Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3664
View
149
Reply

[Tempatan] Tulisan jawi itu 'perosak fabrik sosial' kecuali.... Bila kami nak duit daripada kamu.

[Copy link]

Author: tobby       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-8-2019 07:31 AM | Show all posts |Read mode
Tulisan jawi itu 'perosak fabrik sosial' kecuali....

Bila kami nak duit daripada kamu.

contohnya.....


















Single Polls, Total 72 Users voted
100.00% (72)
0.00% (0)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
apa kata mahacai bodohgemok haha
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Habis tu tulisan cina Freemason ni pelembut fabrik?

Cina ni satu bangsa yang di cop oleh satu penulis sebagai yakjuj
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku la ni sebelum beli barang aku google dulu... Hat sapa punya keluaran.. Buy bumiputera 1st.. Lps tu baru hat lain..

Aku bukan rasis.. Cuma aku buat balik mcm mana depa buat beli barang kaum depa keluar 1st..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 09:04 AM | Show all posts
Yang ni den setuju............
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 09:19 AM | Show all posts
kerana duit sanggup apa saja.... bihun cap muslimah la.  siap tulisan jawi
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 09:19 AM | Show all posts
jom join himpunan dong zhong isnin
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 3-8-2019 01:22 AM

i will never ever buy those. Depa ni letak nama melayu... dah tentu target is malay. Will never buy those. I stick to support product local and melayu. Yg ikut standard la. And.... kita pun satu letak bahasa melayu la. Make a standard. Melayu wording is on Top of all. Jawi tu ok je. But sengaja ni kata gitu. Jahat tau.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2019 09:28 AM | Show all posts
masa bulan puasa baru ni iklan-iklan papan board besar PRODUK KURMA guna tulisan jawi kat highway....rupa2nya syarikat cina. sanggup tu guna tulisan jawi SEBAB NAK DUIT DARI PENGGUNA ISLAM.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-8-2019 08:59 AM
Aku la ni sebelum beli barang aku google dulu... Hat sapa punya keluaran.. Buy bumiputera 1st.. Lps  ...

Aku ngaku racist jahhh.. asyik depa jahh duk ngata kita racist.. baik ngaku jahh.. ye betul kita racist dgn cina so whatt.. depa racist bole.. kita racist tak boleh.. puihh
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 3-8-2019 09:28 AM
masa bulan puasa baru ni iklan-iklan papan board besar PRODUK KURMA guna tulisan jawi kat highway... ...

Racist hanye utk kepentingan kaum depa jah.. bab bisnes mana moleh racist maaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 3-8-2019 10:09 AM
Aku ngaku racist jahhh.. asyik depa jahh duk ngata kita racist.. baik ngaku jahh.. ye betul kita r ...

Aku tak boleh rasis sgt.. Mama aku tu cina.. Hahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-8-2019 10:21 AM
Aku tak boleh rasis sgt.. Mama aku tu cina.. Hahahaha..

Oic hahahaha.. adoii.. aku opah cina.  Cina tak mo sbb suei pas tu bg mulayu.. mulayu bela ok jah aku tengok opah aku tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 3-8-2019 09:19 AM
kerana duit sanggup apa saja.... bihun cap muslimah la.  siap tulisan jawi

Bab duit semua ok.. hak hak hak
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 3-8-2019 10:24 AM
Oic hahahaha.. adoii.. aku opah cina.  Cina tak mo sbb suei pas tu bg mulayu.. mulayu bela ok jah  ...

Cina dulu2 mmg suka bagi anak depa melayu bela.. Melayu jaga elok.. Hahaha.. Kenyataan.. Dulu kalau anak perempuan cina jadi pilihan lelaki melayu.. Depa bangga tau
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-8-2019 10:21 AM
Aku tak boleh rasis sgt.. Mama aku tu cina.. Hahahaha..

kwn2 opis aku semua cina kekdahnya... dgn melayu plak just time solat jumaat je...

junior aku mmg rapat.. bab keje.. bab peribadi haha

yg rasis ni seme sbb parti politik.. terutama cina dap komunis... yg tak peduli sgt politik..  mmg ok je... mcm satu family...

politik la memecahkan kite.. dlm islam pun ckp bab kaum ni... ummah arab mcm
mana... tp melayu mahacai kutuk islam dulu.. kutuk agama islam supaya nak hebat dimata dap haha
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 3-8-2019 11:24 AM
kwn2 opis aku semua cina kekdahnya... dgn melayu plak just time solat jumaat je...

junior aku m ...

Kan.. Lawak.. Yg baik mmg baik.. Yg jadi problem taik politik.. Bagi aku kita ni dipisahkan oleh sekolah.. Kalau dari sekolah kita dah bersatu padu.. insyaallah kuat.. Sometimes aku terfikir.. Kita akan jadi perang saudara kalau terus dibiarkan mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 3-8-2019 08:39 AM
Habis tu tulisan cina Freemason ni pelembut fabrik?

Cina ni satu bangsa yang di cop oleh satu pe ...

Cina yakjuj tapi China dipuja dijunjung
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku heran napa Mulayu tak malu ngaku2 dan klaim tulisan Arab sebagai warisan depa. Afghan, Paki, Iran pun tak penah kata Jawi warisan depa
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-8-2019 10:29 AM
Cina dulu2 mmg suka bagi anak depa melayu bela.. Melayu jaga elok.. Hahaha.. Kenyataan.. Dulu kala ...

Cina dulu2 tak mau anak pompuan lar, tu pasal Mulayu kutip. Again ko tak tau what happen on the ground, sama macam ko bercerita pasal peneroka dulu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087896s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list