Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51748
View
1495
Reply

[Tempatan] Kenapa la tak bincang elok-elok... (siapa sebenar pembuli?), UPDATED : #1454 bicara bermula

[Copy link]

Author: Syd    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-8-2019 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Saksi ramai, siap dua2 dah ditenteramkan org ramai tapi baran dan hilang pertimbangan pnya psl...innalillah
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunggu laporan post mortem lah
Betul ke tergesa gesa melanggar mangsa tu?
MelainkN kalau forensik pon.putar belit
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Itzy replied at 11-8-2019 11:57 AM
Tu lah mungkin itu ajalnya. Sebab tu kita dilarang jadi samseng jalan ray(kalau betul la apa cina  ...

Org melayu lelaki mmg emosi. Sory da byk kli deal. Mesti mgsa ingt sbb dia cina boleh provok2 lg skali ko cina kuat. Padan muka mati
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Itzy replied at 11-8-2019 11:51 AM
Sebenarnya ada jenis yang akan marah dan kejar kalau ditunjuk jari tengah. Aku dulu pernah dikejar ...

Bnyk nye pengalaman kau jadi mangsa buli jalanraya.

Ke kau ni yg problem sbnrnye? Last2 play victim kononnya semua bangsa lelaki buli kau..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
sehirkedi replied at 11-8-2019 09:39 AM
Tersalah faham bace repot baca balik baru faham. Iols tak percaya yg mangsa buat sampai macamtu. S ...

Aku rasa mgsa ni provok dpt plak laki cina. Pkai spek lak tu. Mesti dia ingt cina tu lembik. Haha. Bgsa melayu ni klo dia tgok laki pkai spek je trus dia assume skema. Typical
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:18 PM | Show all posts
Edited by Thanatus at 11-8-2019 01:19 PM



Dalam video atas tu suspek yg lenyek arwah ke? Maksudnya ni lepas dia lenyek si arwah lah kan.. sbb nampak arwah dah tak bermaya macam nazak.

Dalam report polis ckp suspek langgar arwah sebab beliau ketakutan. Tapi dlm video tu tak mcm nampak org takut pon.. lebih kpd macam marah naik hantu... kot2 langgar sbb mengamok bukan langgar sbb ketakutan
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 10-8-2019 08:04 PM
Dia maut dipukul atau maut dilanggar dan digilis selepas dia pukul bonet ahpek tu dgn baseball bat ...

Dramanya nya sister..hancur bagai
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
"dia Mau langgar saya" maknanya Apek Ni yg respond. Malay driver maybe reckless but didn't hit him and was not intentional, but the Chinesecan just let it go but he didn't. so the Chinese responded sampai mati
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Selayaknyalah samseng jalanan kena cash
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2019 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 11-8-2019 01:20 PM
Dramanya nya sister..hancur bagai

abang dia siap habaq.
dah bercakap dgn doctor bagai.

Doctor cakap adik dia cedera parah teruk kena pukul kat kepala rusuk bagai.

pastu dia up status, bersumpah pada anak si mati yang umo 4 bulan tu. akan menuntut bela.


Ala-ala Peristiwa Korban di Hari Arafah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Basso boddo yg bawak isu kaum.
Kes road bully neh tak kira bangsa loh.
Kes neh kebetulan cina dgn malay.
Cina dgn cina pun banyak road bully sampai bertumbuk.
Melayu dgn melayu pun banyak kes loh.
Kes zulfarhab upnm kena bully sampai mati dgn kejam tu kaum mana kalau dah yakin sgt kaum sendiri baik2.
Lohhh
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo stkt gado tgn 0 x kan matinya. Ni kira bunuh bersenjata ni. Makna kt bunuh dgn niat.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
boleh plak yg dikutuk si mangsa yg takleh bela diri.. junjung la cina bukut rasis tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Knpla xblh selesai bincang baik2?org mlysia mmg dah di ketahui bwk kereta mcm org gila tambah lg bila kt jalan samseng semacam.masing2 salah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 11-8-2019 01:33 PM
Kalo stkt gado tgn 0 x kan matinya. Ni kira bunuh bersenjata ni. Makna kt bunuh dgn niat.

Ni pun sekor bodoh.
Yang guna senjata itu si melayu yang merepot. Si cina tu langgar si melayu merepot itu sampai mampus.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua nak speku based on report polis cina yang buat dan apa fb cakap.
So far yang jive ialah melayu hentam kereta cina dengan baseball ball dan  cina respon secara melanggar melayu.
Biarlah polis menyiasat.
Jangan percaya sangat adik si mati tu sebab dia tengah emo. Doktor tak akan bagi statement sebegitu kat famili mangsa sebab ini kes polis. Kalau ya pun, mungkin doktor akan sebut blunt trauma.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sayangkid replied at 11-8-2019 01:36 PM
Knpla xblh selesai bincang baik2?org mlysia mmg dah di ketahui bwk kereta mcm org gila tambah lg bil ...

tu pasal tajuk awal berita tu, knp tak bincang.

dah langgar, berhentilah. bincang.

ni berkuntau kat fast lane.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 11-8-2019 01:35 PM
boleh plak yg dikutuk si mangsa yg takleh bela diri.. junjung la cina bukut rasis tuh...

Racist panggil orang lain racist
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
makcikgemuk replied at 11-8-2019 01:37 PM
Semua nak speku based on report polis cina yang buat dan apa fb cakap.
So far yang jive ialah melay ...

tah doktor mana yang kasitau dia.

mohon polis panggil sekali adik ke abang ke ke balai.

adik dia ada info penting nak kongsi dgn polis utk bantu siasatan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 11-8-2019 01:39 PM
tah doktor mana yang kasitau dia.

mohon polis panggil sekali adik ke abang ke ke balai.

Post mortem pun 1 bln - 2 bln keluar report.
Doktor mana yg cepat sgt bg keputusan.
Yg boddo mudah pecaya.
Kalau betul cina tu besalah memukul sampai mati mesti ada keadilan.
Ni boddo2 masing2 pecaya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078055s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list