Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2915
View
65
Reply

"Orang Jual Insurans Tolonglah Beradab"- Jangan Tunggang Musibah Orang Lain!

[Copy link]

Author: akubujang       Show all posts   Read mode

Post time 13-8-2019 03:06 PM | Show all posts
siap doa2 yg buruk2 g x tahan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
oni313 replied at 13-8-2019 01:47 PM
agent2 tepi jalan or kt mall jenis BBNU tu mmg i tak approach and try my best gi jauh2, and pesan  ...

I ada kawan jual insurans,  dalam fb selalu post annoying menakut2 kan pasal sakit nanti tak ada insurans susah.
Nak dijadi cerita,  ayah dia sakit.
Awal2, bukan main dia tunjuk ayah dia check in hospital mahal berkat insurans.
Hujung2, ke HKL jugak ayah dia check in sebab insurans dah sampai limit.
Aku bukan la nk padan muka kan ke apa,  tapi kalau nak promote tu,  tak usah la sampai downgrade kan hospital gomen ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 05:32 PM | Show all posts
potpetpotpet replied at 13-8-2019 05:24 PM
I ada kawan jual insurans,  dalam fb selalu post annoying menakut2 kan pasal sakit nanti tak ada i ...

mostly cakap kalau dpt private sepital ni, kononya selesa, doktor bagus2...
but for me, kalau dah sakit tu, yg pentingnya kesembuhan, selesa tak selesa tu pilihan kedua

it happen to my cousin, pakcik akak, masuk GH, pasal jantung problem...pasal pakcik akak dah pucat lesi dah muka kena heart attack..... dah stabil bagai, terus dia cakap nak transfer ke KPJ , apa lagi mak akak hangin la, cakap, dia gatal nk gi sepital private tu pasal dia nak yg selesa bagai,nak lepak2 dlm bilik wad tu... tak fikir condition ayah dia macam mana... terus tak jadi transfer...

kes2 berat, chances kena tolak dgn private sepital very high, last2 gomen sepital jugak yg tanggung...

akak cukup tak suka agent2 ni main sentimen yg private sepital much better than gomen sepital...nampak tak professional disitu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 13-8-2019 01:29 PM
ko ckp je ko keje sbg askar, polis
sure diorg takkan kol ko lg
sbb pekerjaan ni consider high ri ...

Tak jalan dah. Iols dah kena baru2 ni bgtau hasben polis pastu iols ada epilepsi. Sbb tau susah insurans nak cover penyakit ni. Dia kata yg tu lain insurans dorg cover semua. Asyik lah ulang ayat cover kalau kematian dpt sekian2, eksiden dpt sekian2 eeh ko ni mcm mengharapkan org mati ke.
Bila ckp x berminat boleh pulak dia nak tau kenapa. Ehh suka ati kita lah kan. Bila dia bebel lagi iols ckp Elok2 ngan dia bgtau x minat. Terus dia tinggi kan suara ckp ok xpe bye lps tu terus putuskan line. Panas hati iols emelkan aduan. Dlm masa 2 hari bank reply dia fwdkan ke syarikat insurans tu. Selang sehari bank call balik minta maaf. Mmg salah staf tu sebab dorg ada rekod perbualan.
Tau insurans tu penting tp jangan lah provoke org
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
ogata replied at 13-8-2019 01:11 PM
itu belum lagi cerita auta pasal KWSP.

KWSP penama(tidak semestinya pewaris/dan mewarisi) dan p ...

Pemahaman you salah.....penama blh bolot tak ikut faraid mmg betul. Jd pd kenalan I
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 13-8-2019 02:15 PM
I memang tak layan insurance agent tepi jalan... pasal dorang memang aim komisyen. Jd apa kat kita ...

Komisen diaorang 20% ker 40% dr your premium in few years...sbb tu bila kita nak surrender awal polisi tu duit tak dpt...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
ketambangkang replied at 13-8-2019 02:50 PM
hmm ramai je member2 aku yg jd agent hantar mak pak dorg ke hosp gomen time sakit

Sbb kalau ada medical ins...tp hantar ke govt hospital depa dpt allowance ie  rm200 semalam. 5 mlm dah rm1000
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
scorpionkiki replied at 13-8-2019 07:11 PM
Komisen diaorang 20% ker 40% dr your premium in few years...sbb tu bila kita nak surrender awal po ...

