Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2661
View
41
Reply

Ingatkan Sudah Keluar, Budak 2 Tahun Meninggal Kena Tinggal Dalam Kereta

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Post time 25-7-2019 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti atuknya trauma. Semoga diberi ketenangan untuk keluarga ni.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 10:25 PM | Show all posts
munchkin replied at 25-7-2019 07:12 PM
Kasihan atuk.

Tapi apa pun peringatan pada semua nak keluar kereta check lah. Ni bukan kapalterb ...

Tak perlu untuk sedekah al-fatihah untuk simati, Memadai sekadar takziah (Condolence) ....Kerana mangsa non-muslim...Kerana dari bacaan ambo....ditulis "Sekolah Kebangsaan Jenis Tamil Ladang Sungai Raya" So...kebarangkalian adalah non-muslim...
Unless, I understood, wrongly....

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kene buat buku log keluar masuk kereta.
Kalu anak keluar suruh sign.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Still ada parents x ambil iktibar dr kejadian sblm2 ni...
Cian c atok dipersalahkan nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
lambada replied at 25-7-2019 10:25 PM
Tak perlu untuk sedekah al-fatihah untuk simati, Memadai sekadar takziah (Condolence) ....Kerana m ...

Tq lamb. I tak perasan pasal sekolah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 11:35 PM | Show all posts
siannya. kadang2 dalam kita berjaga2 , cuai juga. sapa tak sayang anak/cucu oi.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa umur kakak n abg nye ni? Harap bdk2 ni bukan dok ingat nak main game/phone sampai terlupa adik. Aku ada ank buah yg obses game. Kdg2 ktrg tk sedar pun dia keluar rumah sbb selalu sgt dia main game kt bilik atas. Buat hal sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 05:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Lelaki,
selalu lupa anak ada dalam kereta sehingga banyak kes bayi mati akibat heat dalam kereta, namun tak pernah lupa bila perempuan simpanannya dalam keretanya,

Lelaki,
selalu lupa memegang anak erat2 sehingga banyak kes anak jatuh escalator namun tak pernah lupa memegang erat perempuan simpanannya setiap kali naik escalator,

Lelaki,
selalu cuai tidak menutup pintu alasan keletihan bekerja sehingga ada kes anak keluar dan jatuh dari tingkat 9, namun tidak pernah cuai menutup pintu tiap kali bersama perempuan simpanannya,

Puisi diatas based on kisah yang lepas2, jadikan pedoman wahai kakak2, org lelaki mmg tak boleh jaga anak dgn cermat,

bilamana Mawar tak izin Maryam bermalam dgn Fizo sampai umur 4 tahun harap semua faham, Father don't have instinct like mother.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian atok.. mesti trauma
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 08:37 AM | Show all posts
Semoga keluarga mangsa tabah
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 08:50 AM | Show all posts
kesiannya baby n atok tu
tp mak nya pun buat atok org gaji ker
pas 2 jam bru sedar ank xde dlm rumah
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 09:47 AM | Show all posts
salam takziah
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 10:06 AM | Show all posts
ai anak 4 .. setiap pagi akan buat head count dulu .. lepas hantar masing masing ke sekolah dan nak pergi kerja.. buat lagi headcount..takut terlupa .. faktor umur juga .
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya. Mintak dijauhkan la penyakit lupa ni dari kita semua dan beringat2 la bila keluar masuk kereta, kira anak2 ada ke takde. Seriau pulak lupa2 anak kecik ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Parents sekadar Pandai memancut benih je...Beranak macam2 Tikus.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Takpe, anak boleh buat lagi, bini pun boleh dicari lagi.all the best
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2019 08:38 AM | Show all posts
kenapa sampai 2 jam baru mak boleh sedar anak takde
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2019 08:42 AM | Show all posts
tak bole brain la jenis yg menyusahkan mak bapak uruskan cucu2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2019 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin lepas ni kereta2 kat bumi malaysia ada alarm kalau terdapatnye manusia/haiwan duk dalam kereta lebih 10 minit
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2019 08:40 AM | Show all posts
Allah sedihnya....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.094325s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list