Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2006
View
30
Reply

[Tempatan] Pakatan¡¯s theory ¡°Stolen RM2.6 Billion¡± Proven Fake News After All

[Copy link]

Author: tobby       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-7-2019 05:11 PM | Show all posts |Read mode

Former Ambank relationship manager Joanna Yu Ging Ping says ¡®a lot of people¡¯ knew about the inflow of funds into Najib Razak¡¯s bank accounts.


Pakatan¡¯s theory  ¡°Stolen RM2.6 Billion¡± Proven Fake News After All


Lagi sekali Ambank mengaku derma drpd Saudi

Perbicaraan SRC hari ke 45, saksi ke -54, Joanna lagi sekali mengakui kemasukan duit derma/ donation/ gift masuk melalui akaun kerabat diraja Saudi, Prince Faisal bin Turki, akaun Kementerian Kewangan Arab Saudi, akaun Blackstone Asia Real Estate Partners.

Joanna kata, ramai yg tahu transaksi tersebut termasuk bahagian current account, termasuk bos-bos dan Bank Negara Malaysia

¡°A lot of people knew about this amount. The relevant department handling the current account, the bosses and Bank Negara Malaysia were in the know,¡± Joanna said.


LINK BERITA
https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2019/07/29/court-allows-questions-on-saudi-donation-deposited-into-najibs-accounts/?fbclid=IwAR3giM5O99IDPtwXsW_V7fjt_5T9d0Fyqew8jTDrkXSZKUAFyRRDysYMFmg
Single Polls, Total 50 Users voted
90.00% (45)
10.00% (5)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2019 05:14 PM | Show all posts
Pakatan Harapan has been spinning the ¡°RM2.6 billion was stolen from 1MDB¡± fake news for four years since 2015

President Bush used the ¡®Weapons of Mass Destruction¡¯ fake story to get the Americans to support him in his plan to destroy Iraq. Hitler used the ¡®Jews are the enemies of Germany¡¯ fake story to get the Germans to support him in his plan to destroy the Jews. And Tun Dr Mahathir used the ¡®RM2.6 billion was stolen from 1MDB¡¯ fake story to get the Malays to support him in his plan to destroy Umno.

Now we know all three fake stories were, as Azmin Ali would say, a ¡®nefarious plot¡¯ to fool the Americans, Germans and Malaysians.

The US paid a heavy price to finance the so-called ¡®War on Terror¡¯, trillions, in fact. And because of all that wasted money, China has now been able to overtake the US economically. Actually, the US Dollar is not worth much anymore if not for the fact that oil is quoted in US Dollars. If not, the US is finished.

Germany also suffered dearly because of Hitler¡¯s insanity. But then the Germans¡¯ stupidity was what caused it. When you support a mad man that is what happens. And only mad people will support a mad man. But then at least Germany¡¯s national car, Volkswagen, was not a disaster like Malaysia¡¯s national car. So, in that sense, Hitler was not entirely mad.

The most successful fake news ever is probably the ¡°RM2.6 billion was stolen from 1MDB¡± fake story. Pakatan Harapan went all out to plant this story into the heads of Malaysians and the majority, even those from Umno and Barisan Nasional, believed it.

I was not sure whether the story was true or not. But then I spoke to someone who had actually travelled to Saudi Arabia and had met the donor of that RM2.6 billion. The member of the Saudi Royal Family concerned showed this person the documents to prove that the transaction did exist.

This person who told me the story is a known Anwar Ibrahim supporter ¡ª at least at that time. I then told the PAS president about this episode and even revealed the identity of the person who has seen the documents and had told me about it ¡ª and Tok Guru Abdul Hadi Awang commented that the person concerned is an Anwar man.

A blogger needs to work based on whistle-blowers, deep throats, informers and ¡®flies on the wall¡¯. If not, how we do we get information (such as the story of Tan Sri Rashpal Singh having an affair with a married woman and making her pregnant)?

Bul gave me the fake news about Rosmah being at the scene of the crime the night Altantuya was murdered.


And you need to trust your sources.

Of course, sometimes you get fed fake news such as the one Nik Azmi Nik Salleh @ Bul gave me about Rosmah Mansor being at the scene of the crime the night Altantuya Shaariibuu was murdered.

