companion pada putri..now yg nampak ade chemistry or obvious penyelamat putri qarl pulak..qarl putri really have many sweet moments bedua yg really show putri how  happy she is tapi still as friend(friendzone cite ni mmg hebat) and advantagenya watak qarl dia pandai sign language...watak qarl mmg really bagi second lead syndrome..sbb dia sgt baik tak paksa pun putri suka dia... soo caring berkorban ape semua..  lagi satu tak benci or begaduh pun dengan qash even they like the same person.. kalau notice untill ep 11 ni takde lagi proper date between qash putri mostly macam selingan je...even scene eye to eye deep lovely conversations between qash putri pun takde..qash dia punya scene lebih kepada dengan cousin dia, lukisan dia kisah silam dia..kira scene bromance dah overshadow kat situ..nak pulak skrip buat qash ni mmg tak tau sign language kat situ dah buat chemistry flop between putri qash..susah tu bile kite dah in mood tuk feeling pastu kena tunggu text dari phone..tapi still character qash ni ade statement yg dia betul2 syg cintakan putri tapi semua tu scene yg takde putri or dengan cast lain...skrip buat watak qash ni mmg tak pandai show his love and caring infront putri pastu ego tinggi pulak tu agak dominant.. tapi behind putri mmg dia laki yg macho, realiable and deeply inlove putri...rasanya cite ni akan lebih okay kalau putri tak bisu..baru menyerlah sikit chemistry qash putri
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahsia0493 replied at 22-8-2019 04:48 AM
Okay after dah tengok cite ni untill ep 11...for me skrip cite ni bagi disadvantage sikit dekat ben  ...

thanks for this! itu yg i nk smpaikan juga..watak ben kurang menyerlah dlm drama ni.tp sbb dia hensem,brambut pnjg,lain dr hero lain membuatkan rmai bbnu yg rembes dan klainan dlm drama ni.hehehe.i lebih suka tgk karl dgn puteri cth mcm scene smlm yg menangis tu.qash mnangis mcm xsampai feel tp karl kita turut rasa sedih.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Badigol replied at 22-8-2019 01:39 PM
thanks for this! itu yg i nk smpaikan juga..watak ben kurang menyerlah dlm drama ni.tp sbb dia hen ...

Watak ben ni sebenarnya interesting tapi ben lacking sikit nak ubah mood qash..dia terlampau dragging too mood ego mood degil tu sampai almost time muka murung..rasanya sebab ben ni real life seorang yg soft pemalu soo mmg hard la dia nak buat watak bad ass macam tu..once dia dah lock watak tu kat qash dia jadi susah dah change mood dia bile dekat scene sepatutnya dia jadi seorang yg romantic caring..tapi for first try utk jadi hero prime segmen which is megadrama ni dah kira bagus la..dia bole improve lagi after this..and harap ade gandingan ben mira lagi yang mira tak bisu
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
lina21 replied at 22-8-2019 07:47 AM
mariam alisa ben berlakon paling best...bagi iols lah

cinta tiada ganti pun best...

Cinta tiada ganti mmg best.. jatuh cinta dgn ben start cite ni la.. masa tu die tgh gosip dgn uqasha.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
ubatnyamuk replied at 22-8-2019 08:27 AM
Morning!

Kakanyam masuk sini dengan penuh keterujaan.

Aku menangis sgt2 scene semlm.. start dr carl bwk puteri jumpa qash sampai la habis.. kesiannnnn
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahsia0493 replied at 22-8-2019 05:55 AM
Watak ben ni sebenarnya interesting tapi ben lacking sikit nak ubah mood qash..dia terlampau dragg ...

tp ben dh byk kali jadi hero drama.dan almost smua ok.tidak kayu dan pandai belakon.tp kali ni kurang sikit kimia dgn mira.i tiap kali tunggu scene sweet diorg kt tv tiap kali tu rs a bit frust sbb xsampai ksweetan diorg tu.dh la sikit je scene sweet btwn dia dgn mira dlm drama ni.second lead hero pula menyerlah.ben bernasib baik sbb wtk ni misteri dan imej dia dlm drama ni smua org suka.sbb lain dr yg lain.mana ada drama melayu wtk hero berambut panjang bertocang mcm tu..hehe.itu bonus.ssuai dgn muka ben rmbut pnjg tu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 04:45 PM | Show all posts
Badigol replied at 22-8-2019 03:29 PM
tp ben dh byk kali jadi hero drama.dan almost smua ok.tidak kayu dan pandai belakon.tp kali ni kur ...



setuju juga dengan analisis korang tu - dia tak menyerlah sangat sebab .."mysterious" factor tu dah terlampau pulak. But kalau tgk scene yg mula2, especially dgn atuk/ kat kampung..dia ada sisi romantik dia. Mungkin typical Asian man type of romantic---> more action than words/intention not made clear. Putri and Carl ada byk backstory sebab dia org dah kenal lama kan. He is almost like family whereas Qash..org asing for all of them.

