Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6266
View
165
Reply

[Tempatan] Kenapa majoritas Founder kosmetik adalah cikki Serambi?

[Copy link]

Author: famri7       Show all posts   Read mode

Post time 12-8-2019 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
I pernah jumpa awek Kelantan dressing cantik2 macam kerja ofis. Rupanya peniaga ikan di pasar Siti Khadijah. I mean, mereka tetap jaga penampilan dan personaliti walaupun kerja nampak remeh dan busuk, asalkan halal dan ikhlas. So, antara mereka dan peniaga ikan biasa2, I memilih membeli dari mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 12-8-2019 08:05 PM
Sek Sek Kito Jange Pecoh.

Term baru ke ni kahkah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
shroom_5 replied at 12-8-2019 08:09 PM
Term baru ke ni kahkah..


Ntah lah, ada ramai forumer tulis gitu, saya ikut ja.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 12-8-2019 06:44 PM
Ekora tuh lvl tuhan di serambi sis..tak boleh tegur/kemen apa di fb, terus penganut dia datang ser ...

Iols tak kenal
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
blekkep replied at 12-8-2019 07:31 PM
sbb dok sempadan ngan thailand...amik stok timbang kilo sume dr thailand balik umah packing jah kat  ...

Yang ambil stok kilang filipina tu ummah negeri mana pulak? Borneo? Kay el?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap lepas ni muncul founder kulit sawo matang glowing dan sihat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2019 08:36 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 12-8-2019 12:17 PM
Yang ambil stok kilang filipina tu ummah negeri mana pulak? Borneo? Kay el?


ini ke sis? bukan ke kontroversi jua haritu
c5b03797b0138bfe032983b6ba93d44e.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
LemakPetai replied at 12-8-2019 03:26 PM
Aku perasan lama dah bnda ni. Pelik mcm mana blh kuar produk sendiri dgn xde background academic hal ...

Sis, sy rase lh drpd pkai produk timbang kilo diaorg nih baik beli produk cina y sah2 dh cop made in China or prc, kt China Sana nun beribu2 lab kosmetik sy tngok kt disc channel .
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab....dekat dgn kilang bancuh.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
cupu replied at 12-8-2019 06:03 PM
Ekora tu muka mcm dh plastik surgery..yg syma plk aku xley nlah bapak dia jahat buat MLM tipu juta2  ...

Kak, tokey ekora tu cam pompuan bgocoh y viral 2-3thn lpas...y suar jalur2 tu ke silap org ek...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 12-8-2019 06:44 PM
Ekora tuh lvl tuhan di serambi sis..tak boleh tegur/kemen apa di fb, terus penganut dia datang ser ...

Sis, y pkai suar jalur2 tu ke y dlm bideo tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols ummah serambi guna skincare beli kat Guardian/Watsons. Guna produk drugstore. Jauh lagi murah dari timbang kilo ni. Sehari sebelum raya sempat beli Maybelline lip matte cream RM5 je satu kat supermarket.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab berjiran dengan negeri siam senang ambik produk timbang kati kilo. Ditambah pulak dengan melayu yg obses nak putih sebab risau suami kahwin lain.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
elastico replied at 12-8-2019 03:25 PM
Sebab orang malaysia batak nak putih.. Kalau putih baru cantik.. Minda dijajah ideologi white suprem ...

Betul.. x salah nak cantik tapi jgn la ngok sgt beli produk timbang kilo.. bnyk lg produk sihat dan berkualiti... akhir nnt mudarat wajah n badan.. founder kaye riban2 awak dpt sakit.. so jd la masyarakat yg bijak... jage pemakanan exercise selalu n hati tu kena bersih jujur insyaAllah cantik luar dan dalam giteww...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 12-8-2019 08:59 PM
Iols ummah serambi guna skincare beli kat Guardian/Watsons. Guna produk drugstore. Jauh lagi murah d ...

Mek... Mung yakin ko mebelin lip matte buleh tolok as low as 5 riyal se kalu ori?

Huda pong payoh nak 5 riyal
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
kasibiman replied at 12-8-2019 09:25 PM
Mek... Mung yakin ko mebelin lip matte buleh tolok as low as 5 riyal se kalu ori?

Huda pong pay ...

Mmg maybelline pun. Ada sale wat clearance.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Makbapak kaya bolehlah anak2 sedut mintam duit buat modal business. Contoh, syma, makbapak kaya raya, DV katanya dari keluarga miskin padahal tanah pusaka berlambak..mostly mcm tu lah, anak2 taknak sekolah parents bagi duit dapt business & jadi famous..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
N_nurr replied at 12-8-2019 09:15 PM
Betul.. x salah nak cantik tapi jgn la ngok sgt beli produk timbang kilo.. bnyk lg produk sihat da ...

Berniaga brg brg yg memudaratkan pengguna, tak berkatt.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
founder2 ni juga mampu yach ada macai masing2.. vida, epal, tinrempit dll tu pantang kne cuit mlantun2 macai tolong reply. dh mcm retis, politician jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde ke ustaz ustazah femes amos nak tegur dosa founder produk timbang kilo ni. Ye la dosa la kan bila jual produk yg blh mudaratkan pengguna..claim product dia bagus. Bkn takat produk skincare je...yg kuruskan bdn pun sama. Ada mcm2 bnda yg blh rosakkan buah pinggang dlm kandungan slimming product
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088933s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list