Anyway, today Najib Tun Razak¡¯s SRC trial revealed that Bank Negara Malaysia, and many in AmBank as well, knew about the RM2.6 billion donation from the Saudis. In fact, not only was Bank Negara informed beforehand, but the Governor, Zeti Akhtar Aziz, approved the transaction.

So, there you have it. What I was told four years ago in 2015 is true after all. And Mahathir, as well as many in Pakatan Harapan, knew this. But they still used the ¡®RM2.6 billion was stolen from 1MDB¡¯ fake news to bring down Najib, Umno and Barisan Nasional, just like what President Bush and Hitler did.

And they continued this fake news orgy with the story that Malaysia is going bankrupt, Malaysia¡¯s debts are more than RM1 trillion, they seized RM1.1 billion worth of cash and valuables from the Pavilion Residences (and misplaced more than RM400 million, RM40 million in cash included), and so on.

Kalau tak bohong bukan Pakatan Harapan namanya. Itulah hakikat sebenarnya. Menipu siang-malam.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2019 05:18 PM | Show all posts
satu lagi fake news paling power zaman Porn Hub jadi pembangkang ialah FAKE NEWS 40,000 BANGLA VOTERS.  dah jadi kerajaan pun masih mengencing siang malam.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Jembut masuk benang ni, sah rm1b masuk akaun Najib. Cacai2 malu nak masuk yer?

https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1168509&extra=&mobile=2
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 05:49 PM | Show all posts
dah basah paler kena kencing pun masih x insaf dol gemok nih
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 06:15 PM | Show all posts
Tunggu perbicaraan 1 MDB.


Di harap zahid jadi saksi sebab dia pernah kata jumpa penderma tu.


Today, Yu said US$100 million was deposited in Najib¡¯s account in 2011, another US$375 million in 2012 and RM2.6 billion (US$681 million) in 2013.

She said the money came as a donation and gift from a member of the Saudi royal family, Faisal bin Turki, the Saudi Arabia Ministry of Finance and Blackstone Asia Real Estate Partners.

She said only US$620 million was returned via Tanore Finance Corp in August 2013
  Tapi kenapa dia pulang balik duit tu ke Tanore? Siapa kat Tanore tu?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa lah tu orang2 Fuckatan ni mmg bodoh and kaki hanching... yg semburit x yah ckp lah...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 30-7-2019 05:18 PM
satu lagi fake news paling power zaman Porn Hub jadi pembangkang ialah FAKE NEWS 40,000 BANGLA VOTER ...

Kan tobby. Dah jd gomen pun. Asal x tangkap bangla2 tu?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
kelana36 replied at 30-7-2019 06:15 PM
Tunggu perbicaraan 1 MDB.



Laporan forensik kes rogol Adun Tronoh DAP pun boleh padam mcm tu jer....zaman krjn semburit
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 08:35 PM | Show all posts
harizs replied at 30-7-2019 03:17 PM
Laporan forensik kes rogol Adun Tronoh DAP pun boleh padam mcm tu jer....zaman krjn semburit

Betul ker?
Jangan sembarang fitnah, ada yang dah kena report polis tau.




Polis Perak membuat laporan polis terhadap satu kenyataan oleh Ketua Wanita MCA Heng Seai Kie yang mendakwa polis telah hilang laporan forensik siasatan kes rogol exco kerajaan negeri Paul Yong.

Kenyataan yang disiarkan di laman Facebook "1Malaysia Tolak DAP" itu antara lain menyebut: "Bagaimana ia boleh hilang? Di mana tangan tersembunyi yang mengarahkan laporan itu dihilangkan?"

Ketua Polis Perak Razarudin Husain bagaimanapun berkata polis masih menunggu laporan forensik daripada Jabatan Kimia.

"Laporan itu tidak hilang," katanya kepada pemberita menerusi WhatsApp.

Dalam kenyataan terdahulu, Razarudin berkata dakwaan terhadap polis itu akan disiasat mengikut Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan Seksyen 500 Kanun Keseksaan.

