Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6248
View
165
Reply

[Tempatan] Kenapa majoritas Founder kosmetik adalah cikki Serambi?

[Copy link]

Author: famri7    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-8-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
x pnh beli pun produk diorg... dl2 pnh pakai baby face.... muka jd gelupas abis pastu baru putih.... tp kesan skrg kulit muka sensitif klu pns
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikut pemerhatian dieorg nih mmg pandai mencari peluang. Otak ligat n semua benda nampak boleh jadi duit je.
Berbanding dengan wanita dari negeri x bernombor (eheh) sentiasa ada je alasan bila ditanya/ diberi peluang/ diajak berniaga.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 11:47 PM | Show all posts


ramai cemburu rupanya,
biarlah niaga asalkan tak menyalahi undang-undang,
nak suruh buat apa?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Allah dh memang anugerahkan mereka cantik dn cerah tapi diaorang claim produk diaorang yg jadi kan mereka mcm tu..... hmm x tau nk ckp apa lah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Alang2 topik psl kosmetik kan, I nak menyelit...uols kalu ada duit lebih, takyah la berhabis kat skincare ni sgt...gi je klinik aesthetic..buat laser atau apa2 treatment yg patut(tapi selamat)...I awal thn ritu baca review sorang forumer(lupa plak nicks dia), pasal dia buat treatment kat Dermalene Shah Alam..I pun pegi serah diri kat situ..I ada pigmentations sikit..memula pegi consultation dulu, diorg suggest treatment utk buang pigmentations tu...mmg menjadi hokkay...lpas few days, pigmentations tu gugur sendiri...kalu tau dari awal, i pegi buat treatment jer...tak gaduh dok berhabis duit beli set2 skincare yg selama ni i dok tukar ganti..Estee lauder la,clarins la...sekali beli set almost 1k...buat treatment ni 800 jer sekali buat..mmg la nampak cam mahal tapi lebih effective kalu nak banding dgn skincare yg mcm2 nak kene sapu tu...dun get me wrong, I still pakai my clarins..tapi lepas abis treatment nanti ni, I bleh la buang step2 yg x penting sgt tu...so, I suggest uols gi klinik jer...klinik yg I pegi ni mmg doktor tu asalnya doktor medikal..tapi dia minat pasal kulit ni, so dia buka klinik ni...uols pegi je follow ig Dermalene atau Dr Alina Hasni...sorry tt, tumpang thread...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
LemakPetai replied at 12-8-2019 03:26 PM
Aku perasan lama dah bnda ni. Pelik mcm mana blh kuar produk sendiri dgn xde background academic hal ...

Bab xde education background tu memang i setuju sangat..tapi sebab muka comey meletup, produk boleh jalan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 12-8-2019 03:09 PM
Heshe level legend dah..terus terang tapi ummah xkisah sebab founder lawa...so acik kepam masih be ...

Hesehe mmg genetik rupa cantik. Pastu pi treatment habis beribu buat kulit . Bodo benar ummah yg mengidolakan sheols. Iols tetap nampak dia busuk walaupun cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
LemakPetai replied at 12-8-2019 03:26 PM
Aku perasan lama dah bnda ni. Pelik mcm mana blh kuar produk sendiri dgn xde background academic hal ...

Naif nya chuols. Alangkan jerung yg ade title duktur tu pun buat produk kuputih timbang kilo..apa lagi yg baru nak jadi jerung ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
shroom_5 replied at 12-8-2019 06:43 PM
SSKJP tu apa?? Sekolah??

Sek sek kito jange pecoh.
Iols bukan kelantan pun tau ...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:19 AM | Show all posts
sebab kilang dekat Thailand
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
vender replied at 13-8-2019 12:18 AM
Sek sek kito jange pecoh.
Iols bukan kelantan pun tau ...

Sorry la aku pestaim jumpa word tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 12-8-2019 06:55 PM
Tgk tak ika ekoora i came across di fb   halamakkk berkepul2 duit untung , gila btl, produk xtau n ...

Duit pelesu kot chuols .
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 12-8-2019 11:42 PM
Ikut pemerhatian dieorg nih mmg pandai mencari peluang. Otak ligat n semua benda nampak boleh jadi d ...

Niaga MLM tipoo and jual produk mercury mmg diorg taknak kot sis
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Asdan replied at 12-8-2019 11:47 PM
ramai cemburu rupanya,
biarlah niaga asalkan tak menyalahi undang-undang,
nak suruh buat apa?

Niaga kosmetik rosak kulit ni mmg menyalahi undang2 isle sis...walaupun undang2 liberal tidak melarang. Eh kata negeri serambi mekah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 12-8-2019 11:57 PM
Allah dh memang anugerahkan mereka cantik dn cerah tapi diaorang claim produk diaorang yg jadi kan m ...

Tulah. Yg niaga tudung ke ikan ke sayur ke iols sokong je . Ini niaga kosmetik ? Subjek kimia kat sekolah pun tak amik..kalau amik pun failed.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:38 AM | Show all posts
vender replied at 13-8-2019 12:25 AM
Niaga kosmetik rosak kulit ni mmg menyalahi undang2 isle sis...walaupun undang2 liberal tidak mela ...

bahaya tu kalau rosak kulit, report ke KKM, nama & jenama produk
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama perasan yg niaga timbang kilo ni most of them dr sana.. kalau dr negeri lain mcm tak berapa nk jalan sgt tgk gaya..mcm ada satu produk timbang kilo dr negara j yg viral around 6 ke 7 thn lepas da senyap je..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Guardian ngan watson tiap2 minggu buat sales,  40% , 50% , buy 1 free 1.
Tu tak campur lagi farmasi lain cam Caring,  Vitacare,  harga skincare semua murah2 kalau pandai cari.

Masalahnya,  pembeli ni malas dan bodoh.
Tak nak susah sikit dan nak cepat putih.
Padehal timbang kilo lagi mahal apa.

So, pertamanya aku salahkan pembeli tu sendiri.

Dua,  authorities.
Hampa buat kerja ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
LemakPetai replied at 12-8-2019 10:31 PM
Takde ke ustaz ustazah femes amos nak tegur dosa founder produk timbang kilo ni. Ye la dosa la kan b ...

saya setuju jugak.. xda ka ustaz nk bg dalil/hukum pasal jual produk yg memudaratkan ni ye? hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:16 AM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 12-8-2019 05:09 PM
Meh kita test power ranking founder2 Malaysia,

Aku bagi 1 perempuan Selangor jela, yang ramai2 SS ...

Nak tambah

Iols suka dua founder dari Kedah, MUA Bella ngan founder Butik Cik Puan Gojes. Diorang kawan

Iols takpernah pakai produk Bella lagi tapi berkenan cara sheols. So humble and realistic. Takpernah bercakar

Founder butik CPG cantik. Baju dia pun cantik dan berkualiti, iols dah beli. Jahitan dan keselesaan better dari LR. Malah mewah kain kembang dia, betul2 mengembang. Pandai jahit brocade.

Hehe kampung dot kom dak iols layan Ken kembang

Salam TT, maafkan saya tadi tersalah orang ingat TT seteru kat bod CI

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080026s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list