Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51487
View
1494
Reply

[Tempatan] Kenapa la tak bincang elok-elok... (siapa sebenar pembuli?), UPDATED : #1454 bicara bermula

[Copy link]

Author: Syd    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-8-2019 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 11-8-2019 06:41 AM
takde hancur ke apa.
elok je tu org angkat.


Mmg x hancur, dan ikut laporan pun mangsa mati en route to hospital
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Ketuanan Axia... Mendapat lah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Gaduh dengan cina, yang mati Melayu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Motip masing2 cde kesabaran?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 08:10 AM | Show all posts
akusukaq replied at 11-8-2019 07:37 AM
dah bunuh orang tak kan nak lepas.bagi lah apa2 alasan sekali pun.kita bunuh orang masuk rompak ruma ...

BYk je bunuh orang leh lepas.
CIna langgar budak basikal....
Pukul BOMBA dalam riot.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
pokaibanktokyo replied at 11-8-2019 07:24 AM
Sebelum itu m1 langgar belakang m2. Spesies lembik minda pula lemah. Baran lebih. Masuk lokap berh ...

Dari report i baca atas tu mangsa yg mati yg hampir langgar cina tu lepas keluar tol... Bukan cina tu yang nak langgar.. Lepastu masing2 dok provoke dan ego last2 jadi arwah la sorang
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
M2 yg melayu kan.....dia amik kayu n pukul m1 kan....kalau ikut report yg i baca i faham mcm tu....hrp ada penyelesaian yg terbaik....tggu info yg lg sahih....
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
X kira apa bangsa pun klu atas jln masing2 panas baran.. Klu ni melayu kena esok lusa cina plak yg mati... Tu smua bakal jd issue berbangkit..
Masing2 atas jln blh bw besabar dak...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga keadilan dapat ditegakkan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila dah sorang jadi mayat, mmg yang hidup tu la salah...iols tak pernah lagi nak accident tapi mmg sekarang kalau gaduh kat jalan kena tunjuk middle finger ke? Disebabkan ego, terus jadi arwah..patutnya dua2 mati baru la cash
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini ke yg melanggar atau dia tolong?
Screenshot_20190811-082834.png

Bangsa ni memang suka buat jari tengah. Memang takda adap! Moga yg melanggar mangsa sampai meninggal ni kena hukuman setimpal sebab dia yg gatal provok mangsa dengan jari tengah. Kau dah salah. Terima jelah. Angkat tangan untuk minta maaf bukan tunjuk jari tengah. Tu pun susah nak buat ke?

Gambar dari : https://www.malaysia-today.net/2019/08/11/brutal-murder-on-the-north-south-highway/
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
ni cina dap berasal dr penang..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Dewa19XKangen replied at 11-8-2019 05:42 AM
menang kat cina babi la jawab dia.. melayu kan sampah dalam undang undang polisi dan mahkamah malaya ...

tambah acah2 ade kuasa skrg... kereta polis pun depa nak tahan...

tp ade melayu babi tonyok yg gigih backup puak2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 11-8-2019 06:39 AM
sape yang provoke sape?
tengok report tu.

tak kira sapa provoke.. klau dah libatkan nyawa...  kasi penampar pun bleh jd kes polis.. apa lg bunuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2019 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Syd at 11-8-2019 08:54 AM
sehirkedi replied at 11-8-2019 08:33 AM
Ini ke yg melanggar atau dia tolong?





dia ajuk jari tgh yg si mati tunjuk kat dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2019 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 11-8-2019 08:21 AM
Dari report i baca atas tu mangsa yg mati yg hampir langgar cina tu lepas keluar tol... Bukan cina ...

dia melayu.
dia bangsa beradab dan mulia.

motip cakap dia mcm perangai cina DAP Penang?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 11-8-2019 08:43 AM
tambah acah2 ade kuasa skrg... kereta polis pun depa nak tahan...

tp ade melayu babi tonyok yg  ...

itu spesis melayu yg mentedarah babi kut.tu yg sokong puak pemakan babi.tak de beza dorang ni puak jinjang sbb dah sekandang dgn babi
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dekat tempat aku, cina suka tukar lorong atau masuk lorong tak bagi signal, main masuk je.. hari tu ada sorang kena langgar. Macam biasa, terlepas cina tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
melayu yg gigeh bela puak jinjang pembunuh ni memang spesis sekandang dgn babi.hina dina nya tiada maruah diri
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 09:09 AM | Show all posts
miszclassique replied at 11-8-2019 12:21 AM
Dari report i baca atas tu mangsa yg mati yg hampir langgar cina tu lepas keluar tol... Bukan cina ...

Itu cuma cerita suspek. Kita tak tau siapa hampir langgar, siapa tunjuk isyarat lucah itu semua. Yang pasti adalah dia langgar belakang mangsa kemudian serang mangsa. Kemudian mangsa ketuk kereta dia dengan baseball bat. Kemudian dia tindih mangsa dengan kereta
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072272s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list