Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3698
View
149
Reply

[Tempatan] Tulisan jawi itu 'perosak fabrik sosial' kecuali.... Bila kami nak duit daripada kamu.

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-8-2019 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-8-2019 11:27 AM
Kan.. Lawak.. Yg baik mmg baik.. Yg jadi problem taik politik.. Bagi aku kita ni dipisahkan oleh s ...

Ko ni teori je lebih
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-8-2019 11:27 AM
Kan.. Lawak.. Yg baik mmg baik.. Yg jadi problem taik politik.. Bagi aku kita ni dipisahkan oleh s ...

yea sbb tu bahaya bg dap jd kuat.. sbb depa dok kacau menda2 sensitif terutama agama...,  yea mmg melayu tak amal sepenuhnya islam sebenar...

tp bkn alasan utk mahacai melayu bengap mcm dodolgemok dok kaitkan ngan islam sbb tu individu...., sdgkan ummah arab pun sendu...,perangai barbaric tak hilang... sbb tu islam start dr sana...  tp susah ckp ngan org jahil... sbb depa mana nak dgr fakta

fitnah tahu la haha

btw aku syukur jumpa cina baik2... klau nak p lunch pun tgk tmpt halal bagai... kdg2 aku tak follow sbb kesian depa kena ikut aku plak haha

org politik ni la yg punca bergaduh..  nak menang guna la isu kaum....
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 3-8-2019 11:38 AM
Ko ni teori je lebih

Kenyataan yg ang tak mau akui.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 3-8-2019 11:44 AM
yea sbb tu bahaya bg dap jd kuat.. sbb depa dok kacau menda2 sensitif terutama agama...,  yea mmg  ...

Dap mmg dari dulu main isu kaum.. Tapi si gemok mana akui.. Depa bukan tak tau sejarah.. Tapi x mo mengaku.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 3-8-2019 11:38 AM
Cina dulu2 tak mau anak pompuan lar, tu pasal Mulayu kutip. Again ko tak tau what happen on the gr ...

Ceh.. Mcm ang tau sangat.. Selak la kisah2..ang saja yg tau..sedangkan ang pun ke lautan hindi
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-8-2019 11:48 AM
Ceh.. Mcm ang tau sangat.. Selak la kisah2..ang saja yg tau..sedangkan ang pun ke lautan hindi

Sebab arwah acik aku dulu adalah pompuan cina adopted nih. Again aku becakap atas reality, bukan teori semata macam ang
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-8-2019 11:46 AM
Kenyataan yg ang tak mau akui.

The same to you. Denial ko kuat sekali, macam kes peneroka aritu
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 3-8-2019 11:53 AM
Sebab arwah acik aku dulu adalah pompuan cina adopted nih. Again aku becakap atas reality, bukan t ...

Realitinya sememangnya wanita cina zaman dulu bangga bila nikah dgn melayu.. Ang tu aunty saja.. Aku ni mak.. Lagi la aku tau realiti berbanding ang acah tau tapi sebenarnya tak.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 3-8-2019 11:54 AM
The same to you. Denial ko kuat sekali, macam kes peneroka aritu

Hari tu aku tanya ang kan.. Adakah semua peneroka dan anak peneroka pembunuh? Penagih dadah? Jual subsidi baja? Tapi ang tak menjawab kan?

Hanya kerana ang tau ahli keluarga ang jual baja subsidi yg felda bagi ang nak kata semua peneroka dan keluarga depa sama? Maknanya ang pun pemikiran katak bawah tempurung mcm chef one tu.

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-8-2019 11:55 AM
Realitinya sememangnya wanita cina zaman dulu bangga bila nikah dgn melayu.. Ang tu aunty saja.. A ...

Tadi ko kata cina suka bagi anak melayu bela, bila dah kantoi aku bagi fakta, ang pusing kata bangga nikah mulayu pulak ... Kah kah kah
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Bab duit semua pun sanggup. Jawi pun jawi lahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-8-2019 11:55 AM
Realitinya sememangnya wanita cina zaman dulu bangga bila nikah dgn melayu.. Ang tu aunty saja.. A ...

Tadi ko kata cina suka bagi anak melayu bela, bila dah kantoi aku bagi fakta, ang pusing kata cina bangga nikah mulayu pulak ... Kah kah kah
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 3-8-2019 11:59 AM
Bab duit semua pun sanggup. Jawi pun jawi lahhhh

Bab duit Umno sanggop songlap duit rakyat Melayu. Mana teruk?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-8-2019 11:57 AM
Hari tu aku tanya ang kan.. Adakah semua peneroka dan anak peneroka pembunuh? Penagih dadah? Jual  ...

spesis suka pukul rata... prejudis...
tgk la sisi positif.. mmg positif la jdnya....

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 3-8-2019 11:58 AM
Tadi ko kata cina suka bagi anak melayu bela, bila dah kantoi aku bagi fakta, ang pusing kata bang ...

Ang tak tau ka.. Anak cina perempuan zaman sebelum merdeka banyak dinikahkan dgn melayu.. Tu yg bukan dibesarkan oleh keluarga melayu.. Lain kali sebelum ang kata aku hanya teori dan pusing baca dulu catatan lama sis.. Bukan apa.. Dah malu kot.. Ang kantoi tak tau chola tu baru wujud 3 Masihi.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 3-8-2019 12:00 PM
Bab duit Umno sanggop songlap duit rakyat Melayu. Mana teruk?

parti che det skrg bkn umno ke? nak sembang psl perompak... buka hati n minda tu dulu...  yg masuk parti atuk jd suci....
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 3-8-2019 12:01 PM
spesis suka pukul rata... prejudis...
tgk la sisi positif.. mmg positif la jdnya....

Satu saja baik ttg pyro.. Bila indo mai kacau dia bantai.. Maknanya dia syg kat malaysia.. Dia nak tegur melayu tapi ayat tak betul.. Sebab tu org x suka dia.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-8-2019 12:01 PM
Ang tak tau ka.. Anak cina perempuan zaman sebelum merdeka banyak dinikahkan dgn melayu.. Tu yg bu ...

yg aku perasan cina ipoh n cina penang yg rasis... yg trg kelate mmg hilang identiti...

org melayu bkn nak suh depa jd melayu pun.... maksudnya berasimilasi dgn baik...

islam tak ajar tindas org pun... tp biasalah usaha burukkan islam... dgn zakir naik pun takut.... takleh terima hujah sgt
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-8-2019 12:02 PM
Satu saja baik ttg pyro.. Bila indo mai kacau dia bantai.. Maknanya dia syg kat malaysia.. Dia nak ...

yup.. bab tu aku suka haha
actually aku sekapal je die dulu.. dgn dodolgemok tu pun... tp sejak ph menang baru nmpk munafik gila dodol tu haha

bleh die p sokong che det haha
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 3-8-2019 12:08 PM
yup.. bab tu aku suka haha
actually aku sekapal je die dulu.. dgn dodolgemok tu pun... tp sejak p ...

Hahaha.. Dgn pyro mmg aku ada soft spot la.. Dulu aku bantai gak dia.. Lps baca komen dia kutuk indo.. Aku tanya direct kat dia.. Aku ingat dia mcm bugis.doom.. Dia komen sapa kata dia benci melayu.. Dia hanya tegur melayu lupa diri.. Jadi aku faham.. Dia sebenarnya syg melayu tapi teguran dia buat org meluat kat dia..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072725s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list