Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51747
View
1495
Reply

[Tempatan] Kenapa la tak bincang elok-elok... (siapa sebenar pembuli?), UPDATED : #1454 bicara bermula

[Copy link]

Author: Syd    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x mau speku kes dah
Aku tnjuk kjdian langgar lari
kena bertggung jwb msg2 atas ksalahan

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 14-8-2019 01:51 PM
sister..kalau akak masih moderator CI...ramai yg dah kena cash dgn akak..purcayalah

Kaka percaya sebb zaman kaka mod jaga CI berapa ramai yg kena penjara...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
rhea85 replied at 14-8-2019 08:35 AM
ada certain forumer dlm ni, kenapa tiap kali komen pun kena emphasise yang si mangsa tu "pemain base ...

Dik...ko ignore jer post pakcik tua tu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:17 AM | Show all posts
trunks replied at 14-8-2019 05:56 PM
just copy paste pendapat seorang Peguambela dan Peguamcara  dalam kes ini

Nor Zabetha

thank you trunk

bagus explaination da dengan ikan kering merah tu dan arnauld dah mulakan persoalan ni , yups, thanks guys.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
ngeh replied at 14-8-2019 08:27 PM
Assumption aku je, jgn ckp aku bg fakta pulak.

Berdasarkan 3 video aku tgk dkt youtube, aku rs bt ...

Aku pulak rasa memula hampir terlanggar then apek kejar sampai la kat tempat jem. Then dia langgar bontot axia. Pastu dia ketuk2 pintu suruh syed keluar.

Lepas syed keluar diorang gaduh2 seperti dalam video yang ditenangkan pakcik

Lepas berjaya ditenangkan, masing2 masuk dalam kereta tapi apek pergi langgar belakang kereta syed. Kalau tengok video, belah kiri depan kereta apek kemek teruk. Aku syak sebab dia langgar lepas diorang masing2 dah masuk kereta

So syed bengang dia pun hayun bat kat kereta apek belah kanan depan tempat pemandu. Kalau tengok video boleh nampak kesan kemek macam kena pukul dengan bat kat belah kanan.

Apek terus menggila dan langgar syed yang berdiri kat depan kanan kereta dia. Tu terhimpit kat besi divider

Sekian. Sekadar assumption
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
ngeh replied at 14-8-2019 08:27 PM
Assumption aku je, jgn ckp aku bg fakta pulak.

Berdasarkan 3 video aku tgk dkt youtube, aku rs bt ...

arwah angkat tangan as sorry sbb hampir terlanggar... i assume apek tu silap pandang .. dia igt arwah tunjuk middle finger... so di sinilah tercetusnya.. biasanya klu kita ada buat silap tp tak menyebabkan accident.. contoh mcm termeluru.. kita angkat tangan je as sorry kan.. then blah je la sbb x langgar.. apek ni mmg la rabun pki spek dia igt syed raised middle finger.. biasa road bully ni dia anggap driver lain pun peel sama baran mcm dia...

based on his friends punya postings.. dan org yg kenal syed.. video2 passerby yg share.. npk la arwah tu asalnya sabar je.. dan akhlak elok.. takkan raised middle finger punya... sama ada apek ni spin cite atau dia silap pandang bila syed ni angkat tgn to convey his apology masa hampir nk terlanggar tu...

tgk dari vid2 tu.. sah apek tu lah road bullynya...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
antiQue replied at 14-8-2019 11:14 AM
I have been in this forum since 2001, though am no longer active.. I was a supermoderator as well. ...

long time no see. only org lama knows.

dari darsita acah2 ckp bm baku di board parenting sampaila akhirnya tidak lagi acah2. barulah i nampak nick u balik.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 06:26 AM From the mobile phone | Show all posts
FMKiller replied at 14-8-2019 05:24 PM
betul, ni bukan salah kaum. ni salah individu, xde kaitan dengan kaum. panas baran atau perangai t ...

Betul i olls stuju .. tp org melayu marah sbb kes2 lain sejak PH on top .. kes adib, kes kuil yg x pindah pun malah duit compensation pun diambil, kes cina melonjak just because of jawi .. byk lagi. Bila dah byk x puas hati tu yg jd mcmni. Yg sebenarnya, komen chu olls ni yg paling rational sekali
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 06:29 AM From the mobile phone | Show all posts
^pomen_GTR^ replied at 14-8-2019 05:46 PM
kalau tengok bidio passer by masa arwah masih segar bernafas tu...

kulop tu yang lebih2 tangan  ...

