Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51756
View
1495
Reply

[Tempatan] Kenapa la tak bincang elok-elok... (siapa sebenar pembuli?), UPDATED : #1454 bicara bermula

[Copy link]

Author: Syd    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 11-8-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2019 10:30 AM
Dan tengok rupa, gaya bergambar dari picture sebelah kiri terutamanya pon boleh tahu aruah tidak ...

sado takde hotak
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuba bawa bersabar. Semua org stress jalan jem semalam. Gaduh2 dapat apa? Tak pasal-pasal meninggal. Aruah tu pun siap ada kayu besbol dalam bonet? Hadoiiii...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2019 10:30 AM
Dan tengok rupa, gaya bergambar dari picture sebelah kiri terutamanya pon boleh tahu aruah tidak ...

Ank sorg chuolsss. Baby lg. Baru kahwin last year.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 11-8-2019 10:36 AM
sado takde hotak

So selayaknya la kan jika susah karna tindakan sundri? Cash.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 11-8-2019 10:39 AM
immaryjane replied at 11-8-2019 10:36 AM
Ank sorg chuolsss. Baby lg. Baru kahwin last year.


Setahu akak, ramai gay lgbtqr aman damai ja bernikoh beranak pinak but masih tegar menyemburit blakang bini seperti tiada lain tiada bukan Anwar Ibrahim dan Azmin Ali.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
oni313 replied at 11-8-2019 10:11 AM
tempat akak yg jenis2 muda tak reti bagi signal

jenis2 yg tua lak, bawak slow kt lane kanan tam ...

Yg main phone tu memang cilaka!!!!
Lampu dah merah boleh pulak dia tak jalan.
Hari tu aku nampak, cina ni baca buku masa drive. Lagi la siallll!!! Dah la jalan tengah sibuk. Takpe, dorang mesti terlepas. Cam sial
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 11-8-2019 10:39 AM
Gaya komunis bersahaja gitu. Bak mai keluar gambar cina ni berjimba  ada plak ummah yang judge g ...

Ngkorang ni pon, bila keturunan Ereb Cina (berstatus Melayu) terkorban, terus emosi sokong Melayu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 11-8-2019 10:14 AM
posting ummah

Die dah delete posting die. Takut la tu kene pggl jd saksi pembunuhan. Update status sbb nk viral je ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2019 10:35 AM
Melayu ke pon aruah tu? If lehat muka ja, lansung takda darah Melayu akak nampak.

Akak nampak macamtu ke belom tengok gambaq cina tu berjimba plak. Screenshot sikit pandangan politik dia baru tau racist ke tak

Yang saya nampak budak melayu ni educated, biasa oversea grad pakai camtu. Buh gambar biar swag

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 11-8-2019 07:37 AM
dah bunuh orang tak kan nak lepas.bagi lah apa2 alasan sekali pun.kita bunuh orang masuk rompak ruma ...

Ko tau sp peguam negara skang? Ada je kes org kena bunuh tp x ada apa2 tindakan ke atas pembunuh. Jd aku rasa kes ni pun x akan kemana pgnya.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2019 10:27 AM
Aruah hentam keta apek dengan baseball bat, apek langgar aruah, terlebih langgar pula sampai mati? ...

Akak rasa patut ke kalau marah sgt pun sampai bunuh org?  Akak sbg cikgu akak tak patut cakap mcm tu since cikgu ni kan berhadapan ngan manusia, at least akak mesti ada rs empati,bkn cikgu hjg bln cucuk duit gaji je
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2019 10:41 AM
Ngkorang ni pon, bila keturunan Ereb Cina (berstatus Melayu) terkorban, terus emosi sokong Melayu. ...

Maybe tapi tapi takde bukti physical assault kat cina kecuali he's mentally twisted it

Ape barang dapat middle finger gi kejar pulak. Tak ke pelik tu nak mengajar punya pasal
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2019 10:30 AM
Dan tengok rupa, gaya bergambar dari picture sebelah kiri terutamanya pon boleh tahu aruah tidak ...

Orang tu dah arwah dah kak.  Ni siap fitnah ummah lgbtq la ape la.  Pastu melalut ke relationship toxic la ape la. Akak kalau ada masalah ngan laki pegi la buat thread kt kt bod masalah rumahtangga tu, takyah nk acah2 unpopular opinion kt thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:52 AM | Show all posts
sehirkedi replied at 11-8-2019 08:33 AM
Ini ke yg melanggar atau dia tolong?

Kalau tak silap dalam video tu, dia tengah explain kat Pakcik Baju Biru yang si mati tunjuk jari tengah kat dia.  Baca laporan polis tu.  Pandai betul siapa yang screenshot nak tukar cerita.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah..

Harap kes ni selesai dgn seadil adilnya..

Pengalaman akak cina mmg kurang ajor kalo bawak kete nak potong selalu x bagi signal n selalu buat muka kerek mentang2 diorg tokeh babi kereta besarrr puii

Tp tgk gambar cina tu pun sis rasa dia mmg provok dulu.. selayaknya dihumban ke sg buloh, senang2 ko ambil nyawa org
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
chipsmoremore replied at 11-8-2019 10:52 AM
Innalillah..

Harap kes ni selesai dgn seadil adilnya..

In your dream la nak masuk sg buloh.
Hujung2 lepas sis.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
GegarVaganja replied at 11-8-2019 10:56 AM
In your dream la nak masuk sg buloh.
Hujung2 lepas sis.

Sis doa family dia berjuang hingga berjaya..

Kalo betul sepet salah marilah kita rakyat malaysia pray for justice

Sis emo sebab banyak kali kena dgn sepet,selalu sis jumpa sepet yg berlagak n racist ,sis rasa sis ni pendatang lak kat malaysia ni..ni tanah melayu ye bukan tanah besar cina

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 11:05 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 11-8-2019 10:25 AM
Plis la akak yang dah tua banyak pengalaman hidop pon takkan masih biar rupa mengelabui mata akak. ...



chazzzz
sebab tu la kak lid tulis perkataan "nampak" dua kali ... dan .. ayat kak lid tak ada sambungan ... utk mengelakkan biasness ... hehee
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm2x hal raya2x ni sabo jela..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
GegarVaganja replied at 11-8-2019 10:56 AM
In your dream la nak masuk sg buloh.
Hujung2 lepas sis.

Ada satu cara gi sg buloh. Biasa orang campak mayat dalam longkang sg buloh area nurseri tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077905s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list