Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2654
View
41
Reply

Ingatkan Sudah Keluar, Budak 2 Tahun Meninggal Kena Tinggal Dalam Kereta

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-7-2019 06:01 PM | Show all posts |Read mode
Dek kerana kecuaian, seorang kanak-kanak perempuan dua tahun ditemui mati selepas mangsa dibiarkan dalam kereta selama lebih kurang dua jam di Taman Sungai Raya dekat Langkawi Isnin lalu.


Kosmo! melaporkan mangsa ditemui dalam keadaan tertiarap dan tidak sedarkan diri di tempat duduk belakang kereta yang diparkir depan rumah datuknya sekitar jam 4 petang.


Menurut Ketua Polis Kedah, mangsa dipercayai tertidur ketika datuknya, 73 tahun menjemput kakak dan abang kepada kanak-kanak itu dari Sekolah Kebangsaan Jenis Tamil Ladang Sungai Raya.


Kredit foto: Kosmo!



Datuk serta kakak dan abang mangsa kemudian telah masuk ke dalam rumah dengan menganggap kanak-kanak itu telah keluar dari kereta, kata  Datuk Zainuddin Yaacob.


Ibu mangsa hanya menyedari kanak-kanak itu tiada di rumah dua jam sebelum dia mendapati mangsa sudah pun meninggal dunia di dalam kereta.


Laporan penuh bedah siasat mangsa belu diperoleh dan berdasarkan laporan awal, punca kematian mangsa berkemungkinan akibat strok haba, kata Zainuddin. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kes ni aku nak blame parents dia boleh? Bukan tanggungjawab atok dia nak jaga cucu. Penat la dulu jaga anak sendiri, ni cucu pun nak kena jaga
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
prizadane replied at 25-7-2019 06:10 PM
Kes ni aku nak blame parents dia boleh? Bukan tanggungjawab atok dia nak jaga cucu. Penat la dulu ja ...

Ofcourse sis , atok 73 tahun , i ni hari2 fetch anak dr sekolah akan ada different type of alarm, takut wei br mid 30s pun kdg2 terlupa teruksss

1130am reminder utk fetch anak balik 1230p just incase aku terlelap ke nap kat sofa
1pm reminder yg anak dah ada dgn aku
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
mudah-mudahan dijauhkan dari kita.pengajaran dia kat sini check anak kecil kat mana terutama lepas balik dari memana. tak pelik ke anak takde dalam rumah.?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Omg..lagikan konvoi muda mudi pun tertinggal kawan2. Inikan pula anak kecik

Kalau penat sangat kita akan terlupa anak
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan dulu ada kes yang similar ke? Tapi mak budak tu suruh anak dia yang lebih tua make sure adik masuk rumah. People just won't learn.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai kesian atuk nya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 07:12 PM | Show all posts
kesiannya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasihan atuk.

Tapi apa pun peringatan pada semua nak keluar kereta check lah. Ni bukan kapalterbang.

Im sure kena lock kereta kan. Aku kalau lock kereta test bukak pintu depan pintu belakang sure kita nampak barang tertinggal.

Apa pun kasihan atuk dan baby tu. Alfatihah.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 25-7-2019 06:30 PM
Ofcourse sis , atok 73 tahun , i ni hari2 fetch anak dr sekolah akan ada different type of alarm,  ...

Masa anak2 kecik dan bersekolah dulupun aku ada macam2 alarm ambik/hantar anak, sebab memang lupa selalu. Anak kecik dalam car seat, nak keluar pastikan pegang dan pimpin tangan dia. Barang2 kemudian baru ambik.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 07:41 PM | Show all posts
cuainya... aku tak bole terima macam mana budak tu boleh tertinggal dalam kereta tu...azabnya dia meninggal macam tu..aku ada anak sebaya budak tu... (T_T).....
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 07:41 PM | Show all posts
pasti atuknya diselubungi rasa bersalah..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
"Datuk serta kakak dan abang mangsa kemudian telah masuk ke dalam rumah dengan menganggap kanak-kanak itu telah keluar dari kereta, kataDatuk Zainuddin Yaacob.

Adoi budak baru umur 2 tahun camna kau assume boleh kluar kereta sendiri. Sah2 la kena assist
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti menangis nangis dia jerit kepanasan Ya Allah kesian sungguh dek cuai 2 jam baru sedar ank xde
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak dakwa atuk ke
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Weyy; knp xcheck dulu? Umur 2 tahun tu. Logik ka die blh kuo sendiri dari kete? Anak ak 2 tahun jugak wey
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 09:10 PM | Show all posts
Edited by dubuk at 25-7-2019 09:15 PM

anak ialah tanggungjawab ibu dan bapa melainkan ibu dan bapa sudah tidak waras / mati. hal telah berlaku dan membelenggu sepanjang hidup..

ada ke kucing lain minta kucing lain tolong jaga anak

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 09:12 PM | Show all posts
masa muda bela anak sudah tua bela cucu
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Atuk 73 tahun...mmg pelupa kot...sedangkan yg muda boleh terlupa apatah lagi yg tua
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian slm takziah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106669s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list