Yes the chinese guy was violent and very agressive .. arwah berada di tpt dan masa yg salah .. dah ajal dia begini .. semoga kematian arwah terbela .. sama2 la kita berdoa
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
kismis replied at 15-8-2019 12:35 AM
arwah angkat tangan as sorry sbb hampir terlanggar... i assume apek tu silap pandang .. dia igt ar ...

Sbb tu aku pon assume setakat middle finger tu kita tatau btol or x. Tp alasan apek ni ckp syed kuarkan middle finger tu yg tercetus nyaa segalanya mmg x munasabah.
Biasa kalau angkat tangan minta maaf bagi pesalah je.. Kalau middle finger sepatutnya akan angkat kalau berada dikedudukan apek iaitu kereta yg hampir dilanggar masa kt tol sg besi tu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 07:51 AM | Show all posts
betapa pentingnya sabar dan tolak ansur dalam menjalani kehidupan sehari2.
#selfreminder
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:49 AM | Show all posts
cclina2 replied at 14-8-2019 05:21 PM
yg lagi menakutkan, komen2 org melayu ni yg nak ajak ulang peristiwa 13 Mei la, rusuhan kaum la... ...

racist sangat..

padehal yang baran tu attitude..bukan bangsa...

kita hari2 jumpa mcm2 karenah kat jalan raya.. ada jenis confuse driver, ada jenis bengap, ada jenis teka teki nak belok belah mana...ada jenis tak sabar..asyik nak laju dan cucuk2 org jer...

so beralah la masing2...

not worth of fighting pun...

nie betul2 mcm pepatah menang jadi arang, kalah jadi abu
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:49 AM | Show all posts
kakiah12 replied at 14-8-2019 07:16 PM
Pernah dulu akak kena kejar rapat oleh sebuah kereta wira sbb potong kete dia. Jenis emosi bodoh ape ...

good move sista!
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:54 AM | Show all posts
bangsat jinjang ni nak gunakan alasan arwah bagi middle finger untuk menghalalkan dia melanggar dan membunuh?

mereputlah kau di tali gantung bangsat....

aku tgk video, cina bangsat ni yg aggresif....kalau aku ada kt situ memang dah mampos cina bangsat tu aku kerjakan...dah lah muka hudoh mcm babi terencat akal
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:58 AM | Show all posts
A_4 replied at 14-8-2019 10:43 PM
Kes kejar kereta lps tlanggar neh besa je.
Utk selesaikan kes.
Tp kena saling tolak ansurle

tang celah pookey mana kereta cina babi tu kena langgar?  cuba baca betul2....kereta arwah hampir terlanggar kereta cina babi tu je....tapi cina babi tu kejar arwah sampai 27km dan langgar kereta arwah dari belakang.....lain kali baca betul2..jgn jadi ummah pprt yg suka mencapub

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
ejans replied at 15-8-2019 07:21 AM
Sbb tu aku pon assume setakat middle finger tu kita tatau btol or x. Tp alasan apek ni ckp syed ku ...

exactly.. betul tu.. i think apek tu mmg tersilap pandang. tu yg sanggup kejar sampai 27km...
tak silapnya ada bapak mertua arwah bg statement pasal angkat tangan ni.. i terbaca kat fb..  

road bully ni x kira race.. melayu india pun ada yg road bully tp kalau jd mcm kes adib mmg akan jadi isu perkaumanlah perginya...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:11 AM | Show all posts
Edited by ngeh at 15-8-2019 10:16 AM
membesar replied at 15-8-2019 12:34 AM
Aku pulak rasa memula hampir terlanggar then apek kejar sampai la kat tempat jem. Then dia langgar ...

Ada kemungkinan jgk. Kena tunggu video dari wife uncle pulak la. Sbb screenshot syed serang dgn baseball bat tu dirakam oleh wife uncle kan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:19 AM | Show all posts
both road bully
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysians... when on the road... boleh bertukar karektor... tak kisah la apa bangsa pun... lelaki ka perempuan ka... kalau kena hon mmg boleh trigger api kemarahan... kesimpulan nya dua2 pihak kena sabar... tapi bila dah melibatkan kematian, then thats another case.. sila la tanggung sendiri... semoga rasa bersalah dan menyesal seumur hidup...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
2.161408s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list