Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
84034
View
2030
Reply

[Tempatan] Remaja dari London hilng di seremban.

 Close [Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-8-2019 05:05 AM | Show all posts |Read mode
Remaja dari London hilang di SerembanFMT Reporters -

August 4, 2019 11:53 PM





Nora Quoirin yang berusia 15 tahun bercuti dengan ibu bapanya di Malaysia. (Gambar Facebook)



PETALING JAYA: Seorang remaja dari London yang mempunyai masalah pembelajaran dilaporkan hilang ketika bercuti di Negeri Sembilan.


Menurut laporan BBC, Nora Quoirin, 15, hilang kira-kira 6.30 pagi ketika tinggal di sebuah hotel di Seremban.

Apabila ibu bapanya bangun pada pagi Ahad, mereka dapati beliau hilang dan tingkap bilik hotelnya terbuka, laporan portal berita itu.


Polis dikatakan sedang mencari Nora menggunakan khidmat anjing pengesan.


Seorang rakan keluarga itu yang bekerja dengan BBC di Ireland Utara menyifatkan kehilangan Nora sebagai ganjil.

Remaja itu tiba di Malaysia bersama ibu bapanya pada Sabtu lalu untuk percutian selama 2 minggu.


Ibu Nora, Meabh berasal dari Belfast dan bapanya ialah orang Perancis.

Beliau difahamkan melancong menggunakan pasport Ireland. Persatuan Wartawan UK melaporkan keluarga itu pernah tinggal di London beberapa tahun.




https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2019/08/04/remaja-dari-london-hilang-di-seremban/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 06:01 AM | Show all posts
mungkin dia pergi salon untuk trim rambut dia..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 06:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Tfk pic tu iols xpecaya tu budaknya..huhu..
Harap dpt jumpa cepat..
Ada berkenalan dgn zantan mesia ke dek?
Ke zantan mesia culik adek ni?
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Keluar ikut tingkap ke? Agaknya dorang tinggal di hotel bajet ni yang tak berapa nak tinggi.. Tu sebab boleh keluar ikut tingkap...

Dia dikira OKU lah kan sebab ada masalah pembelajaran...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 07:22 AM | Show all posts
imransulaiman replied at 4-8-2019 02:58 PM
Keluar ikut tingkap ke? Agaknya dorang tinggal di hotel bajet ni yang tak berapa nak tinggi.. Tu seb ...

Dia orang tinggal di dusun resort di seremban.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 07:26 AM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 4-8-2019 03:46 PM
FOTHER-MUCKER replied at 4-8-2019 03:22 PM
Dia orang tinggal di dusun resort di seremban.

MISSING MYSTERY Irish girl, 15, vanishes on family holiday to Malaysia as parents find hotel room empty and window open in morning
  • Nicola Stow

  • 4 Aug 2019, 22:00
  • Updated: 4 Aug 2019, 22:44

AN Irish teenage girl has gone missing during a family holiday to Malaysia, with her parents waking to find the window open and her hotel room empty.
Police are using sniffer dogs to search for Nora Quoirin, 15, who has learning difficulties.
[backcolor=rgba(57, 62, 63, 0.8)][size=1.8]6


Nora Quoirin, 15, who has reportedly gone missing while on holiday in Malaysia

Family picture shows Nora Quoirin, right, with mum Meabh
The teen arrived in the country with her mum, dad and two siblings on Saturday for a two-week "trip of a lifetime".
They checked into The Dusun resort in Serembam, on the edge of rainforest near Kuala Lumpur and saw Nora off to bed that evening.


But when her parents woke up this morning, they went to their daughter's room and found her missing, according to family friend Catherine Cook.
She told the BBC: "They had just arrived - it was going to be a trip of a lifetime.
"They checked into their hotel, the Dusun - it looked beautiful with little cottages and an infinity pool.
"They went to bed, but this morning Nora was not in her room and the window was open."
gas station open near me prices

Catherine said that the girl's parents were "frantic".
According to reports, Nora, who has learning difficulties, is estimated to have been missing for 14 hours.
The Dusun is a 12-acre orchard resort next to the Berembun Forest Reserve, 4,000 acres of protected virgin forest rising to 3,900 feet.
According to the resort's website, the forest reserve has wild boar, deer, giant millipedes, monkeys and leeches.
The BBC said that Malaysian police are using sniffer dogs in their search.
Nora, whose mother Meabh is originally from Belfast and whose father is French, is understood to have been travelling on an Irish passport.
The family are believed to have been living in London for several years.
[backcolor=rgba(57, 62, 63, 0.8)][size=1.8]6

'OUT OF CHARACTER'
Catherine said: "It's out of character for Nora to go wandering off.
"I'm a mother and I burst into tears just hearing this story.
"I cannot imagine the hell that they are living right now. I just ask for anyone who can help them to do so as soon as possible.
"To my knowledge the French government and the Irish government are helping them and it would be great if other agencies or governments worldwide could support them."
Nora's concerned relations including her aunt, Irish flautist Aisling Agnew, have been alerting people on social media about Nora's disappearance, explaining that she "is 15 with special needs".
The Star in Malaysia said that Supt Mohamad Nor Marzukee Besar confirmed that police had received a report of a missing 15-year-old at a resort in Pantai Hills.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 07:44 AM | Show all posts
Alahai. kesiannya. semoga beliau cepat dijumpai.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Sian anak ni.. risau masuk jauh ke dalam hutan ..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 08:10 AM | Show all posts
dusun resort ni dlm.hutan kan? harap tak masuk jauh dlm.hutan
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
tetibe seremban mendonia smpi ke britain sana
adakah sheols terjmpe any makhluk di tingkap lantas terus kuar tingkap utk mengikuti makhluk tersebut
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 08:17 AM | Show all posts
Alahaii, macam mana boleh hilang. Anak dia jenis curious kot.

Semoga ditemui dengan selamat.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Peliknya. Bapak dia secret agent ke
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga adik dpt ditemui dgn slamat
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Birahnya ko dekkkk..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Masih gelap time dia keluar tu. Mana lah dia pergi. Semoga jumpa dengan selamat.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 08:57 AM | Show all posts
"To my knowledge the French government and the Irish government are helping them and it would be great if other agencies or governments worldwide could support them."


mane polis malaysia???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 09:04 AM | Show all posts

kan dia ada masalah mental disability.
Bukan suka suka nak lari ikut gang basikal lajak lah!
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 09:04 AM | Show all posts

unit k9, unit csi semua dh di kerah di sana sis. newspaper tu dari luar negara. segala pasal malaysia pasti buruk. kalau nak ikutkan malaysia ni diam2 ubi berisi, contoh terrorist lari dari penjara singapore, malaysia dapat tangkap. penembak pegawai bank polis dapat tangkap kt jeti. malaysia banyak kekurangan tapi tak bermaksud pegawai polis or enforcement kita cap ayam.

apa kaka nak sampaikan newspaper orang putih bukan semua boleh percaya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap jumpa
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 5-8-2019 09:04 AM
kan dia ada masalah mental disability.
Bukan suka suka nak lari ikut gang basikal lajak lah!:lol ...

I teringat ayat sis changa bila ada kes mcm ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.596021s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list