Kata Mira (in one interview lepas launching Sangkar) - Mike sgt2 detail utk this drama. Every single thing he needs to approve. Maybe sbab tu tak byk ruang utk improvision.

Harap Ben dpt watak yg lead lagi lepas ni yang awesome

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 04:52 PM | Show all posts
lina21 replied at 22-8-2019 09:11 AM
haaaa mira dominant la istilah paling sesuia...
dgn ben blur2 ayam...mira ni byk bagi direction k ...




hahahaha..mmg la- host NONA dgn abam pemalu. HABIS kena dominasi. Apa2 pun suka jugak less gediks between these two - bila ingatkan balik drama2 mike ang yang boom sebelum2 ni - byk sgt BTS/live di mana leads makan berdua, mesra2, solat sama2 (eh)..dulu rasa sweet pulak. skarang biar macam ni - masing2 professional. Live pun tak la almost hari2..tak ada shot sembunyi2 drpd crew (atau Abu).

I like it this way - maybe i dah insop kut ni..hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Badigol replied at 22-8-2019 03:29 PM
tp ben dh byk kali jadi hero drama.dan almost smua ok.tidak kayu dan pandai belakon.tp kali ni kur ...

Haha yes ben memang berbakat...tapi kenapa dia pemalu sgt ea...rasanya dia kena sparring dengan orang macam uqasha ke jannanick..mira tu agak reserve kalau sparring tak start dulu create chemistry on set
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kiut la plak scene mencari cinta putri dgn qash mlm tadi....nk spamlah nnt scene2 ni tepek kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Rahsia0493 replied at 22-8-2019 12:48 PM
Okay after dah tengok cite ni untill ep 11...for me skrip cite ni bagi disadvantage sikit dekat ben  ...

Nice review....nah bungerr
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
babycc replied at 22-8-2019 02:12 PM
Cinta tiada ganti mmg best.. jatuh cinta dgn ben start cite ni la.. masa tu die tgh gosip dgn uqas ...

Kan...teringat plak kat khai dgn Arabella
Suka watak khai yg tak kontrol expresi Tu..qash ni sombong nk mamp#*...Ada time turn off tgk dia
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
zellyzam replied at 22-8-2019 04:52 PM
hahahaha..mmg la- host NONA dgn abam pemalu. HABIS kena dominasi. Apa2 pun suka jugak less g ...

Hehe...tak apalah.lain pelakon lain pembawaan diri dorang..

Tp pandai dah Ben ni buat caption menggedik kat ig....Mira filzah Ker yg tunjuk ajar
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Rahsia0493 replied at 22-8-2019 05:33 PM
Haha yes ben memang berbakat...tapi kenapa dia pemalu sgt ea...rasanya dia kena sparring dengan or ...

Nak tengok Ben ganding dgn zahirah macwilson sblm kawen dgn aiman....agak2 mnjadi tak gandingan dorang
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 09:07 AM | Show all posts
ben starstruck dengan mira la..tu kadang feel tak berapa nak sampai tu
lari fokus
kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
perangka replied at 23-8-2019 09:07 AM
ben starstruck dengan mira la..tu kadang feel tak berapa nak sampai tu
lari fokus
kahkahkah

Aku pun rasa mcm Tu.....dupdap kot tgk migha dekat2
Ada part dia kejung dlm SD ni...scene dgn mira je kot.  
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:11 AM | Show all posts
lina21 replied at 23-8-2019 08:38 AM
Hehe...tak apalah.lain pelakon lain pembawaan diri dorang..

Tp pandai dah Ben ni buat caption m ...

eehh...ingat ben tu tak boleh nak menggedik atas kaki sendiri ke....he can laa....even more...now baru bagi lite2 je dulu....pun dah nak separuh pensan followers nya....
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
lina21 replied at 23-8-2019 08:22 AM
Kiut la plak scene mencari cinta putri dgn qash mlm tadi....nk spamlah nnt scene2 ni tepek kat sini: ...

Nak scene PILLOW TALK boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
jelitayu replied at 23-8-2019 10:11 AM
eehh...ingat ben tu tak boleh nak menggedik atas kaki sendiri ke....he can laa....even more...now  ...

Tahap gedik Ben dlm CCTV smlm tahap alien sangat...

wut..wut..wut ...

APA benda dak2 bbnu Komen byk sgt kat ig ben Tu...Aku tak kuasa nk scroll..haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074863s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list