Seksyen 233 akta itu berkenaan penyalahgunaan kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian yang membawa hukuman sehingga setahun penjara atau denda sehingga RM50,000 atau kedua-duanya sekali, manakala Seksyen 500 Kanun Keseksaan berkenaan fitnah jenayah yang membawa hukuman sehingga dua tahun penjara atau denda atau kedua-duanya sekali.

"Kenyataan tidak bertanggungjawab yang dimuat naik pemilik laman Facebook '1Malaysia Tolak DAP' ialah fitnah yang mampu mencabar integriti Polis Diraja Malaysia yang menyiasat perkara ini secara telus dan teliti," katanya.


Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 03:31 AM From the mobile phone | Show all posts
kelana36 replied at 30-7-2019 08:35 PM
Betul ker?
Jangan sembarang fitnah, ada yang dah kena report polis tau.


Dan dan x hilang katanya..leh caya ke kata2 dr pakatan hamceng ni
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 06:25 AM | Show all posts
harisbee replied at 30-7-2019 11:31 PM
Dan dan x hilang katanya..leh caya ke kata2 dr pakatan hamceng ni

At the first place, sapa yang kata hilang?

Dah berpuluh tahun duduk dalam B Najis, setiap kata kata yang keluar mesti berbau najis. Boleh percaya?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 07:08 AM | Show all posts
pakatan penipu @dodolgemok
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
kelana36 replied at 31-7-2019 06:25 AM
At the first place, sapa yang kata hilang?

Dah berpuluh tahun duduk dalam B Najis, setiap kata ...

Lagi dahsyat bn punya fitnah..ingat ni macam zaman bn ke..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 11:13 AM | Show all posts
Kesian.. kesian.. kesian..  
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 11:27 AM | Show all posts
harizs replied at 30-7-2019 03:17 PM
Laporan forensik kes rogol Adun Tronoh DAP pun boleh padam mcm tu jer....zaman krjn semburit

Back to my question.

Kenapa najib ¡®pulang¡¯ balik duit ¡®derma¡¯ dari pak arab tu ke Tanore Finance?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
kelana36 replied at 31-7-2019 11:27 AM
Back to my question.

Kenapa najib ¡®pulang¡¯ balik duit ¡®derma¡¯ dari pak arab tu ke Tanore Fi ...

Page propaganda PH ini kurang faham atau sengaja nak menipu.

Penghantar asli adalah Tanore.

Oleh itu, kena pulanglah balik kepada akaun penghantar yang sama.

Takkan tak faham makna "Return to sender"?

Mereka tak reti bezakan "dipulangkan" dengan "dihantar ke akaun yang lain"?

Wang itu bukan disimpan dalam poket saya untuk beli barang kemas atau beg tangan seperti dituduh oleh PH sekian lama ini.

Sehingga kini, mereka asyik tuduh saya menerima RM2.6b itu tapi PH tak pernah beritahu Rakyat bahawa wang itu telah dikembalikan - bukan disimpan atau digunakan oleh saya.

Wang yang masuk untuk 4 bulan sahaja ini juga asas kerajaan PH nak kenakan cukai RM1.69 bilion ke atas ini walaupin ini dana politik asing yang tak patut dicuka dan dikembalikan pada tahun cukai yang sama.i

Kenapa wang sebesar itu diperlukan masa itu? Kenapa ada di akaun saya hanay untuk 4 bulan sahaja sebelum dipulang balik?

Kenapa pulang balik?

Saya pernah jelaskan tahun lepas di sini:
https://www.facebook.com/najibrazak/posts/10155586360370952

Tolong beritahu page ini apa maksud "return to sender":
https://www.facebook.com/suararakyatpage/photos/a.199846193527239/1336918609819986/
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 01:53 PM | Show all posts
banyak sangat fitnah pakatan semua dah terdedah satu persatu

bodoh2 tarak otak tuk pikir je masih sanggup dikincing sama porn semburit main belakang ni

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sitiselangor replied at 31-7-2019 01:53 PM
banyak sangat fitnah pakatan semua dah terdedah satu persatu

bodoh2 tarak otak tuk pikir je masih ...

IQ mahacai ni "return to sender" pun mrk x tahu. Sama level dgn boss depa spm kelas belakang mat sabu
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala bodoh pornhub kesayangan melayu urban muka jawa
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088352s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list