Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
6447
View
72
Reply

Alif Syukri Hati Kering - Berduet Lagi Dengan Lucinta Luna

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-8-2019 11:20 AM | Show all posts |Read mode
Usahawan kosmetik terkenal, Abang Terlajak Laris Dato' Sri Alif Syukri Kamarzaman nampaknya tidak serik dengan kecaman dan pandangan orang sekeliling kerana bakal merakam lagu duet bersama Lucinta Luna tidak lama lagi.


   
  Kredit Foto - Instagram Aliff Syukri & Lucinta Luna




Beliau telah berkongsi berita itu di instagramnya bahawa kini beliau sedang menjalani proses latihan vokal bersama Lucinta Luna. Lagu yang bakal dirakam berjudul "Cowok Baru".




  

  
Tindakan Aliff hebat diperkatakan netizen yang nyata mengecam tindakan beliau. Ini kerana netizen beranggapan Aliff seolah-olah mempromosi golongan transgender kerana bekerjasama dengan Lucinta sekali lagi. Netizen turut mengatakan suara kedua mereka sama sahaja kerana keduanya adalah lelaki.











Instagram Aliff Syukri



Sebelum ini, Aliff pernah berduet dengan Lucinta Luna dengan lagu berjudul Bobo Di Mana dan mendapat kecaman hebat netizen dan tokoh agama di Malaysia. Apapun tahniah Aliff Syukri yang tidak pernah mengenal erti putus asa. Selamat maju jaya. - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-8-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada orang kisah ke dia nak buat lagu pun...nantikan episod rempanan toklip bila dicerca netizen..huhuhu...nexxxttt!
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah takder penyanyi wanita asli nak dijadikan penyanyi duet ker, Toklip..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 11:37 AM | Show all posts
muka pasangan duet dia mcm a aida hahahaha..
syok betul duit byk ni kan, boleh buat mcm2.. persetankan netizen gitchew hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Handsome nya Lucinda.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 11:42 AM | Show all posts
Gumball replied at 5-8-2019 11:35 AM
Dah takder penyanyi wanita asli nak dijadikan penyanyi duet ker, Toklip..

memahami gitu kan...
konsep bantu kawan2 uoolllssss....
senang nak bina chemistry gitu kan.....

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka hati la tok lip tak habis habis nak cheap publisiti
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunggulah kehadiran watak isteri and ibu yachhhh
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Setiap minggu mmg akan ada isu baru kan.. marketing punya style..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
So alif ni top ke bottom? Ke jenis malam2 jadi drag queen. Macam sesuatu je.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:23 PM | Show all posts
duet jelah. sedangkan eM Kay pun duet dgn ShYapi3, inikan pulak kau alep.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Hakak lbh tertunggu citer pebenda yg bakal di up minggu depan utk  "cuci dosa"

(pelakon2 pembantu sila stenbai)
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Sian isteri die... Tebalkan muka...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:44 PM | Show all posts
Speechless kalau dengan dia ni...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:45 PM | Show all posts
Nham22 replied at 5-8-2019 12:37 PM
Sian isteri die... Tebalkan muka...

Kannn... Kesian terpaksa tebalkan muka dek kerana perangai suami cenggitu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2019 12:47 PM | Show all posts
teddykuning86 replied at 5-8-2019 12:45 PM
Kannn... Kesian terpaksa tebalkan muka dek kerana perangai suami cenggitu...

Aliff Syukri bgtau mmg wife dia tak bagi ..tapi dia ni buat jugak..mmm gempa bumi kan  ( kebetulan )
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:51 PM | Show all posts
menyampahhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:55 PM | Show all posts
memang suka nau2 buat benda2 untuk mengupas bawang.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 01:15 PM | Show all posts
Edited by ketambangkang at 5-8-2019 04:26 PM

satgi kuar la statement "saya dh penat..ape yg korang nak sy buat sbnrnye..kenapa dislike vc ni kat youtube, sy sedih"

dan netizen pon berbondong2 ke channel youtube beliau..berjaya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiolzs harap takde yang gatai tangan jari etc nak g click tgk video dia tuh. Korang dislike ler byk mana pun tp once dah viewed,utube cuma kira viewings tu je..tetap masyuk duit dia dpt..jgn jd bawang rangers y bodoh naa..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list