Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51751
View
1495
Reply

[Tempatan] Kenapa la tak bincang elok-elok... (siapa sebenar pembuli?), UPDATED : #1454 bicara bermula

[Copy link]

Author: Syd    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-8-2019 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg wat report tu cina ke atau saksi.. Klu cina tu mungkin x bp tempat kejadiannye sbb yg mati tu X leh defend diri
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 11-8-2019 08:46 AM
dia ajuk jari tgh yg si mati tunjuk kat dia

Tersalah faham bace repot baca balik baru faham. Iols tak percaya yg mangsa buat sampai macamtu. Sekarang dia dah arwah, si pembunuh ni boleh spin cerita macam2. Muka dia dalam gambar langsung tak macam takda rasa bersalah. Katakan dia panik, lalu terlanggar mangsa. Sudah pastilah muka panik, kaku atau cuak. Ni tak mukanya seperti samseng yg tunjuk lagak dia dah menang. Minta ada saksi yg tampil untuk heret si pembunuh ke penjara! Sedih mengenangkan perasaan isteri dan keluarga mangsa..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 09:46 AM | Show all posts



... comel kacak orang nya .. nampak soft jer ...... nampak macam budak baik ... :-(
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada org update status kat fb dia nampak lelaki hentak kereta pakai baseball batt Bila dia pandang cermin belakang laki tu dah kena lenyek. So?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 11-8-2019 09:46 AM
... comel kacak orang nya .. nampak soft jer ...... nampak macam budak baik ... :-(

Kalau ko bukan Syarifah jangan harap la jadi calon menantu.

Elok Pon spesis ni bergaduh dengan Cina. Sesama racist.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana Ada cina langgar, melayu Tu yg langgar diri sendiri puuuunnnnnn hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Kan tak pasal2 dah kes 302. Kat jalan raya memang banyak manusia tunjuk lagak, ada tu kita dah drive hati2 tapi dia pulak makan jalan kita. Innalillahh.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
E64D9B79-BE56-426D-86BA-0A608F146E69.png
Boleh tahan kendu arwah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:11 AM | Show all posts
Kurex replied at 11-8-2019 09:00 AM
Kalau dekat tempat aku, cina suka tukar lorong atau masuk lorong tak bagi signal, main masuk je.. ha ...

tempat akak yg jenis2 muda tak reti bagi signal

jenis2 yg tua lak, bawak slow kt lane kanan tambah hazab main henpon... bila akak hon, buat muka lak
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:12 AM | Show all posts


serius akak rasa sedih dan terkilan bila baca news ni semalam

dah kenapa si apek celaka tu pergi buat sampai ke tahap macam tu? insurance ada, claim je lah, nape sampai nak berbalun pukul bagai?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Voyagers replied at 11-8-2019 09:40 AM

Nampak muka cam baik jah.. semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2019 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
posting ummah
IMG-20190811-WA0215.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
harap keluarga si mati buat report segera dari pihak ketiga
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 11-8-2019 10:32 AM
sehirkedi replied at 11-8-2019 09:39 AM
Tersalah faham bace repot baca balik baru faham. Iols tak percaya yg mangsa buat sampai macamtu. S ...


Ada racial slur kot
melayu Shah Alam jarang gila babi masa memandu. Tak pernah dengar orang hon kat jalan
But cina seri kembangan memang keras kepala, racist, baran. Jenis buat apa saja nak naik jawatan. Itu pasal kot Balakong kena PRU kecil terus

Cina ni langgar mungkin sebab marah, bukan takut
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 11-8-2019 09:46 AM
... comel kacak orang nya .. nampak soft jer ...... nampak macam budak baik ... :-(

Plis la akak yang dah tua banyak pengalaman hidop pon takkan masih biar rupa mengelabui mata akak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 11-8-2019 10:14 AM
posting ummah

Aruah hentam keta apek dengan baseball bat, apek langgar aruah, terlebih langgar pula sampai mati? Seswai la huntok manusia2 EQ tarak. Sorang mati. Sorang bakal charged bunoh dengan/tanpa niat.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
sehirkedi replied at 11-8-2019 09:39 AM
Tersalah faham bace repot baca balik baru faham. Iols tak percaya yg mangsa buat sampai macamtu. S ...

Dah hada saksi hapdet kat FB.

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 11-8-2019 10:32 AM
immaryjane replied at 11-8-2019 10:07 AM
Boleh tahan kendu arwah.


Dan tengok rupa, gaya bergambar dari picture sebelah kiri terutamanya pon boleh tahu aruah tidak la seinesen yang disangka. Ntah2 gay LGBTQR. Kecewa akak2 yang kelabu mata tengok rupa luaran terus kata aruah soft budaknya la, baik budaknya la. Nabil Mahir pun rupa luaran baik ja tapi rupa-rupanya pasangan abusive toksik.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 11-8-2019 10:22 AM
Ada racial slur kot
melayu Shah Alam jarang gila babi masa memandu. Tak pernah dengar orang hon ...

Melayu ke pon aruah tu? If lehat muka ja, lansung takda darah Melayu akak nampak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078667s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list