Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3696
View
149
Reply

[Tempatan] Tulisan jawi itu 'perosak fabrik sosial' kecuali.... Bila kami nak duit daripada kamu.

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-8-2019 09:36 PM | Show all posts
c===8 replied at 3-8-2019 07:43 PM
Gua dulu ingat teh chap masjid tu org islam punya

seriously??? ini bukan keluaran syarikat muslim ke?

laaa i ingat mati mati Muslim products sebab ada guna exploit elemen masjid tu

wow


Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 3-8-2019 08:43 PM
kamu mengata mahathir kan?

Sapa pun yg Umno
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 3-8-2019 09:36 PM
seriously??? ini bukan keluaran syarikat muslim ke?

laaa i ingat mati mati Muslim products seba ...

I hope u never thought Ahmad Tea tu moslem owned ya
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:14 PM | Show all posts
pyropura replied at 3-8-2019 11:09 PM
I hope u never thought Ahmad Tea tu moslem owned ya

i  tak sangka ade juga yg exploit elemen agama Islam untul lariskan market share dalam kalangan consumer ...
kalau kes kes lain dituduh dilabel penunggang agama , tapi  dalam kes ni  menarik ye

kat sini tulisan jawi okay pulak ?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:16 PM | Show all posts
pyropura replied at 3-8-2019 11:09 PM
I hope u never thought Ahmad Tea tu moslem owned ya

https://www.whittard.co.uk/tea/tea-type/black-tea/margarets-hope-first-flush-darjeeling-loose-tea-MSTR342790.html

yes?

Ahmad tea pernah nampak ,  yg breakfast tu okay jugak i think my friend bawa
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia lupa kot, ini Malaysia bukan China. Even orang Cina di China pun taknak Cina macam dia.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku setuju sgt
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
setuju dgn tajuk thread nih.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Bihun chap masjid pun cinaprut punya
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Zeatyisaac replied at 3-8-2019 11:22 PM
Dia lupa kot, ini Malaysia bukan China. Even orang Cina di China pun taknak Cina macam dia.

Dan jangan lupa juga ini bukan tanah arob
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 3-8-2019 11:14 PM
i  tak sangka ade juga yg exploit elemen agama Islam untul lariskan market share dalam kalangan co ...

Penunggang agama mende pulak bila business nak tarik pelanggan?? Lu pun sama foolish macam TT ka dengan bandingkan  marketing style dengan pelajaran khat kaa??? Doiii
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 4-8-2019 12:04 AM
Penunggang agama mende pulak bila business nak tarik pelanggan?? Lu pun sama foolish macam TT ka d ...

ko mmg buta mata n hati la...
menda mudah gitu pun tak faham

jawi tu tak jd mslh nak menipu acah2 kluaran muslim..., tu point die...

ko takyah nak backup sgt la... menda dah final.. n mmg org melayu benci dap...

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pyropura at 4-8-2019 01:18 AM
dino replied at 4-8-2019 12:31 AM
ko mmg buta mata n hati la...
menda mudah gitu pun tak faham



Takkan melayu tak dapat bezakan co cina n melayu. Ke ko pikir mekayu tu bodoh? Ko kira dah hina keintelektualan melayu nih
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
mmg setuju.bila tgk jer ada jawi rasa selamat nk beli
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 3-8-2019 09:36 PM
seriously??? ini bukan keluaran syarikat muslim ke?

laaa i ingat mati mati Muslim products seba ...

Anda sepertinya sangat bodoh, sorry for that word, sebab di era teknologi maklumat ini anda gagal dapatkan maklumat se simple itu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 03:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Bab nak duit melayu baru kalut nak tulis jawi
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 04:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 3-8-2019 10:09 AM
Aku ngaku racist jahhh.. asyik depa jahh duk ngata kita racist.. baik ngaku jahh.. ye betul kita r ...

Sama la. Mmpus pi la. Dpn dioarang mmg aku baik. Belakang mmg aku benci. Klau ada penghapusan etnik mcm rohingya tu lg bagus. Dlu aku ok, skg jd racist sbb nmpk kebnagkitan komunis
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 06:14 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 4-8-2019 06:17 AM
pyropura replied at 4-8-2019 01:21 AM
Anda sepertinya sangat bodoh, sorry for that word, sebab di era teknologi maklumat ini anda gagal  ...

oh anda selalu menggunakan frasa penunggang agama, tapi kali ni saya lihat anda amat amat cuba divert from topic utama thread ini

guna tulisan jawi
guna lambang berkaitan rumah ibadat  ibadat kaum melayu

dan tujuan akhir = duit

so, anda tahu kan kat forum ni gang liberal anda pantang ade kes kes yg orang islam salah laku  dituduh penunggang agama

kali ini kenapa situasi yg paling paling ketara atau obvious  nda cuba mengelak dari frasa itu yg mana ia berkaitan subject matter tajuk thread?

satu entiti yg guna lambang dan tulisan jawi , lambang masjid
Nigel - tak payah lah  back ups , nampak sangat you are struggling habis habis PA orang.  hahaha

dan tujuan akhir keuntungan , kan?





Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 4-8-2019 01:17 AM
Takkan melayu tak dapat bezakan co cina n melayu. Ke ko pikir mekayu tu bodoh? Ko kira dah hina  ...

amenda ko merepek.. takyah nak konar baring le... be realistik
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 06:51 AM From the mobile phone | Show all posts
sah2 tulis brand cap masjid dgn tulisan jawi bagai.... nak expect org melayu buat kajian tempatan? acah2 intelek nak tahu kluaran muslim atau tak?

alahai cerdiknya nak backup...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076674s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list