Bnyk jgk tu.. patut lah agent i ada ruma private kat spore dan msia, tiap2 tahun bole gi holiday jauh2 dan anak2 overseas educated......
Tu sbb cuma commit to the amt yg u can afford.. pasal kalau bole taknk smpi perlu surrender awal.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde sensitiviti langsung
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu je yang jual insurance macam NI...mostly product2 takaful.

Skang ni aku ambil insurans dari Perempuan India ....sekali dengan investment..dari company Canada Sunlife Insurans.

Aku kalau boleh elakkan produk2 kewangan takaful ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Perangai sekoq2 tak ubah macam geng MLM..

Auta, manis mulut disaat nak approach orang.. bila mai time nak claim, berapa kerat je yg betul2 membantu..

Tu tak kira lagi agen2 yg berkampung di foyer2 private hospital. Kawtim baik antara doktor pakar & pesakit..

Aku padankan muka saja pada pesakit yg tak sakit disebabkan game antara agen & doktor. Mostly Insurance company dah buka mata.. berapa ramai dulu doktor2 kat tmpt aku kena notice sebab bersengkokol dengan agen& pesakit.. skrg ni, apa2 hal.. kalau betul kene admit ward, sila pakai duit dulu ye. Pas keluar ward baru claim.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
scorpionkiki replied at 13-8-2019 07:09 PM
Pemahaman you salah.....penama blh bolot tak ikut faraid mmg betul. Jd pd kenalan I

Setuju. Walau penama tu sebenarnya sbg "pengurus duit pusaka" , tp dia boleh sewenang-wenangnya masuk poket sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku cuma sangsi kat sini utk tuntutan insurans bg arwah syed. Kesnya disebabkan road bully yg mungkin bersabit juga dgn "atitud" arwah sewaktu kejadian. Adakah waris arwah masih bolen tuntut insurans? Kes mcm ni mcm bukan kategori kemalangan. Jangan kecam aku. Cuma nak tahu shj ada batasan tak dlm tuntut insurans nyawa/kemalangan ni? Semoga roh arwah dicucuri rahmat.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
fair_iza replied at 13-8-2019 07:54 PM
Aku cuma sangsi kat sini utk tuntutan insurans bg arwah syed. Kesnya disebabkan road bully yg mungki ...

Blh ja....ni kira kemalangan...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 08:48 PM | Show all posts
dorang sanggup buat apa2 pun utk jadi top sales.. leh g melancong korang ingt dia pkir ko korang byr tiap bulan tu mcm mna.. jnji komisen msuk beb hang nak terkangkang pon dia kisah apa
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Insurance is you buying risk protection bukan investment ,investment baik masuk ASB,asb2 etc lagi untung. Kalo anak2 amik medical card ja yg amik full insurance buat pe pastu pening nak bayar premium. Kalo yg dah ade company coverage tu amik la high deductible rendahla sikit premium, huhu benda basic camni banyak agent insurance x tau /xnk explain sbb nak commission tinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
insuran ni dia dapt komisyen dalam 5 taun kot. pas tu xde dh komisyen. masa tu dia menatang bagai minyak yg penuh. pas tu bye2 la
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Kimk dia . Byk agent insurans yg gini
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 13-8-2019 01:29 PM
ko ckp je ko keje sbg askar, polis
sure diorg takkan kol ko lg
sbb pekerjaan ni consider high ri ...

Betul2. Aku selalu dpt call drpd ejen ni. Aku ckp aku kerja askar. Terus dia ckp mta maaf kak, wt masa skrg kami xde polisi utk cover pekerjaan akak. Pdn muka.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:25 AM | Show all posts
Kalau bab takaful ni aku suka cara Afyan (Takaful Ikhlas) dan Pidomat (PruBSN) share,Afyan more to mendidik dan approach dia adalah base on your own need while Pidomat is more to real case experience and kaedah bercerita macam kawan2...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.102995s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list